Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, bobienko napisał:

Moje zdechłaki w ruderze 

chujowe bo paszwozu tata mi nie kupił

20190112_132057.jpg

Z takiej szopy to Ty za nie ceny Panie nie dostaniesz;)

ale sztuki fajne

11 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Nigdy nie masz ideału. Ja nie pisze że mam ideał ale nie wstydzę się pokazać co miałem i co mam teraz co zdolalem osiągnąć z samej gospodarki. A śmieszy mnie krytyka niektórych co nic nie pokazują a się wiele udzielają. Najpierw sam pokarz co zdolales osiągnąć a potem się udzielej.

To pokaż co dostałęś od rodziców o co kupiłeś, jak duże gospodarstwo przekazali Ci rodzice i o ile je powiekszyłeś??

Chcesz zobaczyć co osiągnąłem?Ok wstawie zrzutu z geoportalu z moimi zakupionymi działkami, od rodziców nie dostałem ara-tylko dzierżawię  w tej chwili mam swojego 36ha z łąkami, wszytko kupione na swoim w 100% jestem od października 2015

Opublikowano
42 minuty temu, daron64 napisał:

A tak w temacie bambrow, co to o pomocy rodziców niewiele wspominają - zajezdzamy  do kolesia, chłopak z 25lat, oczywiście wielki młody rolnik - nowe ciągniki, maszyny, dobry samochód, itd itp - 7 rano - młody śpi, a babcia sama jebie na obrzadkach przy bydle. 

Znam takie babcie z autopsji . Wracam nad ranem ( załóżmy że do późna robiłem w polu ) , a ta już od 5 rano wali po garnkach bo " młode jesce śpią " . Sama charczy już przed dobranocką a potem chodzi po proszki do  " japatyki " , bo pani doktorowo " jo łod drugie już łoka nie zmrużyła " .

Opublikowano

Jak się uda to pokaże wam gościa co zaczął od 10 hektaró  samemu trochę od eściów dostał torchędo babci  i od teściów miał 80 teraz 270 hektarów i 360 opasu  wiem bo kupuje ode mnie te moje złudne mieszańce 

Opublikowano
4 minuty temu, TelefonyRadom napisał:

Jak się uda to pokaże wam gościa co zaczął od 10 hektaró  samemu trochę od eściów dostał torchędo babci  i od teściów miał 80 teraz 270 hektarów i 360 opasu  wiem bo kupuje ode mnie te moje złudne mieszańce 

kolego ale ten zaczynał z wysokiej półki bo miał 80 ha czyli gospodarstwo powiększyło sie 3 razy  TYLKO

Opublikowano
1 minutę temu, krzysztof1987 napisał:

kolego ale ten zaczynał z wysokiej półki bo miał 80 ha czyli gospodarstwo powiększyło sie 3 razy  TYLKO

ale przez 5 lat żył z 10 ha i 10 czy 15 krów przez 5 lat nie wiem ilu młodych by tego ne jebnęęło 

Opublikowano
Przed chwilą, radekz200 napisał:

Bardzo dobre samochody 😛 

Też bym chciał taki , ale mi się krowy nie chcą wybijać .

Opublikowano
6 minut temu, TelefonyRadom napisał:

ale przez 5 lat żył z 10 ha i 10 czy 15 krów przez 5 lat nie wiem ilu młodych by tego ne jebnęęło 

kolego a co byś powiedział jak by ci z dnia na dzień gospodarstwo spadło na głowe do utrzymania w wieku 18 lat gdzie chodziłem do szkoły i musiałem sie zająć gospodarstwem gdzie był c360 rozpadający sie mtz co jeszcze nim stalin jeździł bizon prototyp  gdzie teraz mam maszyny najstarsze 3 lata i wszystko wysoka półka gdzie takie maszyny co ja mam to mają firmy usługowe i max wyposażone 

tak więc takich przypadków jest wiele ale jarek twierdzi że on jedyny osiągnoł sukces i jest najlepszy nie sztuka jest coś wyprodukować sztuka jest to sprzedać dobrze nawet w tv to stwierdzenie powtarzają ciągle 

i nie twioerdze ciągle że ja jedyny osiągnołem sukces bo ja jestem NAJLEPSZY

Opublikowano
8 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dobrze że jest tu kilka normalnych ludzi 😉

Już kiedyś zapytałem Cię jaka jest wg Ciebie definicja normalnych ludzi?To tacy co Ci przyklepują i potakują?Twoja retoryka przypomina mi zachowanie jednego pana  zwanego mareckiem.Jakoś nie odpowiadasz na niewygodne dla Ciebie pytania

Opublikowano

to sie nazywa-pomocni rodzice!!

Sam jak mam jechać w odwiedziny do KOLEGÓW na Mazury to jest cieżkie organizacyjnie jak wszyscy pracują zawodowo ale jakoś to ogarniam nocka i powrót na dłuższe wyjazdy niema szans

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, krzysztof1987 napisał:

kolego a co byś powiedział jak by ci z dnia na dzień gospodarstwo spadło na głowe do utrzymania w wieku 18 lat gdzie chodziłem do szkoły i musiałem sie zająć gospodarstwem gdzie był c360 rozpadający sie mtz co jeszcze nim stalin jeździł bizon prototyp  gdzie teraz mam maszyny najstarsze 3 lata i wszystko wysoka półka gdzie takie maszyny co ja mam to mają firmy usługowe i max wyposażone 

tak więc takich przypadków jest wiele ale jarek twierdzi że on jedyny osiągnoł sukces i jest najlepszy nie sztuka jest coś wyprodukować sztuka jest to sprzedać dobrze nawet w tv to stwierdzenie powtarzają ciągle 

i nie twioerdze ciągle że ja jedyny osiągnołem sukces bo ja jestem NAJLEPSZY

gratulacje wytrwałości i miłści ddo ziemi 

Opublikowano

Trochę koledzy zeszliście z tematu ,może to wina karnawałowych napojów.Wracając do tematu 14.19 za U klasę.Firma odbiera własnym transportem płatność zawsze 14dni sprzedaje do nich ok 2 lata ,wszystko idzie przez Grupę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v