Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie powiedzmy ze byk złamie nogę i wezmę weterynarza on wystawi zaświadczenie ze byk nie leczony i nadaje się do uboju i przyjedzie firma zrobi obuj u mnie i zabierze byka z papierami od weterynarza czy to legalne.

Opublikowano (edytowane)

A nic tak pytam dzisiaj byłem na mieście i tak usłyszałem jakąś rozmowę nie znajomych rolników ze po tej aferze jak coś zachoruje nie wyleczalne to obuchem i dzwonić po tych od padliny a dlaczego tak sobie wymyśli nie wiem.Ogólnie myślę ze idzie krach na bydło mięsne i kończę hodowle byków.  

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Hoduje krowy mleczne HF,SM i wszystko sprzedaje małe tylko naj naj byki po LM i jak odbije LM trzymam.

Opublikowano (edytowane)

U nas powiatowy jak się zmienił to zrobił porządek ze wszystkim.leżaków nikt nie wozi od kilku lat.na miejscu sa ubijane.jak czytam różne fora  to masz powiat jakiś reżimowy pod względem wielu rzeczy

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

jarek szacun.

a sprawdzałeś gdzie ten handlarz sprzedaje twoje byki???? bo normalnie aż nie do wiary ze pośrednik daje takie ceny. Jesteś pewien ze Cię na czymś nie przekręca?????

Opublikowano
1 godzinę temu, mlody43 napisał:

jaka klasa?

U- za pełne U byłoby 14.20zł +vat

1 godzinę temu, BENNY82 napisał:

Szacun za postawe...

Wstawiłem to żeby pokazać niektórym niedowiarkom i skonczyc ich narzekanie. Jak to mówią krowa ktora duzo ryczy mało mleka daje tak samo są tu użytkownicy którzy potrafia tylko pisac i sie wszytkiego czepiac...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Jestem pewny bo mam z nim dobry układ zreszto to dobry znajomy. 

Wisz co? Mógł ci tam i po 20 zł wpisać. Ja też ci taką wystawię. Chcesz? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v