Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawdę to bydło tanieje , czy tylko handlarze tak twierdzą ? Jakie ostatnio oferty ? Bo tu tylko Bazydło i Bazydło .

Opublikowano
soltys48 napisał:

Jak sie bydło sprzedaje na rzeź to trzeba nowe kupwać

Tak w niedzielę? Ja staram się w niedzielę świętować:) Twoim zadaniem opłaca się wziąść jałówki HH wycielenie w marcu jedną sztuka druga maj w wadze tak około 550kg za 8500zl dwie sztuki? Od sporych krów teraz mają ponad 2 lata ale nie wiem dokładnie ile.

Opublikowano
zetorki12 napisał:

Naprawdę to bydło tanieje , czy tylko handlarze tak twierdzą ? Jakie ostatnio oferty ? Bo tu tylko Bazydło i Bazydło .

Handlarz zawsze twierdzi że spadają ja jeszcze nie słyszałem że ida do góry od handlarza.

Opublikowano

Pytam , bo tak już kilka razy tu się powtarza , a po cenach nie widać spadku  mi się wydaje .

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

U handlarzy zawsze tanieje , jak nie od piątku to od poniedziałku

a tak serio to cena na  bydło ma tendencję spadkową

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Dużo bydła to mają okazję urwać coś.Mi znajomy mowił że był na zakładzie to od jutra w dół.

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

soltys48 napisał:

Jak sie bydło sprzedaje na rzeź to trzeba nowe kupwać

Tak w niedzielę? Ja staram się w niedzielę świętować:) Twoim zadaniem opłaca się wziąść jałówki HH wycielenie w marcu jedną sztuka druga maj w wadze tak około 550kg za 8500zl dwie sztuki? Od sporych krów teraz mają ponad 2 lata ale nie wiem dokładnie ile.

Sołtys odpowiedz jakie jest twoje zdanie

Opublikowano

Jarek pewnie ma szkołę podaną typu szkoła tupania przy sklepie a praca szlachta nie pracuje hahahaha . Ja pier**le jakie ego nie mam drewnianej szopy. Jarek u nas się mówi ogólnie np na nowe obory też szopa dla opasów krów itp. To ile ich sprzedałeś wszystkie te 10 sztuk czy coś zostało ? Ja bedę sprzedawać może w tym tygodniu krowe i 4 byki ale jak dzwonie to niby cena nie spadła cały czas ta sama wiec info sprzeczne z tym co czytam o obniżkach ....

To ja ci sprzedam 5 w cenie 30 000 zł ? zainteresowany wycielenia od kwietnia do maja . Waga na teraz po 600 kg 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Sołtys odpowiedz jakie jest twoje zdanie

co ma mam mówić ja się nie znam....

osobiście bym tyle nie dał,

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Czekać tylko kiedy mleko spadnie w dół... U nas teraz jest straszne bum na kurniki i właśnie krowy mleczne

Oj Jarku chyba jeszcze  zapomniałeś dodać że na byki też😉

Opublikowano
zkordalski napisał:

Jarek pewnie ma szkołę podaną typu szkoła tupania przy sklepie a praca szlachta nie pracuje hahahaha . Ja pier**le jakie ego nie mam drewnianej szopy. Jarek u nas się mówi ogólnie np na nowe obory też szopa dla opasów krów itp. To ile ich sprzedałeś wszystkie te 10 sztuk czy coś zostało ? Ja bedę sprzedawać może w tym tygodniu krowe i 4 byki ale jak dzwonie to niby cena nie spadła cały czas ta sama wiec info sprzeczne z tym co czytam o obniżkach ....

To ja ci sprzedam 5 w cenie 30 000 zł ? zainteresowany wycielenia od kwietnia do maja . Waga na teraz po 600 kg 

Jak bym miał brać to wolę te HH bo sporo tańsze jak wolasz 6tys za sztuke.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

15 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Czekać tylko kiedy mleko spadnie w dół... U nas teraz jest straszne bum na kurniki i właśnie krowy mleczne

Oj Jarku chyba jeszcze  zapomniałeś dodać że na byki też😉

U nas w okolicy raczej na byki nie ma takiego bum właśnie. Stawiają strasznie kurnik i obory na mleczne i to takie konkret.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v