Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przy swoich prosiakach po 3 zł z haczykiem sprzedasz i wyjdziesz na delikatny plus. Tyle tylko, że na świniach masz szybszy obrót kasą (kupując prosiaki), a na byka czekasz i czekasz. Jedyne wyjście to trzymać w setkach sztuk bo inaczej to przy HFach zysku jako tako widocznego nie będzie. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Przy swoich prosiakach po 3 zł z haczykiem sprzedasz i wyjdziesz na delikatny plus.

No bez jaj . Swój prosiak , to za darmo ? To lepiej go sprzedać przy obecnych cenach i dostaniesz mało mniej niż 100kg tucznika skoro 3zł za dużą sztukę Cię zadowala .

Opublikowano

@zetorki12 A kto powiedział, że zadowala? Zobrazowałem to tak, jak ma to się do cen bardzo niskich. Czytaj ze zrozumieniem. 

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

Jarek to przynajmniej gospodarzy A jest taki na forum gość sławny hodowca yutuber z Bieszczad co tylko wolne chwile spędza na gospodarstwie u stryka  Ale jak komentuje wstawiane filmiki to odnosi sie wrażenie ze to on jest Panem Ostatnio kupi fynda /chyba/ na wyspach

A może stryjek nie ma dzieci i bieszczadzkiemu rolnikowi przepisze limuzyny....

Opublikowano
8 minut temu, debrzyna napisał:

On tam traktorami jeździ a nie limuzynami Chyba ze przegapiłem jakiś filmik

Bo dopieron a początku tygodnia dostał limuzynę od bezdomnego takze jeszcze na filmie jej nie było

Opublikowano
przemek28_28 napisał:

Frajer i tyle. Nigdy rzeczowej wypowiedzi nie dał i tyle.

Ulżyles sobie? Podziwiam takich cwaniaków w necie tylko oni chyba nie wiedzą że czasy się zmieniły i każdy jest do namierzenia.

Opublikowano (edytowane)

Namierzyć to może policja. Zwykłemu użytkownikowi internetu, który poczuł się obrażony żaden administrator portalu nie poda jakichkolwiek danych  osoby z drugiej strony konfliktu. Dla jasności dodam, że czasy się nie zmieniły bo od zawsze każdy był do namierzenia w internecie.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, KamilSokoowski napisał:

Chodzi mi o to ze może byś po moje renifery przyjechał:)

Po ile cenisz renifery? I jaka okolica może podeślę jakiegoś naganiacza

Edytowane przez Gość
Opublikowano
48 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Ulżyles sobie? Podziwiam takich cwaniaków w necie tylko oni chyba nie wiedzą że czasy się zmieniły i każdy jest do namierzenia.

Człowieku namierzaj, wolny kraj.  Tylko co dalej? Napisałem gdzieś że piszę o Tobie? Post nie był edytowany. Jesli czujesz sie frajerem to juz nie moja wina. Jak to mówią uderz w stół, a......

spokojnie, cwaniakiem nie jestem, a realu się nie boje.

Opublikowano
43 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Namierzyć to może policja. Zwykłemu użytkownikowi internetu, który poczuł się obrażony żaden administrator portalu nie poda jakichkolwiek danych  osoby z drugiej strony konfliktu. Dla jasności dodam, że czasy się nie zmieniły bo od zawsze każdy był do namierzenia w internecie.

Telefon na kartę był w internecie nie do namierzenia.

Opublikowano
46 minut temu, Partyzant85 napisał:

I to tylko w określonych sytuacjach, a nie ze ktoś ma kolegę i ten zacznie namierzać. Musi byc prowadzone postępowanie i tylko wtedy podaje sie dane IP lub numer telefonu😀

Jarek ma znajomosci w skarbówce to moze w ABW tez?

Opublikowano
48 minut temu, PanPancio napisał:

Po ile cenisz renifery? I jaka okolica może podeślę jakiegoś naganiacza

Mazowieckie okolice Żuromina. Mam teraz aby trzy i prawdę mówiąc to te nie są zbyt rewelacyjne. Chciałbym 7 wziąć 

• Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, KamilSokoowski napisał:

Mazowieckie okolice Żuromina. Mam teraz aby trzy i prawdę mówiąc to te nie są zbyt rewelacyjne. Chciałbym 7 wziąć 

brutto chyba???

Opublikowano
3 godziny temu, hobbysta82 napisał:

To nie jest antybiotyk, który powinien być lekiem pierwszego, ani drugiego wyboru. W przypadku infekcji płucnej na pierwszym miejscu preparaty z florfenikolem. W przypadku zakażenia Bordetella stosować Potencil. Zmorą Draxxin'u jest to, że stosowany jest bez opamiętania w bazach cieląt. Zaletą jest to, że podaje się go jednokrotnie 1 ml/40 kg masy ciała

Koledze podpowiedziałem ponieważ stosowaliśmy go w oborach przy zakażeniu BVD-MD, oraz ponieważ jego cielak był po 5 dniach biegunki osłabiony i podatny na wtórne zakażenie bakteryjne.

Jak tam Twój cielak?

Bylem u innego weta dosc daleko od domu i powiedzialem co dostawal i ze dziwne ze nie przechodzi dal mi kroplowke 250ml elektrolity i glukoze 3 dawki antybiotyku na bazie jakichs sulfo... Nie pamietam i 2 na powiklania cos takiego co 48godzin 2 dawki dostalem no i ze to moze byc ze jest zarobaczony wiec dal na odrobaczenie podskornie i zeby mu dawac wode siemie i ta kore z debu no i oczywiscie ze moze jesc otreby ale najlepiej zeby jadl siano i twierdzi ze jak go ruszy to powinno byc lepiej juteo z nim i ze podejrzewa bakterie i ze teraz tak z bydlem sie dzieje

Opublikowano
32 minuty temu, KamilSokoowski napisał:

Z ciekawosci pokaz co nazywasz reniferem. :)

Opublikowano
38 minut temu, KamilSokoowski napisał:

Zagłębie handlarzy. Jak są liche to puść je na wbc przez jakiegoś z którym handlowałes i zobaczysz co są warte

Brdak

Kulwiccy

Czarnecki

Małkowski

Manelski 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v