Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

kolego TU widzisz ????czy na rynku widzisz??? Na tym forum to nie jedno już widziano , jak powiedziałem tu sie dzieja cuda.  Ja tu widziałem ceny ( przed kryzysem)za HF takie ze za LM u mnie takich nie było. 

Nawet teraz widze ceny za HF takie ze u mnie za czysto miesnego nikt nie da zresztą podobno Biernacki za HF daje 7 zł a u mnie Biernacki za SM 6,5 proponuje to jak to jest??? 

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

kolego TU widzisz ????czy na rynku widzisz??? Na tym forum to nie jedno już widziano , jak powiedziałem tu sie dzieja cuda.  Ja tu widziałem ceny ( przed kryzysem)za HF takie ze za LM u mnie takich nie było. 

Nawet teraz widze ceny za HF takie ze u mnie za czysto miesnego nikt nie da zresztą podobno Biernacki za HF daje 7 zł a u mnie Biernacki za SM 6,5 proponuje to jak to jest??? 

bo jelopy chwalo sie brak takich cen

• Like 1
Opublikowano

ludzie zachowujecie się jak naiwne przedszkolaki  wchodzę na cenik OSI Foodworks i macie kuźwa prostą matematykę

klasa O ( HF) cena 11,20 .HF wybicie 53-55% wiec przelicz jeden z drugim na wage zywą i nie piszcie pierdół o mega cenach to  wychodzi 5,93- 6,16 netto - zywa

Klasa U ( byki miesne i to pewnie LM) cena 11,90. Wybicie 60-65% wiec po przeliczeniu wychodzi na żywa 7,14- 7,76.

To jezeli ktos pierdzieli o 7 zł netto  za HF to albo kłamie albo go na wadze albo skicie wy***ali. 

Bo wtedy handlarz musiał by w OSi dostać  2 zł wiecej na WBC od oficjalnego cenika zeby dac rolnikowi taka cene. 

Opublikowano (edytowane)

Choć doliczy te grosze to na żywo ile jebnie do góry 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, kanalia36 napisał:

ludzie zachowujecie się jak naiwne przedszkolaki  wchodzę na cenik OSI Foodworks i macie kuźwa prostą matematykę

klasa O ( HF) cena 11,20 .HF wybicie 53-55% wiec przelicz jeden z drugim na wage zywą i nie piszcie pierdół o mega cenach to  wychodzi 5,93- 6,16 netto - zywa

Klasa U ( byki miesne i to pewnie LM) cena 11,90. Wybicie 60-65% wiec po przeliczeniu wychodzi na żywa 7,14- 7,76.

To jezeli ktos pierdzieli o 7 zł netto  za HF to albo kłamie albo go na wadze albo skicie wy***ali. 

Bo wtedy handlarz musiał by w OSi dostać  2 zł wiecej na WBC od oficjalnego cenika zeby dac rolnikowi taka cene. 

Wszystko ok tylko cena teraz jest 1zł wyżej wbc

Edytowane przez juzek89
Opublikowano
2 minuty temu, juzek89 napisał:

Wszystko ok tylko cena teraz jest 1zł wyżej wbc

podałem oficjalny cennik  ze strony internetowej dzisiejszy 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheRolnik1992 napisał:

Czyżby faktycznie coś drgnęło z ceną do góry? Bo coraz częściej wyższe tu widzę 

Tylko sprawdzają czy jest bydło..Jak ruszy sprzedaż to znowu na -.cena do tej sprzed afery nie wróci bo  zagrywaja tylko

Opublikowano
1 godzinę temu, kewin123 napisał:

Jałówki całe auto 8.8 brutto waga ponad 600 odbiorca maciejowice 

Jakie to jałówki?

38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Z tego co dziś słyszałem Biernacki za O klase daje 12.50zl

A słyszałeś przy jakiej ilości?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v