Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w Grecji też dawali dawali... nikt się nie zagłębiał skąd są pieniądze... a później nie było komu sprzątać...  cena chyba w miejscu... zastanawia mnie tylko fakt ze skoro jest tak dobrze to dlaczego jednocześnie tak ch...jowo...

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Sokol2 napisał:

oferta od biernackiego 6,5 netto za hf i mm waga ogólna. Gdzie te wasze 7zł za hf u niego ?

To teraz napisz kiedy kasa ile sztuk luz, łańcuch, i jaka skitka... 

Osi 12 netto za hf

Opublikowano
debrzyna napisał:

23 minuty temu, k0b napisał:

ceny byczków hf 5-6 zł/kg

Spory rozrzut Jak u jednej kobiciny . Zapytana do której klasy syn chodzi ? odparła Do drugi cy do pionty 

1 zł na kilogramie to duży rozrzut w przypadku cieląt?

Opublikowano

chyba na podwyżki zbytnio nie ma co liczyć dalej słabnie waluta turecka , a to oni byli kluczowym odbiorcą naszej wołowiny rok temu , jeszcze jak usa nałożą  dodatkowe sankcje [ co jest nie wiadomo  ]  które by osłabiły walute turecką  to nieciekawie wyglądało by w dłuższej perspektywie . 

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, Sokol2 napisał:

oferta od biernackiego 6,5 netto za hf i mm waga ogólna. Gdzie te wasze 7zł za hf u niego ?

zapewne masz bydło " worek kości renifera" nie dajesz źreć to masz 6,5 zł jak dasz jeść to i cena wróci do 7 zł tak tu piszą)))) A jak nie to przynajmniej d*pę ci obrobią  publicznie w gratisie))))

3 godziny temu, Berthold napisał:

Osi 12 netto za hf

wiesz to oficjalny cennik  to sobie go mozesz wsadzić... też tak tu piszą

Koledzy musicie karmić byki i sprzedawać według tajnych nie znanych nikomu  cenników tu są szamani  handlu  wiec wiedzą o czym mowa. To forum to królestwo magi normalnie Hogwart, są czarodziejskie wagi i handlarze Hery Pottery  znikają kg żywca a nawet złotówki polskie ( Czarodziej Pięta) ale za to macie 9zł za HF których przeciętny mungol z poza forum nawet pomarzyć nie może.

Opublikowano

Turcja jest kluczowym odbiorca po za unijnym, a po za unię idzie ok. 10% całości, mnie bardziej martwi zamieszanie z powodu brexitu. @debrzyna fakt, źle to ująłem. OSI chyba 12 brutto za O, chyba że z umową

• Haha 1
Opublikowano

Z tego co zauwazylem wiekszosc ras jalowek dobija do 600 CZASAMi gora 700 i jest koniec. Tylko nieliczne sztuki to przebijaja. A jak przebijaja to zazwyczaj wybicie mniejsze niz u tych po 600.

Opublikowano

Cud.  Cud i w pisdut . Dalsze walenie w chu.. a.ach te biedne zakłady kto im pomoze już z pół roku dokładają.badzmy wdzięczni że wogole  biorą

Opublikowano
5 godzin temu, Berthold napisał:

Osi 12 netto za hf

2 godziny temu, kanalia36 napisał:

zapewne masz bydło " worek kości renifera" nie dajesz źreć to masz 6,5 zł jak dasz jeść to i cena wróci do 7 zł tak tu piszą)))) A jak nie to przynajmniej d*pę ci obrobią  publicznie w gratisie))))

wiesz to oficjalny cennik  to sobie go mozesz wsadzić... też tak tu piszą

Koledzy musicie karmić byki i sprzedawać według tajnych nie znanych nikomu  cenników tu są szamani  handlu  wiec wiedzą o czym mowa. To forum to królestwo magi normalnie Hogwart, są czarodziejskie wagi i handlarze Hery Pottery  znikają kg żywca a nawet złotówki polskie ( Czarodziej Pięta) ale za to macie 9zł za HF których przeciętny mungol z poza forum nawet pomarzyć nie może.

8 szt. sktka 5% luz, kasa jakto u biernackiego czyli jak bedzie to bedzie. Taka samą oferte mam od Murawskiego który płaci odrazu. Biernacki byków nawet nie wiedział cena ustalona przez telefon z przedstawicielem wiec nie wie ze zabiedzone renifery chciałem mu wepchnąć.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v