Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
2 godziny temu, rolnik34 napisał:

hf 2 godz 300 zl i 500 zl wet nawet siary nie dostanie bralem na podlasiu

To jak bierzesz takie co tylko z d*py wyjda to sie nie dziw ze siary nie dostanie.

1 godzinę temu, Elvis1090 napisał:

Zapraszasz na Podlasie to ja chętnie przyjadę tylko skąd wziasc tam 10 szt mięsnego cielaka jadąc w ciemno... pewnie nie realne

Mieszance mozesz kupic i to ladne.

Opublikowano

jak ktoś jedzie z myślą że wydyma rolnika to nie kupi, poznaniaki rozpieścili. Za czarno białe tylko ho po 13-14zł to cena standardowa i nie trzeba poznaniaków, wystarczy novexim. Kolor od 15zł w górę jak jakiś yersey to też po 15 idzie sprzedać za simy po 17zł ostatnio proponował. Ruszą wnioski to wtedy można sprzedawać :D

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, artek27 napisał:

To przyjedz do nas na Podlasie kupisz kilka cielakow i bedziesz mial duzo taniej niz u siebie.

I co on ma na naszym Podlasiu kupić ? SM w paszporcie w kolorze i kośccu HFa ? Czy lmxhf w kośccu HFa ? Dosłownie to wszystko jest w kośccu nie w mięsie ! Zdarzają się wyjątki ale jak zadzwonisz dwie minuty po dodaniu ogłoszenia to już zarezerwowany .. hehe a Ty chcesz żeby On ze śląska jechał hehe .. to trzeba namiot brać i antene mobilna z internetem i namiot rozbić na polu i czekać na ogłoszenie .. 😂

47 minut temu, artek27 napisał:

To jak bierzesz takie co tylko z d*py wyjda to sie nie dziw ze siary nie dostanie.

Mieszance mozesz kupic i to ladne.

Szczególnie te z pod Czyżewa z BVD do stada w pakiecie.. hehe 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Ja pier**le poejchał kupił auto i co .? I je masz . Każdy normalny człowiek w coś inwestuje ale że Kija ? Za takie byki to powinien być land rower albo jakieś infinity ... Jarek nie chcemy zdjęcia auta wystarczy nam tej faktury za byki ;) 

Opublikowano (edytowane)

chłopy nie śmiejta sie z niego! kija jest okej Sam mam kija ale mój nie rocznik 19 tylko 91 Jarek teraz może jakiego lachociaga na auto wyrwiesz :D

Edytowane przez marijusz
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, kr9292 napisał:

Kto kupuje byki od rolników i wierzy że nie ma lub nie mial bvd, ibr czy czegoś  innego to żyje w świecie fantazji

Ja kupowałem od rolników . I miały bvd a właściwie to styczność z BVD czyli przeciwciała  😂rzadko się zdarza kupić sztukę PI stale zarażoną bo takie osobniki zdychają zazwyczaj po urodzeniu od kilku dni do kilku tygodni.. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

I co on ma na naszym Podlasiu kupić ? SM w paszporcie w kolorze i kośccu HFa ? Czy lmxhf w kośccu HFa ? Dosłownie to wszystko jest w kośccu nie w mięsie ! Zdarzają się wyjątki ale jak zadzwonisz dwie minuty po dodaniu ogłoszenia to już zarezerwowany .. hehe a Ty chcesz żeby On ze śląska jechał hehe .. to trzeba namiot brać i antene mobilna z internetem i namiot rozbić na polu i czekać na ogłoszenie .. 😂

Szczególnie te z pod Czyżewa z BVD do stada w pakiecie.. hehe 

Kur.....podlasie to nie tylko okolice Czyzewa. Jak tam kupujesz cielaki to powodzenia ze bedziesz mial miesance np hoxlm. Tam jest tylko hfxlm.  

Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab napisał:

Ja kupowałem od rolników . I miały bvd a właściwie to styczność z BVD czyli przeciwciała  😂rzadko się zdarza kupić sztukę PI stale zarażoną bo takie osobniki zdychają zazwyczaj po urodzeniu od kilku dni do kilku tygodni..

Wręcz przeciwnie osobniki PI nie wykazują żadnych objawów. 

Opublikowano
4 minuty temu, mlody43 napisał:

jak z cena teraz? ktos cos wie? bo szykuje sprzedaz

Ki'e masz na sprzedaż? Bo temat chyba o tym tutaj.

Ktoś wypowie się o ubojni Wyszynscy na Podlasiu?  Kupują na żywa czy wbc?

Opublikowano
9 godzin temu, zkordalski napisał:

Ja pier**le poejchał kupił auto i co .? I je masz . Każdy normalny człowiek w coś inwestuje ale że Kija ? Za takie byki to powinien być land rower albo jakieś infinity ... Jarek nie chcemy zdjęcia auta wystarczy nam tej faktury za byki ;) 

Wstawie spejalna z dedykacja dla Ciebie bo sprawiasz mi przyjemnosc piszac swoje komentarze:)

9 godzin temu, marijusz napisał:

chłopy nie śmiejta sie z niego! kija jest okej Sam mam kija ale mój nie rocznik 19 tylko 91 Jarek teraz może jakiego lachociaga na auto wyrwiesz :D

Nikogo nie musze wyrywać żona mi w 101% wystarcza nie potrzebne mi wrazenia.

Opublikowano

Przyznaje żartowanie z kogoś to nic dobrego ale sytuacja bardzo na czasie była 

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Widze fantazja Cie ponosi. A jak byś miał pande z 4x4 w dobrym stanie tez chetnie kupie taki samochodzik.

Sam bym przytulił bo własnie pastucha sprzedałem 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Nikogo nie musze wyrywać żona mi w 101% wystarcza nie potrzebne mi wrazenia.

Widziałem twoją żonę w galerii i być może zdjęcie nie odzwierciedlało stanu faktycznego , ale muszę przyznać że już wolę oglądać twoje byki . Niemniej bardzo mi się chwali że z takim szacunkiem mówisz  o małżonce .

11 godzin temu, kr9292 napisał:

Wręcz przeciwnie osobniki PI nie wykazują żadnych objawów. 

Co ty pierdzielisz . Owszem zdarza się tak raz na milion . Z reguły jest  jak pisze kolega wyżej , że rodzą się słabsze i prędko zdychają . Różnica między trwale , a nietrwale zarażonymi jest taka że osobniki PI nie mają przeciwciał i badanie na ich obecność nic nie wykryje .

Edytowane przez MLesner
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, MLesner napisał:

Widziałem twoją żonę w galerii i być może zdjęcie nie odzwierciedlało stanu faktycznego , ale muszę przyznać że już wolę oglądać twoje byki . Niemniej bardzo mi się chwali że z takim szacunkiem mówisz  o małżonce .

Jarka zbytnio nie lubie przez jego gwiazdorzenie ... Ale jak bym ja coś takiego przeczytał to przy najbliższej okazji byś miał tak ryj obity że gume to jedynie w palcach mógłbyś żuć ;)

Edytowane przez Rolnik7343
  • Like 4
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, MLesner napisał:

Co ty pierdzielisz . Owszem zdarza się tak raz na milion . Z reguły jest  jak pisze kolega wyżej , że rodzą się słabsze i predko zdychają . Różnica między trwale , a nietrwale zarażonymi jest taka że osobniki PI nie mają przeciwciał i badanie na ich obecność nic nie wykryje .

Mówił ci ktoś że zwykły cham jesteś ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v