Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Wole niech mi obiecują rzeczy które nigdy nie zrealizują niż patrzeć jak dwóch pedałów bedzie chodziło z adoptowanym dzieckiem po chodniku ....

Nie generalizujmy. Należy odróżnić spokojnych pokojowych homoseksualistów obu płci, którzy nie obnoszą się ze swoimi preferencjami publicznie. I druga grupa to ci zjebani pederaści i pedały z tęczami i wystającymi z doopska dildosami na paradach "równości". Pierwsi są zupełnie nieszkodliwi. Nie należy ich piętnować. A drugie dziadostwo należy tępić.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

Nie wiem ile dokładnie ważyły, sprzedałem na sztuki

5200 netto sztuka

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Mięso 

Sprzedałes na sztuki na mięso??? To ile one musiały by ważyć jak krowa maks brutto 6zł???

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, soltys48 napisał:

Kupujący miał wybór albo moja waga albo z oka,co wybrał jego sprawa.

Sztuki które sprzedałem 6 netto były spokojnie warte.waga?  ponad 800

Jak wszyscy na forum pisza ze cena maks 6brutto i jak dzwonilem teraz po handlarzach kazdy mówi że 5.50-6zł brutto? Krowa musiała by wazyc ponad 900kg co raczej na 100% nie miały i kupujacy by zarobił grosze. 5200/6=867kg tyle musiały by mieć po odjeciu strączki. A jak bys dostał po 6zł netto za krowe co raczej graniczy z cudem bo obdzwonilem naprawde duzo handlarzy.

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Zdjęcia tych sztuk widziałeś?

Z krowy to był tylko wiek 

Za mięsne sztuki 6 netto wyrwie

To co że tylko wiek jak poszły jako krowy a nie jałówki. Nie wiem kto płaci 6 netto za krowy chyba pomyliles z bykiem cene :) Prawie 6.50 brutto to niektórzy tu nie dostaja za byki:) 

• Like 1
Opublikowano

Myślę ze kupujący z kwitem sobie "poradził" i sprzedał za jałówkę, bo w końcu to towar prima sort. I dobrze zarobił skoro kupił w 2 godziny po dodaniu ogłoszenia.

Opublikowano
3 godziny temu, wojtas1993 napisał:

nie sprzedawajcie do ZM Zbyszko z Bedonia koło łodzi czekam już prawie 3 miesiące za kasa

wojtas Zbyszko upadłość ogłosił wiec twoja kasa poszła się ........  Już nic nie odzyskasz.

Opublikowano

ooo całkiem calkiem. powiedz mi jak by wyszły ładne hfy z luzu 22 miesiace jedna partia 760kg brutto druga 800kg brutto. waga moja. nie mogę tego ogarnąć jak prawidłowo liczyć.

Opublikowano
20 minut temu, ab23 napisał:

Dla mnie dzisiaj mogło być 12,2

A jest ?

6 minut temu, kali2107 napisał:

ooo całkiem calkiem. powiedz mi jak by wyszły ładne hfy z luzu 22 miesiace jedna partia 760kg brutto druga 800kg brutto. waga moja. nie mogę tego ogarnąć jak prawidłowo liczyć.

55%

Opublikowano
soltys48 napisał:

48 minut temu, ab23 napisał:

Dla mnie dzisiaj mogło być 12,2

u kogo?

Biernacki dziś ładował ODPADOWE krowy z wyjściową O po 10,5

a ile taka odpadowa nrf ok 600 kg 3 letnia krowa 4 żebra widac

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v