Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Przecinarkę plazmową kup i tnij, albo idź od zakładu i powycinają co chcesz. Tylko nie wiem po co to wszystko jak firm robiących spirale jest pełno? Co do samego giecia widziałem filmik ze sprytniejszą maszyną i można wygiąć kilka kół jednocześnie.

Są różne maszyny jak pokazałem przykładowa maszyne jaka na szybko znalazlem. A do wycinania jest najlepsza własnie plazma i cyrkiel i ładnie wycinasz kółka jakie chcesz. Ja teraz robie wypychacz do obronika regulowany od 2.5m do 3.7m na tura.

Opublikowano

Siemanko. Mam takie pytanie, kto dał się wciągnąć w QMP? Przez 1,5 roku nie chcieli ode mnie kupić bydła, złożyłem wniosek o zwrot ale coś słyszałem ze nie wypłaca całości 😂. Druga sprawa członkiem zarządu jest Pan Wiesław Pilch, który także jest w zarządzie Grupy producentów bydła Bukat, tzn właścicielem :). Pan Wiesław Przekonywał mnie później jak już zrobiłem qmp ze nie warto tam sprzedawać tylko jego grupa dobrze zapłaci :). Nie wiem dlaczego jest to możliwe ze ma swoją grupę i dostęp do danych. Ma ktoś jakieś spostrzeżenia? 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kazik6 napisał:

ja im sprzedaje na zywą,kiedys płacili po 21 dn. teraz po 14 przeważnie w ostatnim dniu jest na koncie z cenami roznie bywa 

Co ty gadasz..Na żywą nigdy nie chcieli brać tylko WBC a kasa to trzeba dzwonić i pprosic

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, nikolas29 napisał:

Co ty gadasz..Na żywą nigdy nie chcieli brać tylko WBC a kasa to trzeba dzwonić i pprosic

piszesz o tym Kowalczyku koło Częstochowy? aż tak ciężko od niego odebrać swoje pieniądze?

Opublikowano
34 minuty temu, nikolas29 napisał:

zawsze na zywą brali ode mnie chociaż bardzo namawiają na wbc i ostatnio jak brali koniec sierpnia to cieniutko z ceną,najlepiej do szefa zadzwonić o cene żeby potem z klasyfikatorem się nie uzerac

Opublikowano
33 minuty temu, johny1991 napisał:

piszesz o tym Kowalczyku koło Częstochowy? aż tak ciężko od niego odebrać swoje pieniądze?

Niby 12,7 za O klasę, biorą też na żywo ale niechętnie, kasy dać nie chcą... 

Opublikowano

dobrze ze poruszyliście ten temat bo miałem im sprzedać w niedługim czasie kilka sztuk,ale jak z kasą problemy to trzeba będzie szukac innego odbiorcy a co myślicie o AGAT z sedzimirowic?

Opublikowano

qmp i bukat raczej nie służy rolnikom tylko ich prezesom. szkoda czasu na zabawę z nimi. nic sensownego nie oferują.

Opublikowano
44 minuty temu, kali2107 napisał:

qmp i bukat raczej nie służy rolnikom tylko ich prezesom. szkoda czasu na zabawę z nimi. nic sensownego nie oferują.

Oferują oferują, dwa punkty więcej w naborze na " Modernizację gospodarstw Rolnych"  za certyfikat😉😉😉

Opublikowano
1 godzinę temu, kali2107 napisał:

My sprzedajemy dobry towar do OSI w programie BQS to samo co QMP . Jałówki dwa tygodnie temu w U po 14,50 ,R 13,90. Oferta z ABP na byki 12,40.

• Thanks 1
Opublikowano

dokładnie. Te 2 punkty kosztują coś ponad tysiaka. sam płaciłem.

Opublikowano
2 godziny temu, boogii napisał:

My sprzedajemy dobry towar do OSI w programie BQS to samo co QMP . Jałówki dwa tygodnie temu w U po 14,50 ,R 13,90. Oferta z ABP na byki 12,40.

U nas był kiedyś gościu a akurat miało być za chwilę sprzedane 7 jałówek i mówił o jakimś programie że lepsza cena by była ale musiało by być 10 szt i miały by być na mnie przepisane żeby w chwilę sprzedaży były na mnie i wtedy w jakimś programie by poszły, nie pamiętam jak to się nazywało 

Oczywiście OSI ;)

Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

U nas był kiedyś gościu a akurat miało być za chwilę sprzedane 7 jałówek i mówił o jakimś programie że lepsza cena by była ale musiało by być 10 szt i miały by być na mnie przepisane żeby w chwilę sprzedaży były na mnie i wtedy w jakimś programie by poszły, nie pamiętam jak to się nazywało 

Oczywiście OSI ;)

Tajemniczy gościu był z gościuwą, i zagranicznym językiem migowym powiadomił mnie o tajemniczym programie dla wybranych... Program był tak sekrety że w trakcie rozmowy nawet owi gościowie zapomnieli o co chodziło i przez to nie sprzedałem w tym programie... czego do dziś żałuję bo złotymi dukatami płacić mieli 

• Haha 1
Opublikowano
57 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Już nawet byki na mleko szukają 😄

Screenshot_2019-11-24 Facebook.png

Jak dobrze jaja wymasuje to może coś mu ukapnie 😊

Z tego centralnego cycka 

Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

Jakoś w byłym tygodniu teoretycznie 8 netto za mięsne byki właściwie to uciełem rozmowę  bo facet jest dla mnie raczej skreślony

Naganiacz od Łuniewskich ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v