Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

Tak to tam

17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Może komuś i płacą ;) ja bynajmniej nie znam takich 

Ceny mają przyzwoite i pieniądze na koncie max po tygodniu od zabrania bydła 

I nie wybrzydzają że za chudy, za gruby, za małe ma jaja, za duże rogi ...

@zetorki12

Opublikowano

sołtys48  skoro mowa o złodziejach nasz forumowy kolega Dariusz W. coś komuś zapłacił ??? czy w kiciu siedzi??? bo słyszałem ze spieniężył  majątek i uciekł za granice przed tyranią i dyktaturą PIS jak ten jeden który uciekł z żoną i dziećmi  i prosi o azyl bo w Polsce prześladują go jako aktywnego geja)))))

Opublikowano
10 godzin temu, HF86 napisał:

A chandlarzynie ktury ma wpisane sp z.o.o  to od razu można drogę pokazać powrotną.d dobry pomysł na wydarcie kasy i wio na Karaiby.tak pięknie koopi zrobilo

Z jakiego kraju do nas trafiłeś ? Całkiem nieźle Ci idzie pisanie jak na obcokrajowca . 9_9

Opublikowano
53 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Może komuś i płacą ;) ja bynajmniej nie znam takich 

Ceny mają przyzwoite i pieniądze na koncie max po tygodniu od zabrania bydła 

I nie wybrzydzają że za chudy, za gruby, za małe ma jaja, za duże rogi ...

No jasne. Sporo handlarzy narzeka zeby zaplacic mniej ale czesto faktycznie moze chodzic o to, ze kg nie zlapie albo kg przejebie na rzezni. A OSI nie narzeka, Osi opierdala 2zl na kg za mieso i wszystko gra. :)) No i jeszcze sztuke dobrze wyczysc przed sprzedaza.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Przyjeżdza do Rolnika 7343 handlarz i mówi Proszę Pan okradnę Pana 150 kg . Potem przyjerzdza OSI i mówi zapłacimy naszą normalna stawkę. To Rolnik7343 gwarantuje daj się objebać handlarzowi złodziejowi lepiej na tym wyjdziesz))))))

Opublikowano
9 minut temu, kanalia36 napisał:

Przyjeżdza do Rolnika 7343 handlarz i mówi Proszę Pan okradnę Pana 150 kg . Potem przyjerzdza OSI i mówi zapłacimy naszą normalna stawkę. To Rolnik7343 gwarantuje daj się objebać handlarzowi złodziejowi lepiej na tym wyjdziesz))))))

Znów sarkazm czy główka boli?

Opublikowano

Mały, w miarę uczciwy handlarz sam powie że przyklei na bydlaku 500zł, zawiezie cię na każdą prywatną wagę w okolicy , nazbiera kilkanaście/dzieści sztuk i dzwoni po transport a w tym czasie je karmi, przesiadł się z lublina na starego LT-ka i powoli się kręci a oszusta widać od razu - auta za setki tys zł jeżdżą w inne rejony kraju bo okoliczny rolnik to może widły mu sprzedać a nie byka, nowe hale do trzymania bydła i całonocne przeładunki.... Ale właśnie zakłady wspierają takich cwaniaczków, da mu bańkę do przodu i masz mi dostarczać bydło... 

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
20 minut temu, Ursus932 napisał:

Znów sarkazm czy główka boli?

Ursus ty jesteś jak te stare ursusy z 70 lat silny ale mułowaty i ocienżały umysłowo!!!!!

No przecież żaden handlarz nie przyjedzie do Ciebie i powie przyjachałem kraść!!!!! to żart przecież. 

Każdy na tym forum po za tobą zrozumiał porównanie ze OSI płaci tak nędznie ze handlarz który by cie okradł 150 kg i tak da ci wiecej niż ta wspaniała ubojnia

Opublikowano

U nas handlarz się usadowił na dobre,kupuje z 10-11lat.przez ten czas wybudował chałupę 500m2 z basenem,kupił 600ha ziemi ,budynki po gs i domek postawił obok żeby nie jeździć do domu codziennie,samochodów to tam nie liczę już 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kentar napisał:

To nie czasem w OSI jest cena nizsza za brudna sztuke? :)

żeby poszły jako brudne to by musiały być takie uwalone że nie szło by poznać czy to byk czy jałówka ... z luzu co są sprzedawane to większość jest oblepiona od spodu gównami i wszystko idzie jako "lekko brudne" a wtedy cena jest bez zmian ;) jeden tak sie rozpędził ze sprzedażą słomy że w końcu mu słomy zbrakło i bykom na luzie w ogóle nie ścielił to tak uwalone były że nawet nie chcieli od niego bydła zabrać

• Haha 1
Opublikowano

To nie czasem w OSI jest cena nizsza za brudna sztuke? :)

Nie , nic nie odciągają za brudną . W ubiegłym tygodniu sprzedaliśmy 2 byki po 550 kg tusza i też nic nie zabrali , tylko trzeba rozmawiać i negocjować. 

Opublikowano

No jasne. Sporo handlarzy narzeka zeby zaplacic mniej ale czesto faktycznie moze chodzic o to, ze kg nie zlapie albo kg przejebie na rzezni. A OSI nie narzeka, Osi opierdala 2zl na kg za mieso i wszystko gra. :)) No i jeszcze sztuke dobrze wyczysc przed sprzedaza.

po co czyścić ? nigdy nie czyszczę i nie mam zamiaru
kilku z okolicy co sprzedawali do różnych ubojni na żywą wagę to teraz sprzedają do OSI bo najlepiej na tym wychodzą ;)

wole dostać mniej i kasa po tygodniu na koncie niż po pół roku nie mieć ani złotówki za bydło

Opublikowano
21 minut temu, kanalia36 napisał:

Ursus ty jesteś jak te stare ursusy z 70 lat silny ale mułowaty i ocienżały umysłowo!!!!!

No przecież żaden handlarz nie przyjedzie do Ciebie i powie przyjachałem kraść!!!!! to żart przecież. 

Każdy na tym forum po za tobą zrozumiał porównanie ze OSI płaci tak nędznie ze handlarz który by cie okradł 150 kg i tak da ci wiecej niż ta wspaniała ubojnia

Radzę udać się do specjalisty...

Opublikowano
28 minut temu, kanalia36 napisał:

to dziwne bo co czytam na forum to wszędzie dają na R tyle co w osi za O

Opublikowano

Co się przejmujecie😆na tym forum prawdy tyle co u wróżki

Opublikowano
58 minut temu, pawel885 napisał:

Mały, w miarę uczciwy handlarz sam powie że przyklei na bydlaku 500zł, zawiezie cię na każdą prywatną wagę w okolicy , nazbiera kilkanaście/dzieści sztuk i dzwoni po transport a w tym czasie je karmi, przesiadł się z lublina na starego LT-ka i powoli się kręci a oszusta widać od razu - auta za setki tys zł jeżdżą w inne rejony kraju bo okoliczny rolnik to może widły mu sprzedać a nie byka, nowe hale do trzymania bydła i całonocne przeładunki.... Ale właśnie zakłady wspierają takich cwaniaczków, da mu bańkę do przodu i masz mi dostarczać bydło... 

I jak ten handlarz starym lt działa?

Płaci podatki i wszystko ma ok?

10 minut temu, Rolnik7343 napisał:

to dziwne bo co czytam na forum to wszędzie dają na R tyle co w osi za O

Jeden ch*j jak ta sama sztuka gdzie indziej będzie na R to w OSI O

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, AdamRo napisał:

Zauważyłeś że handlarze jeżdżą lepszymi żywcówkami niż zakłady ?

A stary lublin czy lt-ek to bardziej chwyt marketingowy ; )

Znam wyjątek co jeździ jeszcze żywcówką na Starze 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v