Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Kentar napisał:

Od braniewa za gdansk :)

Znasz takiego goscia jak Marcin Kie del? Sporo ma roznego rodzaju sztuk w sprzedaży,czasem wystawione sa bardzo tanio co mnie zastanawia..

Opublikowano
3 godziny temu, koses napisał:

Jeśli wpadniesz na Nidzice jeden z drugim to zapraszam do mnie po bydło oczywiście z dobrą ceną bo mam aktualnie 180 szt na stanie byków 

Ola Boga ile to powodów do straty pieniędzy😁 

Byk dziad hf 6,5 dobry  mieszaniec 7,5 krowa prosto od dojarki 4.5 plulpecik bez wymienia mieszanka z sm 6.2 ciele hf 2 tyg 650 coś lepszego do tysiąca. Brutto. Skita 5-7 procent. Tak to u mnie centralne mazowsze się przedstawia. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, wiko napisał:

Znasz takiego goscia jak Marcin Kie del? Sporo ma roznego rodzaju sztuk w sprzedaży,czasem wystawione sa bardzo tanio co mnie zastanawia..

Nie znam. Ale z praktyki jak w ogloszeniach cos jest tanio to chodzi o towar o ktorym nie ma mowy w ogloszeniu. Np. facet mial jalowki cielne wystawione po 5500 i mowi, ze te 5500 to za te cielne po 2 miesiace a te dluzej cielne juz po 7500.

Opublikowano (edytowane)

Minimum 60 sztuk dochodzace czasami do 100- mam sporo takich osob ktore jak sprzedaja to zawsze wieksze partie i wtedy sie robi 100 tygodniowo. Kiedys mialem sporo wiecej towaru ale skonczylem interesy dla sportu- czyli z 10 sztuk zostaje 50zl, przy platnosci gora 3-4 dni jest to aby mrozenie kasy- banki kredytow nie daja na taki fajny procent nawet. Tak samo juz nie jezdze po ludziach gdzie kazdy wjazd konczy sie wyciaganiem na dwa ciagniki albo bieganie z bykiem 200m bo nie ma podjazdu. :) Szkoda czasu, pieniedzy i przede wszystkim zdrowia. + rzecz jasna nie robie tego sam, to nie jest robota dla jednego.

++ nigdy nie bede chcial od nikogo towaru z forum.  Wole pozostac anonimowy i wtedy moge sie swobodnie wypowiadac o zakladach i o wszystkim.

Edytowane przez Kentar
  • Like 4
Opublikowano

Wysokie wymagania mają tutaj skupujacy. Obciążenia finansowe na rolniku, utwardzony teren i najlepiej żeby byki samemu wprowadzać. Widzę że za mało konkurencji jeszcze na rynku bo w przewraca sie w... ciągle zapominamy kto tu odwala czarną robotę w tej branży. Moim zdaniem bardzo dobrze że zrobi sie przesiew  z hodowlą mniej towaru i wypisywanie glupot się skończy

• Thanks 1
Opublikowano

Widze, ze na sile zle zrozumiales post. Nikt mu nigdy bykow nie wprowadza, to moja robota. Jak biore od czlowieka starszego i trzeba to mu przeprowadze bydlaki z jednej do drugiej szopy bo sam mialby problem. A cudownego wjazdu nie wymagam, ale jesli Ci pisze, ze DOSLOWNIE dwa ciagniki musza przyjezdzac bo inaczej ciezarowka utonie/ przewroci sie to chyba cos jest nie tak. + przebiegnij sie z glupim bykiem 200 metrow to zobaczymy czy bedziesz taki madry. :)

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Kentar napisał:

++ nigdy nie bede chcial od nikogo towaru z forum.  Wole pozostac anonimowy i wtedy moge sie swobodnie wypowiadac o zakladach i o wszystkim.

Już nie jesteś tak bardzo anonimowy 

2 minuty temu, Kentar napisał:

+ przebiegnij sie z glupim bykiem 200 metrow to zobaczymy czy bedziesz taki madry. :)

Biegałem nie raz🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

Minimum 60 sztuk dochodzace czasami do 100- mam sporo takich osob ktore jak sprzedaja to zawsze wieksze partie i wtedy sie robi 100 tygodniowo. Kiedys mialem sporo wiecej towaru ale skonczylem interesy dla sportu- czyli z 10 sztuk zostaje 50zl, przy platnosci gora 3-4 dni jest to aby mrozenie kasy- banki kredytow nie daja na taki fajny procent nawet. Tak samo juz nie jezdze po ludziach gdzie kazdy wjazd konczy sie wyciaganiem na dwa ciagniki albo bieganie z bykiem 200m bo nie ma podjazdu. :) Szkoda czasu, pieniedzy i przede wszystkim zdrowia. + rzecz jasna nie robie tego sam, to nie jest robota dla jednego.

E to pdobnie lepiej kupic 5 sztuk mądrze niz 10 wozic na darmo,nie raz tak bylo ze sie dolozylo  nie malo 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Wysokie wymagania mają tutaj skupujacy. Obciążenia finansowe na rolniku, utwardzony teren i najlepiej żeby byki samemu wprowadzać. Widzę że za mało konkurencji jeszcze na rynku bo w przewraca sie w... ciągle zapominamy kto tu odwala czarną robotę w tej branży. Moim zdaniem bardzo dobrze że zrobi sie przesiew  z hodowlą mniej towaru i wypisywanie glupot się skończy

Połowa to są takie męczenniki ze czas jest ich wykończyć . Jedziesz do niego on pijany wyciągasz jałówki po gnoju miedzy drzewami przy bronach pugach.

wciągasz padlinę na wagę waga oczywiście na styk wybicia 480-500 kilo

Zagryzasz wargę i mówisz h*j może nie napasione złapią 240 mięsa.

Piszesz fakturę kończysz pisać po czym chłopek vel roztropek mówi odpisz mi 100 i daj gotówka. nie odpisujesz nie che się pisać jeszcze raz dajesz mu 100 do ręki.

Chłopek daje CI paszporty. jałówki maja ponad 30 msc .. chłop mówi ze to nie jego wina ze wolno rosły. faktura już napisana jałówki na samochodzie 100 już dana.

chłopek oczywiście płacze wyjmij laptopa i zrób mu już przelew bo za dwa dni rata.

dajesz je na zakład gdzie raz takie numery przechodzą raz nie. czkasz na rozliczenie z zakładu przyszło numer nie przeszedł obcięli z nich po 1.5 zł na mięsie za wiek. jedna nie złapała kilogramów.

Efekt dołożyłeś do chłopka roztropka 800 pln do 3 jałówek i wyjebałeś kasę na która będziesz czekał 14 dni.

To jest oczywiście skrajny przypadek. ale tak wygląda handel ze jak ktoś ma dobry towar to i rolnik zarobi i handlarz coś skubnie. a handel z miecznikami którzy gówno maja jest zazwyczaj tam samo gówniany dla handlarza jak i dla chłopka męczennika

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 godziny temu, Kentar napisał:

Jakiś ty łaskawy dobrze że Ci te chłopy swoich kobiet na noc nie dają i jeszcze bak pełen paliwa że przyjechałeś ....Jebłem  Jaki Kapryśny Handlarz 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, zkordalski napisał:

Jakiś ty łaskawy dobrze że Ci te chłopy swoich kobiet na noc nie dają i jeszcze bak pełen paliwa że przyjechałeś ....Jebłem  Jaki Kapryśny Handlarz 

żon to nie oferują. ale córki by dali :)

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v