Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Mi też się tak wydaje,były po 7.2 a teraz 7.5 w takim zakładzie, zamiast spadać bo ludzie z łąk wyprzedają przed zimą to rośnie.

Opublikowano

sprzedane 2x 10szt hf po 6,5 netto minus 6% dwóch stałych odbiorców.

Opublikowano
2 godziny temu, ACoCieTo napisał:

Właśnie wracamy z wycieczki z Sandomierza i zatrzymaliśmy się na parkingu w jednym samochodzie było słychać jeden bek cielaczki rejestracja  samochodu PSL ....,nie kupujcie bo zestresowane 

jeździ tu u mnie tego od cholery, jak im sprzedaż dobrego cielaka to później biorą wszystko

Opublikowano

Ile tak realnie zostaje się z odsadka użytkownicy? Orientuje się ktoś? Prowadzi ktoś taka hodowlę?

Opublikowano
Dnia 24.09.2019 o 20:30, ab23 napisał:

Pewno h*jowy zemnie klasyfikator i naciągam na swoją stronę  jak każdy handlarz ,niech będzie nawet i P  byle cena wruciła do normy

Szybko nie wróci

Dnia 24.09.2019 o 22:45, artek27 napisał:

Zalezy jeszcze z jakiej obory sa. Czym mniej krow tym lepiej.

Niekoniecznie 

Duża obora z dobrą genetyka hf i cielaki świetnie rosną 

Mała obora gdzie krowę kryje się byle kundlem to do czego taki towar?

Teraz wjebałem się w takie z małej obory,stoi to i tylko straszy wyglądem 

12 godzin temu, savjer napisał:

montbeliarde ? rasa i na mleko i na mieso

MO słabe wyboje, 

Opublikowano
56 minut temu, soltys48 napisał:

Szybko nie wróci

Niekoniecznie 

Duża obora z dobrą genetyka hf i cielaki świetnie rosną 

Mała obora gdzie krowę kryje się byle kundlem to do czego taki towar?

Teraz wjebałem się w takie z małej obory,stoi to i tylko straszy wyglądem 

MO słabe wyboje, 

Pohandlujesz je zapewne dalej albo oddasz przez tego duzego rolnika i bedzie dobrze :) 

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Juz kiedys ci pisałem  MUSIAŁ BYM MIEC TWOJ CHARAKTER 

w handlu jak i w innych sytuacjach trzeba mieć swoje zasady

Nie dawno poszły ode mnie cielaki,1 padł po krótkim czasie kasa oddana

A faktury nie ma nadal...

Opublikowano

Slaby nie chce do mnie przyjechac bo ktos fajnie mu o mnie nagadal ze opinie mu psuje. Ogolnie slaby z okolicznych handlarzy daje zawsze najwiecej ale w moim przypadku tylko waga ogolna.....

Od 6 zeta zaczela sie rozmowa z ubojnią z ok. Jarocina a nie wiercilem dziury bo na koniec pazdziernika raczej sprzedam.

Opublikowano
11 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A faktury nie ma nadal...

Juz blizej niz dalej

4 minuty temu, Mikruss napisał:

Slaby nie chce do mnie przyjechac bo ktos fajnie mu o mnie nagadal ze opinie mu psuje. Ogolnie slaby z okolicznych handlarzy daje zawsze najwiecej ale w moim przypadku tylko waga ogolna.....

Od 6 zeta zaczela sie rozmowa z ubojnią z ok. Jarocina a nie wiercilem dziury bo na koniec pazdziernika raczej sprzedam.

Witaj w klubie

Opublikowano

Załadowane dwa byki O klasa waga 780 i 815 po 6 waga i cena brutto ,k**wa lipa ale co zrobić 😏

Opublikowano
9 godzin temu, danielursus3p napisał:

Ile tak realnie zostaje się z odsadka użytkownicy? Orientuje się ktoś? Prowadzi ktoś taka hodowlę?

Realnie to już od 7zł można kupić odsada. W Skwierzynie jakiś facet zamyka biznes i po tyle rolnicy kupili odsadki mm

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, soltys48 napisał:

Jakby kto miał czystego HH obsada chętnie kupię 

Ciekawi mnie po ile chodzą odsadki hereford  .. Nie chodzi mi o cenę z olx tylko o realną jaka można uzyskać ? Wyjdzie z 9 zł za byczka odsada w czystej rasie ? Jak to wygląda w dobie tych cen ?

30 minut temu, Yoda napisał:

Realnie to już od 7zł można kupić odsada. W Skwierzynie jakiś facet zamyka biznes i po tyle rolnicy kupili odsadki mm

A nie wiesz jak odsady LM w czystej rasie z kartami ? Ile można uzyskać realnie w tym czasie ? Kupiłem już rozplodnika LM z pełną dokumentacją , już mi moje jałówki mm zaplodnil i zaraz mam zamiar kupić 12 jałówek cielnych LM .. Ale jeszcze się waham co do rasy .. Blondy mi dalej chodzą po głowie ale tego to tylko kupię 8-9 sztuk maks bo są droższe  zawsze rozplodnika mogę jeszcze zmienić ..  

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

A dziwisz się??? jak karmy może jeszcze niema to on lepiej wyjdzie nawet za darmo ludzią porozdawać rogate dziadostwo niź karme kupować. Taki to świetny byczy interes. a te gadki ze kto kupi teraz cielaki to za 2 lata może być strzał w 10 !!! to kuźwa zamiast kase na cielaka wydawać lepiej iśc do kasyna i w rulete zagrać albo 10 !!!! albo pipa  po godzinie wiesz wszystko a nie dwa lata harówy. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Załadowane dwa byki O klasa waga 780 i 815 po 6 waga i cena brutto ,k**wa lipa ale co zrobić 😏

chowasz 2 

temu.🙂

Edytowane przez polka
Opublikowano

Przy dzisiejszy cenach to taka krowa będzie lepszym wyjściem jak byki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v