Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, komizmo napisał:

@jarecki A ja 15 lat temu zaczynałem.krotko  jak weszliśmy do UE.  U nas było odwrotnie. Wielu rolników żyło z ziemi. Teraz muszą dorabiać.Jeżeli uważasz, że jest dobrze to ok. Widocznie jesteś dobry gospodarz

Ja tam jestem patyrok. Bez deszczu mi nie rośnie w polu 😉

tak ,tak z wydajnoscią 5,5 tyś od krowy i 1 wypłaty braknie na objetosciówki bo susza masakryczna na trawy , ale zrozumiałem 2 lata temu że nie stać mie na dzierżawe gdzie dopłaty bierze własciciel oddałem te pola gospodaruje na swoich 23 ha. a siano kupie , moge ukosić bo łaki są niewykoszone tylko po co ? dopłaty przeznaczam na inwestycje po prostu nie stać mie dać 1000 zł za mozliwosc koszenia ha.     Ja lekcje odrobiłem zrozumiałem czym są dopłaty i po co.

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

CZY JEST TU WOGOLE JAKIS moderator? 

5 stron przejrzałem i nic o cenach konkretnie tylko jakieś luźne rozmowy po znajomości 

I  NAGLE JEST 400 STRON POPIERDÓŁEK I ZAŻALEŃ

Edytowane przez GABBER85
  • Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Wygodni się zrobili😆podaj cenę,policz,wybicie.znajdź tanie cielaki i jeszcze koszta wylicz 😅

Opublikowano

Jak ktoś poda cenę to zaraz go atakują że za tanio,  za drogo, na wadze go jebli , netto,  brutto. A tak na prawdę to nikt nie widział danego byka jak on wyglądał

• Like 4
Opublikowano
4 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Sołtys czytasz Priv czy niebardzo?

pacze pacze i nic nie widzę

17 minut temu, debrzyna napisał:

Po cholere przeglądasz Idź lepiej coś łyknąć dla spokojności 

coś bym przyjął ale z mocnych pusto😂

i przyszło mi sie raczyć warką radler 2% zajumaną Pani

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie na takiego cholerstwa to lepiej nie pić , kolega 28 lat do piachu po paru latach picia redsów. Czysta najzdrowsza 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 minuty temu, ab23 napisał:

Przecież  mocnego się  samemu nie pije

Gdyby taka zasada obowiązywała to ja bym nigdy nic dobrego nie łyknął Ja pije dopiero po dwudziestej  pierwszej ,a u mnie w Puszczy o tej porze to towarzystwa nie znajdziesz A jak kogoś chce zaprosić to mi odpowiada że on po nocach nie pije bo niby kto go będzie widział napitego 

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Panowie na takiego cholerstwa to lepiej nie pić , kolega 28 lat do piachu po paru latach picia redsów. Czysta najzdrowsza 

Ja dziś też zawał miałem bo trafiłem na chrzciny bezalkoholowe.dasz wiarę że ludzie mogą być aż tak okrutni😅

Opublikowano
1 minutę temu, debrzyna napisał:

Gdyby taka zasada obowiązywała to ja bym nigdy nic dobrego nie łyknął Ja pije dopiero po dwudziestej  pierwszej ,a u mnie w Puszczy o tej porze to towarzystwa nie znajdziesz A jak kogoś chce zaprosić to mi odpowiada że on po nocach nie pije bo niby kto go będzie widział napitego 

Wy w tej puszczy to nektar z Olimpu pijecie.po tym ludzie ze śpiączki się wzbudzają 

2 minuty temu, soltys48 napisał:

to pierwszy raz takie widziałeś??Mnie to szczęście już 3 razy spotkało

To tak jakby dziecko niechciane😁

Opublikowano

Jak będę  na emeryturze o ile dożyję to się się wybuduje obok Ciebie i będziemy we dwuch na tym olimpie😀

Opublikowano
4 godziny temu, kanalia36 napisał:

Możecie na mnie psy wieszać ale powiedzcie mi Panowie optymiści  co mam chować albo uprawiac abym w 3 kolejnych latach zarobił???? niema takiego a rząd kolejne rynki swoją polityką niszczy a te ich dotacje to ochłapy.

Paliwo z 86 groszy akcyzy zwrosło do 1 zł ( zwrot akcyzy) całe 14 groszy!!!! a propaganda krzyczy TANIE TANKOWANIE ale nikt kuźwa nie wspomni ze paliwo zwrosło do 5 zł za litr zamiast kosztować 4 zł.

rząd nie umiał wybić dzików to namówił ludzi aby bydło opasowe chowali po to aby odszkodowań za ASF nie wypłacać.

Teraz bydło padło to namawiają na nawadnianie i produkcje rośliną. Jeszcze to nie weszło a ja już widze kolejny krach i kolejna branżę rolniczą w upadłości. 

Rząd jest od tworzenia prawa a nie dawania kolejnej jałmużny. Ja nie chce żadnych dotacji ja bym chciał aby rząd pilnował aby mnie poprostu nie okradano w ubojniach i skupach. Jak mnie nie okradną to sobie resztę sam kupie bez dotacji 

kanalia jak czytam co ty pier**lisz to rzygać mi sie chce i nie jest to efekt nadmiernego spożywania specjałów polskiej branży monopolowej !! bodajrze w 2012 roku za litr ON płaciłem 5.8 zł  teraz płace 4.82  zł 

Moze zwróc sie to tego rządu aby podał ci liczby jakie padną w przyszłym losowaniu totolotka Bo skoro ci nic sie nie opłaci to ja jako pierwszy dam ci rade co masz uprawiać abyś zarobił -NIC !!! oddaj ziemie w dzierzawe bierz dopłaty idz do jakiejs pracy żeby psychika ci nie padła od nadmiaru wolnego czasu >

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v