Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

@Berthold - ja jutro sprzedaję ostatnią dużą sztukę z obory :D Jeszcze tylko jałóweczka ale to za 2-3 tygodnie wystawię

Opublikowano
14 minut temu, skorpion2021 napisał:

Dzieci na AF zasmiecaja forum nikt tu porzadku nie pilnuje !! Jakie ceny za byki MM w wielkopolsce.

Raczej koło 8 netto ( częściej poniżej), nikt się za bardzo ponad 8 nie wychyli wszystko zależy od tego jaki masz towar... Waga, ilość, klasy miesnosci... 

Opublikowano

Jareczku - zostań na agrofoto  - wszyscy chętnie poogladamy wozy paszowe lub inne maszyny twojego ojca. Nie zaniedbuj tylko szkoły bo wykształcenie podstawowe jak sama nazwa mówi to podstawa :D

Opublikowano
Partyzant85 napisał:

Jareczku - zostań na agrofoto  - wszyscy chętnie poogladamy wozy paszowe lub inne maszyny twojego ojca. Nie zaniedbuj tylko szkoły bo wykształcenie podstawowe jak sama nazwa mówi to podstawa :D

Człowieku porównaniu z Tobą ja szkole już mam dawno skończona więc pomyśl zanim napiszesz.

Opublikowano
mickas092 napisał:

Jareczku namierzenie Ciebie w internecie to 5 min roboty - na FB masz podane gdzie mieszkasz, a na geoportalu pięknie widać nową oborę :) 

No i co z tego bo nie rozumiem? Mam też tam podane że skończyłem szkołę hahaha...

Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Już wam pisałem nie podoba się nie komentujcie moich zdjęć i nie zwracajcie uwagi na moje komentarze i po problemie.

Najlepiej skasuj konto i nie będą komentować 

Opublikowano
szaman1 napisał:

4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Już wam pisałem nie podoba się nie komentujcie moich zdjęć i nie zwracajcie uwagi na moje komentarze i po problemie.

Najlepiej skasuj konto i nie będą komentować 

Możesz sam skasować bo nic nie masz;)

Opublikowano

Idź spać chłopcze bo zaraz wieczorynka a jeszcze ząbki trzeba umyć, jak wstawisz tą fakturę chłopczyku  to zaproszę Cię i zobaczysz jakiego  wujek ma byka.  

• Haha 1
Opublikowano

Panowie jakiś rzetelny pośrednik bądź ubojnia z łódzkiego, śląskiego, świętokrzyskiego ;)

Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Dziecko - gdzie ta faktura za te czempiony ? Ojciec nie pozwolił jednak zdjęcia zrobić ? Tak słabo wyszło za te zdechlaki z szopy ? :D

NIe przesadzaj,mimo tego że Jarka nie darzę dużą sympatią jedno trzeba mu przyznać bydlaki ma ładne,nie żadne zdechlaki, resztę jego twórczości pomijam

Opublikowano

Dzwoniłem za byczkami simy czerwone 80kg po 15zl netto z wagi, mm 250-300kg po 8.5 netto też z wagi albo z oka 2300-2500 zależy od sztuki. (Te widziałem, wyglądają na mm) Powiedzcie dlaczego to tak wygląda bo ja nowy w temacie zakupów, a ni diabła nie ogarniam tej logiki...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v