Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dzis na internet i  telefon to trzeba 3 tuczniki tuczyć na abonament na rok .  Na swoim przykładzie podam a miałem i po ok. 40 sztuk bydła  to bez dopłat chyba starczyło by tylko na zycie dobre bez inwestycji .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Właśnie, że teraz nikt tego nie chce (przynajmniej u nas).  Jeszcze kilka lat temu trzeba było na drugi koniec wsi jechać po siano (pole mamy), dziś wszystko wokół domu... a tamto jadę tylko skosić i zostawiam, bo nikt nie weźmie i z roku na rok coraz bardziej...

Edytowane przez lem1991
Opublikowano
1 godzinę temu, Berthold napisał:

To ty tak nie robisz?!? 😎

Ciem ?

Znacie to ?. Baca przechwala się turystom; 

- za jednym zamachem zabiłem siedem ćmów

- ...ciem  poprawia jeden z nich

- kapciem

Opublikowano
1 godzinę temu, lem1991 napisał:

Ciem ?

Znacie to ?. Baca przechwala się turystom; 

- za jednym zamachem zabiłem siedem ćmów

- ...ciem  poprawia jeden z nich

- kapciem

Zdecydowanie Ciekawy z Ciebie osobnik 😂🤣😂🤣

Opublikowano

W tym nie ma co szukać logiki . Zabieg pod publikę i zupełnie pozbawiony sensu .

Opublikowano

Tak to jest jak się po znajomości zatrudnia a potem takie pomysły do głowy przychodzą

Opublikowano (edytowane)

Ja suszowego nie dostałem i niby miliony popłynęły.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pitu Pitu chlastu chlastu nie mam rączek jedenastu... My tu gadamy o d... e Maryny - sprzedawał ktoś coś na żywą ostatnio... Jutro może ktoś zawita do mnie wycenić to dam znać a tymczasem dawać jakieś świeże cenniki na jałówki i byki... 

P. S. Please please 😋😋😋

Opublikowano
7 minut temu, Berthold napisał:

Pitu Pitu chlastu chlastu nie mam rączek jedenastu... My tu gadamy o d... e Maryny - sprzedawał ktoś coś na żywą ostatnio... Jutro może ktoś zawita do mnie wycenić to dam znać a tymczasem dawać jakieś świeże cenniki na jałówki i byki... 

P. S. Please please 😋😋😋

ja sprzedawałem, 4 mieszańce, 20-23 miesiące, średnia waga netto 793, cena 6.7+vat. Ogólnie w kolejce czekają jałówki mieszańce z LM, nigdy takich nie miałem i ceny takiej za jałówki nie było oferty, 7 netto 6 na strączke. Nic się nie poradzi trzeba żyć...

• Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, sylwekbarca2 napisał:

ja sprzedawałem, 4 mieszańce, 20-23 miesiące, średnia waga netto 793, cena 6.7+vat. Ogólnie w kolejce czekają jałówki mieszańce z LM, nigdy takich nie miałem i ceny takiej za jałówki nie było oferty, 7 netto 6 na strączke. Nic się nie poradzi trzeba żyć...

Właśnie o takie zeczowe info mi chodziło... Ktoś jeszcze, coś...??? 

Opublikowano

To zmowa cenowa tak mi się wydaje oni zobaczyli ze ludzie sprzedają i tak jak cena niska, to po co podwyższać cenę i tak sprzedadzą i zaraz wypasione auto dla prezesa będzie.Według mnie powinni być kontrole zakładów czy nie stosują takich właśnie praktyk wykorzystujących rolników i tak produkujemy już wołowinę za darmo.

Opublikowano

Nic nie da to wstrzymywanie,wp***dol tylko już pomoże.właśnie pojechało 8 szt do Tarnowa.

Opublikowano (edytowane)

U mnie stoją od wiosny i nie sprzedaje ale sąsiady sprzedają a jak pójdę do sąsiada i powiem za 8 sprzedam to mówią ze nie a wiedzą ze mam za***iste.

W sumie źle zrobiłem ze nie sprzedałem bo od gorąca schudli ale nie jestem frajerem kasę mam sprzedawać nie muszę.

A ogólnie nie znam się na polityce ale uważam ze ktoś powinien zajrzeć im w faktury.

Bedzie głosowanie do izb rolniczych, a zresztą powinien ktoś to zgłosić do ministerstwa żeby to zbadać.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v