Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Nie ma u was rekolekcji adwentowych?

U mnie są 

1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Dawno,dawno temu widywałem żywe :)

Dawno dawno to były bardziej takie ncb niż hf

1 godzinę temu, rolnik115 napisał:

U mnie są, nawet czysty jestem bo się wykąpałem i u spowiedzi byłem 😁

To tylko spowiedź jest okazją żeby się wykąpać😊

Opublikowano

Kowalczyk Częstochowa. 12.8 za O plus 30 gr za cały kanion. transport sprzedającego.

Opublikowano

Nie spytałem. kolega dzwonił czy się na kaniona nie dorzucę. on tylko do niego sprzedaje. tylko Kowalczyk nie chce tak daleko do nas jeździć. przyszło rozliczenie z osi. na żywo u mnie w domu 9120kg na zakładzie 8498kg wbc 4699 kg

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ab23 napisał:

Jak to ucieszy loże szyderców to jeszcze nie dostałem a dzisiaj 15 dzień

2 minuty temu, nexeqadore napisał:

Wszędzie to samo w poniedziałek było dwa tygodnie dzisiaj był przelew

13 minut temu, kali2107 napisał:

Nie spytałem. kolega dzwonił czy się na kaniona nie dorzucę. on tylko do niego sprzedaje. tylko Kowalczyk nie chce tak daleko do nas jeździć. przyszło rozliczenie z osi. na żywo u mnie w domu 9120kg na zakładzie 8498kg wbc 4699 kg

ile Kowalczyk na żywą za HF

Edytowane przez nexeqadore
Pomyłka
Opublikowano

Nie wiem ile za żywą. Ale wychodzi 7 netto lekko. Ja kupowałem od woznieckiego normalnie. były to mm 65kg średnio drogie jak cholera. złe nie były ale szału też nie pokazaly. zwykły cielak mm zbierany na Mazurach i.podlasiu.

Opublikowano
14 minut temu, kali2107 napisał:

Nie wiem ile za żywą. Ale wychodzi 7 netto lekko. Ja kupowałem od woznieckiego normalnie. były to mm 65kg średnio drogie jak cholera. złe nie były ale szału też nie pokazaly. zwykły cielak mm zbierany na Mazurach i.podlasiu.

Mi bardziej chodzi o takie 200-250kg , kiedyś dzwoniłem ale to była taka bardziej luźna rozmowa po prostu chciałem się dowiedzieć co i jak ale jestem ciekawy czy ktoś od nich brał na kontrakt i czy wyszedł na tym jakoś czy się przejechał 

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

To komu będziemy sprzedawać jak wszyscy przeciągają?

Zostanie nam tylko Kentar😁

Spoko, ja nie handluje dla sztuki, handluje zeby zarobic. Jak biore od nowego to ewentualnie moge kupic raz tak, ze wyjde na zero, na stalym kliencie raz na 10 razy moge dolozyc i bedzie ok, inaczej dziekuje za handel.

Wole kupic mniej a zarobic. Nigdy nie bede robil masowki zeby miec wielkie ilosci bydla i krzyczec, ze ja najwiekszy skupnik na cale wojewodztwo! (ale termin platnosci 45dni!)

Ale znam handlarzy ktorzy kupuja przez sile, zeby jeden drugiego przebil i przejal teren, a kredyty obrotowe coraz wieksze i skonto z zakladu coraz czestsze.

32 minuty temu, Mikruss napisał:

biernacki 65 dni i cisza z kasą....

Vatowiec/ ryczalt?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v