Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik7343 napisał:

przy prozach może być kłopot z dojeniem w halu łukowej

A jaby najpierw postawić budynek w którym będzie hala udojowa i pomieszczenia gospodarcze i do tego budynku połączyć halę łukową?

Opublikowano
6 minut temu, AdamRo napisał:

małomiasteczkowe"

Może i tak bo biznesy które prowadziłem właśnie w małym mieście miały miejsce Ale w pewnym momencie z nich zrezygnowałem i stałem sie właścicielem "fabryki do przerabiania pieniędzy w gówno ' jak to powtarza co jakiś czas moja żona która została w "pałacyku" w mieście Wystarczy czasem obniżyć poprzeczkę do poziomu który można łatwo przejść a nie trzymać jej wysoko i podskakiwać do niej całe życie  

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Rolnik1230 napisał:

Niema już za bardzo jak połączyć bo i tak moja obora na 75 metrów

ja już ciebie nie rozumiem ... piszesz o hali łukowej a krowy a teraz sie okazuję że masz sporą oborę

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik7343 napisał:

ja już ciebie nie rozumiem ... piszesz o hali łukowej a krowy a teraz sie okazuję że masz sporą oborę

Widocznie jak pisze o hali łukowej to ta obora nie jest taka spora 

Dobra nieważne już niema tematu

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, debrzyna napisał:

Może i tak bo biznesy które prowadziłem właśnie w małym mieście miały miejsce Ale w pewnym momencie z nich zrezygnowałem i stałem sie właścicielem "fabryki do przerabiania pieniędzy w gówno ' jak to powtarza co jakiś czas moja żona która została w "pałacyku" w mieście Wystarczy czasem obniżyć poprzeczkę do poziomu który można łatwo przejść a nie trzymać jej wysoko i podskakiwać do niej całe życie  

Jak widzisz każdy ma swoją poprzeczkę. Dla mnie , swego czasu łatwiej było wyjechać i robić za niewolnika za pieniądze nieporównywalnie większe niż zarabiali panowie w latach 90-tych.

Zresztą, cały czas robię za niewolnika. Nie widzę sensu podnosić poprzeczki😋

Edytowane przez AdamRo
  • Like 1
Opublikowano

nie jedna para po slubie nie miała własnego domu wyjechali za granice na 2lata wrócili wybudowali się teraz pracują w pl na zycie i opłaty nie interesuje ich kupno maszyn czy urośnie czy będzie cena czy popada itp. itd a  z gospodarki co by mieli przez dwa lata pracy?

Opublikowano
57 minut temu, zkordalski napisał:

A najlepsze jak  koleś wzioł pryczepe

Wez no wyedytuj od tego momentu do końca bo nic nie idzie zrozumieć z tego co napisałeś

Opublikowano
1 minutę temu, kazik6 napisał:

nie jedna para po slubie nie miała własnego domu wyjechali za granice na 2lata wrócili wybudowali się teraz pracują w pl na zycie i opłaty nie interesuje ich kupno maszyn czy urośnie czy będzie cena czy popada itp. itd a  z gospodarki co by mieli przez dwa lata pracy?

Ale co ktoś coś komuś każe ? Jeden chce mieszkać w pałacu a drugiemu chatka wystarczy 

Opublikowano

za komuny na wsiach były bardzo modne domy pietrowe z piwnicami sumsiod miol to jo tyz musze ,mysz zdechla na piętrze to zdazyla uschnąć bo nie wiedzieli ze zdechla bo tylko w piwnicy siedzieli wiec morał jest prosty czy jest sens robic cos kosztem zdrowia na pokaz gdzie w rzeczywistości czlowiekowi to wogole nie jest potrzebne

• Like 3
Opublikowano

Hahaha, u mnie na wiosce jeden rozwojowy też non stop siedzi w piwnicy :) Śpi jedynie u góry

Opublikowano

mam oglo na olx  ze sprzedam na rzez 6 szt bydla ,jestem z wielkopolski a wczoraj napisał mi w wiadmosciach jakiś Mirosław Lata 6.5 byk i 7 netto jałowka sprawdziłem to on jest ze swietokrzyskiego to skoro tyle towaru to po jakiego grzyba taki kawal po bydlo jechać 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nie chętnie ludzie sprzedają handlarzom z świętokrzyskiego😊 , to szuka bydła dalej

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Elvis1090 napisał:

ktoś wie jak z cenami?? na cenach rolniczych sokołów delikatnie w górę... coś się ruszyło??

już pewnie dostali zjebe bo teraz jest 20gr mniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v