Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, wojt napisał:

Głupota za takie grosze sprzedawac lepiej z 2tyg miesiac sie wstrzymac i zobaczyc co bedzie

No zawsze możno sprzedać jednego buhajka jak ktoś potrzebujący a nie całe partie ;)

Opublikowano

No więc wtedy problem . ja miałem partie sprzedać w maju/czerwcu , jeszcze wytrzymuje, jak cena się nie poprawi to po jednym będę sprzedawał tak jak kasa potrzebna.

Opublikowano (edytowane)

Trzeba do Warszawy przyjechac i niech każdy wypuści po jednym buhaju na ulicę ... Ja mam takiego HFa w sam raz się nada na podbój Warszawy .. i skacze jak ta klacz kolegi Debrzyna .. ;) 😂

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Ceny śmieszna Ale jak długo można przetrzymać 

Im dłużej to mniej zostaje 

Opublikowano
42 minuty temu, Ursus11 napisał:

U mnie stoją 24 miesiące już minęły czekam na cenę za darmo takich sztuk nie oddam. R 10.30 smiech

powyzej 24 byk tanszy info z ubojni bandyty

Opublikowano

nie potrzymam ;) wszystko jedzie na bieżąco :)

nie mam zamiaru czekać na lepszą cene jak większość forum a później płakać że jest jeszcze gorsza ;) a po drugie ... bank nie poczeka ;) im nie powiesz że kasy, nie sprzedajesz bo za niska cena ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tomaszmab napisał:

Trzeba do Warszawy przyjechac i niech każdy wypuści po jednym buhaju na ulicę ... Ja mam takiego HFa w sam raz się nada na podbój Warszawy .. i skacze jak ta klacz kolegi Debrzyna .. ;) 😂

ostatnio w hiszpani strajkowali rolnicy ,wypuscili byki na ulice prosto na ludzi ,ci spanikowali i zaczeli uciekac przed nimi . mówili w telewizorze , ale nie powiedzieli że to sposób rolników na podniesienie cen , ale też chyba sporo te byki przetrzymali bo i rogi miały spore pewno powyżej 30 mesiecy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

ostatnio w hiszpani strajkowali rolnicy ,wypuscili byki na ulice prosto na ludzi ,ci spanikowali i zaczeli uciekac przed nimi . mówili w telewizorze , ale nie powiedzieli że to sposób rolników na podniesienie cen , ale też chyba sporo te byki przetrzymali bo i rogi miały spore pewno powyżej 30 mesiecy 

Ciekawe jak je później połapali :D

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

a jaki tam strajk .... przecież oni co roku gnają byki ulicami .. takie zawody mają ;)

• Haha 1
Opublikowano

Nie mam kredytu więc nie pali mi się sprzedawać, ale w sumie mam tylko 1 sztukę 25miesiecy jeszcze 2 mogę potrzymać, u mnie większy problem to pasza ;)

Opublikowano

Jebać te byki,co to roboty normalnej nie ma,teraz jak cena wróci za 0 kl min 14netto to będę opasał.Za mniej nie będę dziadów dorabiał

Opublikowano

Trzeba czekać, zobaczymy co będzie ... Ten sezon  jest pozmiatany... Cena odbije jak nie będzie towaru i tyle. 

Opublikowano

Mięso w sklepie nie staniało więc ktoś biznes robi

Opublikowano

Nikt nie robi wstawek.... Nikt nie weźmie teraz  na kontrakt.... przyjdzie dołek i tyle 

Opublikowano
3 godziny temu, Kamilek1 napisał:

Dlaczego ma problemy? Rzeznie nie placa w terminie czy co?

Proste, konkurencja. kup paliwo do aut, zapłać ZUSy, AC OC, podatek drogowy, pensje, naprawy amortyzacja. Księgowy, telefony, raty leasingi kredyty i wlicz w tym jakieś stary na bydle które padnie ci na samochodzie.

Przy minimalnej marży na handlu zostaje mu nie wiele. A do tego już blisko do spirali nie opłacanych FV.

To samo co w rolnictwie czy tych waszych bykach, Robić dla idei przy najmniejszym zarobku a mimo to dalej brnąć w te bagno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v