Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie wiem dokładnie bo wtedy to miałem jakieś 10-12 lat i sie tym zbytnio nie intersowałem a pisze to co wiem, co się później dowiedziałem ;) ogólnie krowa miałą uszkodzoną nogę i poszła jak pourazowa i z tym też były jaja bo sprawę z prze tylu lat podpieli pod nowe przepisy i teraz dociekają z jakiej racji ta krowa w ogóle była sprzedana ... bo to byłą firma co właśnie takie bydło skupowała

Opublikowano
4 minuty temu, Bercik92 napisał:

Po ile płacą/sprzedajecie małe byczki do 70-80kg chodzi o rase rw sm czy ho/ncb?

Ja kupując od gospodarza to 11 za kg płaciłem czyli tyle ile skup płaci A cielczki ncb bardzo ładne i tłuste odpojone 1.5 miesiąca po ok 110-120 kg... Apropo ceny to lokalny kupiec (duza firma)daje mi po 8 za mieszance LM z ho i za dwa trochę słabsze mieszance sm ho po 7.5 ceny brutto... jutro albo we wtorek mają przyjechać na odbiór to prawdopodobnie wstawię fakture jezeli ktos jest niedowiarkiem

Opublikowano
3 godziny temu, Yoda napisał:

ja niestety miałem do czynienia z bezczelnym oszukiwaniem rolników. Ucinanie na wadze po 50-80kg, zmienianie ceny w trakcie sprzedaży na zasadzie takiej że jak byk na aucie to wtedy gadka że cena spadła i cyk 30gr na dół albo byka z auta wypuszcza na podwórko. Raz był hit jak koleś fakture wypisywał i od razu -7% na kalkulatorze za okarmienie jako waga brutto i potem drugi raz -7% na okarmienie. Szybko policzyłem w pamieci i to wyłapałem to facet z tekstem, że dzisiaj mróz i kalkulator mu wariuje. Myślał że na debila trafił? A ilu wcześniej na ten numer okradł? Możliwe że 1 na 100 jest uczciwy ale niestety większość to skurwysy,,,y którzy żerują na tym że sporo rolników nie jest zbyt bystrych i wykształconych i można ich łatwo oszukać.

A czytałeś dokłądnie zacytowany post?

Teraz taki numer odwalony i cyk info na forum i wszystkim znajomym w okolicy i handlarzyna nic nie kupi.

A kilka kilkanaście lat temu??? Kupował dalej i sie DORABIAŁ

Opublikowano
23 godziny temu, Kentar napisał:
23 godziny temu, AdamRo napisał:

Niema lepiej , gorzej. Ceny są wszędzie jednakowe, kwestia 10-20 gr. Reszta to magia, czy na żywo czy na wbc.

Potwierdzam

To dlaczego Sołtys i Cebulak dostają od takiego Rafalexu dużo lepsze ceny niż inni ? 🤔🤔🤔

Opublikowano
10 minut temu, zbitom793 napisał:

To dlaczego Sołtys i Cebulak dostają od takiego Rafalexu dużo lepsze ceny niż inni ? 🤔🤔🤔

Dużo lepsze??Czytałeś mój wpis na temat ceny jką proponował mi skiba?Ile wiecej dostałem w Rafalex'ie?

Opublikowano

Z tego co widzialem, Soltys ma sporo BARDZO dobrego towaru. Przy dobrym towarze czlowiek tak sie nie boi dac ceny, to nie HF, ze zdazy wiaderko wiecej wypic i juz doj**ales bo wybicie tragedia. Na miesnym byku to mozna aby sie zaskoczyc czasami wybiciem. :)

Opublikowano

z moich ostatnich info wynika że za hfa w Rafaleksie można dostać 6.7 netto

oczywiście nie za 1 szt czy 5 tylko całe auto.

Opublikowano

Pisał że  erki do bardzo dobrego brakuje i przestańcie sobie słodzić

7 minut temu, Kentar napisał:

Z tego co widzialem, Soltys ma sporo BARDZO dobrego towaru. Przy dobrym towarze czlowiek tak sie nie boi dac ceny, to nie HF, ze zdazy wiaderko wiecej wypic i juz doj**ales bo wybicie tragedia. Na miesnym byku to mozna aby sie zaskoczyc czasami wybiciem. :)

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, zbitom793 napisał:

Nie kojarzę ale pamietam ,że  kiedys bardzo ich chwaliles

Chwaliłem i narzekać na nich nie mogę, no może na to że kasa po 14 dniach roboczych

Cenę którą od nich teraz dostałem nie odbiega zbytnio od tego co inni dostają, do ceny cybulaka sporo mi brakowało

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ab23 napisał:

Pisał że  erki do bardzo dobrego brakuje i przestańcie sobie słodzić

Kolega pisal o Soltysie ogolnie a nie o ostatniej partii. A Soltysa galerie kojarze, ze mial dobre dziki, a prawda jest taka, ze za miesnego kazdy wiecej da bo trudniej dolozyc, zazwyczaj aby ch*jowy towar w cenie sztywnej stoi.

@Edit Odbiegajac od tematu. Polecam zerknac:

Edytowane przez Kentar
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, artur125 napisał:

zależy od rejonu, ale ok10-12zł/kg

chcesz sprzedać na szybko, to 700-800zł, a jak masz czas to czekaj na amatora co da więcej

Mowa o podlasiu. Jeden pan dzwonił i pytał się po ile chce sprzedać SM około 50-60 kg na kilogramy nie wiedząc po ile takie  chodzą to powiedziałem że po 12... a on to że może da po 10 zł bo tanie bo to bo tamto a jeszcze inny był zły że powiedziałem że dany cielak ma 10-20 kg więcej to jeszcze oskarżał mnie że licze po 20zł za kilo i musiał z daleka przyjechać go obejrzeć na darmo bo spodziewali się że za ponad 600zł kupią byczka w wadze 70 kg🤣

Edytowane przez Bercik92
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v