Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No właśnie narazie w niektórych

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Beef Marek krowa HO 822kg okarmianie 7% cena 6zł waga cena brutto

Opublikowano

To że ponad 800kg nie znaczy że towar dobry chociaż nie mówię że nie. Wyznacznikiem jakości nie są kg mam znajomą ubojnie co najchętniej by brali 600 max 700kg co nie znaczy że większych nie biorą. 

Opublikowano

Panowie czy tylko u mnie taka cisza z bydłem? W ogóle nie widać aut od skupu

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kierowiec napisał:

Kiedy będzie można liczyć na mięsne sztuki byki 700+   8zł brutto ?

dziś sprzedane 3 ncb ok 800 kg i jeden włoch wszystkie po 8,02 brutto odbiorca kobylin kwiatkiewicz waga moja 6% okarmienie a dzisiaj było u mnie trzech cene dawali taką samą a już wczoraj wieczorem dzwonili i następne zamówił

Edytowane przez iwik073
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

W tym tygodniu bez problemu, nawet netto.

Biernacki nie wychylił sie z ceną

1 godzinę temu, malorolny121 napisał:

Dzwonilem na ubojnie to cena poubojowa od 13do 15zl . Jestem ciekawy jak wybicie % wychodzi ze takie ceny oferuja?

kto i za co te 15?

Opublikowano

qr** w rmf znowu ze w czechach 700kg polskiej wołowiny z salmonella. w ciągu kiepskiego najpierw mieso z padliny, pozniej bse, teraz salmonella... Za chwile pewnie wynajda u kogos w gospodarstwie niebieski jezyk

"kiepskiego miesiąca"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v