Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tylko jak ktoś nie ma paszy to i tak bedzie musiał sprzedać i tak. Wujas ma 10ha lak na sprzedaż to w tym roku jeszcze 2 pokos nie urósł a juz dostał kasę za wszystko. 3 lata temu prosił sie żeby ktoś kupił sianokiszonkę po 60zlotych.

Sąsiad ma 40 sztuk to od marca wszystko juz kupuje. To gdzie tu interes z hodowli?

Opublikowano
41 minut temu, przemek28_28 napisał:

Tylko jak ktoś nie ma paszy to i tak bedzie musiał sprzedać i tak. Wujas ma 10ha lak na sprzedaż to w tym roku jeszcze 2 pokos nie urósł a juz dostał kasę za wszystko. 3 lata temu prosił sie żeby ktoś kupił sianokiszonkę po 60zlotych.

Sąsiad ma 40 sztuk to od marca wszystko juz kupuje. To gdzie tu interes z hodowli?

Od zeszłych żniw słomę kupuję 

Opublikowano
Dnia 2.01.2019 o 00:19, Gość Robercik1 napisał:

przez pośrednika handluje z nim 7 lat  nigdy żadnych problemów........   sprzedalem 4 krowy 2 po 600 kilo 1  540  i jedna okol 700  najlepszą uplynnił do biernackiego .....  za tamte trzy nie narzekam ale  tamte do kowalczyka poszły........

Dobre ceny według mnie :) 

Opublikowano

W środę  sprzedałem  5 mm (znów po starej znajomości ) cena 11.8 za O klase  Bydła maja taki zapas że żywcem czekają aż z chłodni coś wyjedzie Chciałem jeszcze jednego dorzucić  ale nie było nawet mowy Nie wnikam ile ważyły żywcem i tak w plecy!! A i zapowiedz że jesli coś chcę sprzedac to zapisy na dwa tygodnie!

Koledzy mogę sprzedać  4 byczki ze stycznia prawdziwe MM za 8 tyś  Jest chetny?

Opublikowano

Jeszcze trochę i będą znów szukać bydła teraz nakupili pełne chłodnie A rolnicy paszy już resztki mają A pieniądze potrzebne więc można robić co im się podoba.

Opublikowano

Nie no i tak już wielki uj,gorzej być nie może...i prosze bardzo jeszcze umowy brakowało...

Mamy dopiero czerwiec,a cała hodowla wywróciła się do góry nogami to w takim tempie do konca roku będzie kunieć świata...

Masakra

Opublikowano

a cielaki cały czas drogie.c*uj z tą robotą.trzeba się rozglądać za jakimś etatem. urlop, weekend, zwolnienie lekarskie...a tu człowiek nie może nawet na 1 dzień zachorować ani wyjechać. chodzi dwa lata koło tego byka (po drodze biegunka, płuca, złamania, upadki) a na koniec dostaje taką cenę, że przy dobrych układach wychodzi na zero...Panie premierze-jak żyć? jak z tego rodzinę utrzymać?

• Like 1
Opublikowano
bamber912 napisał:

Jeszcze trochę i będą znów szukać bydła teraz nakupili pełne chłodnie A rolnicy paszy już resztki mają A pieniądze potrzebne więc można robić co im się podoba.

resztki paszy ? to już pierwszy skos skarmiony ?

Opublikowano

Jak podpiszatta umowę to je nie wszystko.najpierw produkcja zwierzeca a potem roślinna

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v