Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Szymi40 napisał:

U   mnie  byk  ,przytył''   150  kg.  przez równy  miesiąc......   kupujący    się   zmienił. 

a co z poprzednim???? z czego teraz biedak będzie żył.:D przeciez wiadomo kazdy handlarz do interesu dokłada, hehehe

Opublikowano

Potrzebna   szybka  kasa -tel.  z neta  i kupiec  był po  4 godzinach  ale  na wadze  szok  ,  byczek  do obory-  wymiana   ,,uprzejmności....:ph34r: ''  i  pojechali.....   za równiutki  miesiąc byk  o  150 kg.  większy  u kupca  który  ,,mówią'' że na wadze  też  oszukuje .  

Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

To zrób oficjalną reklamę pierwszemu kupującemu 

Napiszę  tylko tyle  ,,cygan''  z Wielkopolski   domyśl  się   dlaczego tylko tyle.... 

Opublikowano

Czy zakup wagi to taki drogi wydatek jak ktoś trzyma dużo.

Opublikowano (edytowane)

.... 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano (edytowane)

zkordalski  a Ty wiesz ze brak wagi na fakturze to oznaka oszustwa. To trik oszustów. Bo jak np. dowiesz się wagi w ubojni za byka  i wyjdzie Ci jak samiemu 150kg mniej i wezwiesz Policje. To Pan handlarz powie ze owszem od Ciebie kupił ale cene ustaliliście za sztuke nie za kg. i mozesz mu na pendzel wskoczyć.

Jak ktoś nie chce wpisać  na fakturze  ile kg kupił  i cene za 1 kg to na 200% zostałes wydymany na wadze

ps. widze brak numeru faktury i szlaczek zamiast podpisu. Teraz weż różaniec i się módl o zapłatę. 

Edytowane przez tyran3
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, zkordalski napisał:

Firma nazywa się już Agro Bek  taka mała pomyłka al to chodzi właśnie o Łukasza M jak ktoś o wage sie bedzie pultał że nie wpisana była zapisana na kartce  u niego u i mnie a tu tylko cena  tak w skrócie 

20190321_200947.jpg

To teraz po peselu widać kiedy na wódkę w urodziny całe AF zajedźe😊 Ale za te kwotę co na fakturze jak kupisz to może starczy😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano
36 minut temu, Szymi40 napisał:

Napiszę  tylko tyle  ,,cygan''  z Wielkopolski   domyśl  się   dlaczego tylko tyle.... 

Przed aferą leżakową było bardzo dużo jego ogłoszeń skupu bydła na olx , takich z czerwonym bykiem

Opublikowano

Ze by wzionąć kredyt takie coś nie wystarczy nie raz byłem na policji bo umówiłem się z kimś kasa naj pierw potem towar z takimi co niby nie płacą i musiałem dać dane do faktury, a do transakcji nie doszło

Opublikowano
1 godzinę temu, zkordalski napisał:

Firma nazywa się już Agro Bek  taka mała pomyłka al to chodzi właśnie o Łukasza M jak ktoś o wage sie bedzie pultał że nie wpisana była zapisana na kartce  u niego u i mnie a tu tylko cena  tak w skrócie 

20190321_200947.jpg

Omen 😁

Opublikowano

W weterynarii dzisiaj pytałem dwóch inspektorów o przewóz bydła. Jeden mówił do 100km można przewozić jeśli nie jest to handel, na własny użytek jeśli tak to można nazwać... Drugi mówi, że max 50km. 🙂

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, pedro2 napisał:

W weterynarii dzisiaj pytałem dwóch inspektorów o przewóz bydła. Jeden mówił do 100km można przewozić jeśli nie jest to handel, na własny użytek jeśli tak to można nazwać... Drugi mówi, że max 50km. 🙂

Obie wypowiedzi to bzdura

Tu jest z grubsza opisane

https://www.agrofakt.pl/transport-zwierzat/

Więcej info na priv udzielę

Uprawnienia ma do i pow 8h

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

Ja na siebie mam troche ponad 40 sztuk opasu  reszte ma ojciec z mamą czyli krowy i młodzież .  Na żadnej fakturze nie mam numeru chyba że za pasze bądź nawozy  :)   Moim zdaniem cena jest i tak h*jowa po prostu byk miał mieć dwa lata w kiwetniu koniec a krowa jak krowa  . Jak sprzedawałem do URBANKÓW to nigdy nie było tak tanio no ale klasyfikator zrezygnował z przyczyn prywatnych i nastała tam totalna lipa

PS mam swoją wagę ...

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

A coś na temat cen wiecie? Dlaczego tak staniały byki? przed aferą mogłem handlować ale stwierdziłem ze poczekam i tak sobie czekam. Są jakieś szanse na wzrost w najbliższym czasie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v