Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Daj chandlarzynie 5taka aby na chleb miał bo i tak pewnie przy tej cenie każdemu dokłada,i nich wypitala z podwórka dzieci nakarmić 

Opublikowano
27 minut temu, Samcik03 napisał:

Hit cenowy 4,60 plus vat za hf nic tylko byki trzymać i się wk***iać na tą cenę

a do dna jeszcze daleko

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

Daj chandlarzynie 5taka aby na chleb miał bo i tak pewnie przy tej cenie każdemu dokłada,i nich wypitala z podwórka dzieci nakarmić 

Już co miałem to sprzedałem na ten rok ostatnie dwa poszły po 5,80 plus vat 

Opublikowano

Koledzy nie martwcie się za 2 lata handlarze będą się o HF bić na podwórku))))) Cena bedzie za***ista a handlarzy  bedzie więcej jak bydła w Polsce)))

Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.07.2019 o 06:58, Ursus932 napisał:

Bez komentarza

Mieszkam niedaleko czerwonej strefy .. i tu ludzie wiedzą że to wszystko to ściema ten cały ASF . Ale niebawem może i my jako producenci bydła się o tym przekonamy jak zaczną bydlaki z chlewa wyciągać bo jakis nafaszerowany jeleń w jakiejs puszczy spadnie z helikoptera .. wtedy byk w skupie po 2 zł będzie albo wogle nikt tego nie kupi bo będzie zakaz , strefa zapowietrzona tak jak z ASF  . Wystarczy że Niemcy zechcą wołowinę na Polski rynek wypuścić jako miejsce zbytu bo przecież u nas będzie zakażone mięso .. A nasz rząd lache położy tak jak z ASF to i tak samo się wypnie tym  razem zresztą jak zawsze bo my rzadu polskiego nie mamy apropo tylko jest to kasta pracująca na rzecz Niemiec i Izraela .. ;)

A odszkodowan się nie dostanie maty dezynfekującej nie będziesz miał na wjeździe do obory.  A jak ja trzymam na łące to będę musiał wyscielic 18 ha maty żeby bakterie nie preszly na moje krowy które chodza na tym pastwisku .. Przecież te maty to paranoja . 

Napiszę tylko tyle że kto ma daleko od tego to nie wie jakie cyrki się działy z tą bioasekuracja .. To była kpina z rolnika i naplucie w twarz na wieloletnią pracę hodowlana ludzi którzy całe życie z tego żyli .. 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Akurat ASF i w Niemczech i we Francji się trafiał, ale faktem jest że dziwnie te dziki lądowały na czubkach drzew ;) A wołowiny do Polski nie będą sprowadzać, bo dobre mięso idzie na eksport, a to gorsze u nas zostaje, i na tym interesu by nie było.

A wracając do cen, jakie prognozy na przyszły tydzień?

Opublikowano

Na forum ceny w górę u mnie coraz taniej to nie wiem czego można się spodziewać za dzień czy za tydzień robią to samo co ze świniami mieliśmy 13 macior wszystko zostawialiśmy tyle lat były zwyżki dołki aż powiedziało się dość bo ile można i zostały 3 maciory i miało być więcej bydła 

Opublikowano
Dnia 26.07.2019 o 22:33, Kentar napisał:

Strasznie duzy przeskok cenowy miedzy O a Rka. Cos czuje, ze Rke to tam sie widzi jak byk powinien dostac U. :D

Biernackiego nigdy nie będę chwalił bo to ogólnie kanciarze i z kasą słabo u nich ale jeśli chodzi o klasy i wybicia to nie jest najgorzej...

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Nie będzie tak jak piszesz, ludzie cielaki kupują, krowy się cielą.

Byk hf 5 - 5,7 netto , mięsny do 7 netto dochodzi.

Adaś ty to po stronie tych handlarskich hien raczej))))))

A świnie też się prosiły prosiaki ludzie kupowali  i się okazało ze z 15 mln sztuk nagle zrobiło sie 4 mln. z bydłem będzie to samo,  Taki jarek i sołtys to nawet za 2 zł będą trzymać ale taki jak ja i 50% ludzi sprzeda rogate dziadostwo i nowego nie kupi. Kolejne 30% naiwnie kupi cielaki wierząc w zmianę koniunktury i za  2 lata , jak będzie kolejny  spadek cen tez się wycofa z hodowli byków. Pamietaj mamy zmowę cenową i takie spadki będą co pół roku jak u świń. 

Opublikowano

Witam. Cena. Byka. 5.7-6.7. Jalowka 6-6.5 krowa do 5...mamy teraz okres zniwny i mozna sprzedac bydlo za lepsza cene....licze ze potrwa to do 2tyg. I ceny pójda znowu w dol. Pozd. Milej. Soboty. 

Taki chwyt marketingowy maja... 

Opublikowano

mówie jak u świń, ludzie chcą likwidować wiec chwilowo do góry ludzie cielaki kupią to znowu w dół. Świniarzy tak 15 lat kiwali 

Opublikowano

U nas płacą za hf od 6 do 7 brutto za mieszane do 7.5  a za miesne 8 brutto 

Opublikowano

W-M pogranicze z Mazowieckim u każdego handlarza jest taka cena chodź zdażają się tacy co też proponują np za super pięknego byka 7.5 brutto ale cena nie jest niższa a przynajmniej nikt z moich znajomych i ja osobiście nie słyszałem o np HF poniżej 6 brutto za słabego oczywiście warunek jedyny to 600 kg brutto ponżej tej wagi cena od razu niższa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v