Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Byczek Ho x lm
Opublikowano
1 minutę temu, stonka15ak napisał:

warzone

🧐 W tym kontekście , to by gotowane oznaczało .o.O

Opublikowano

Sprzedane dziś 2 byki 678kg lm i 750kg mm ładne po 7,25 netto bez skity do lokalnej Ubojni pow. Tomaszów Maz. Szlag człowieka trafia bo te byki 2 dni wcześniej dogadaliśmy na 7,5 netto. Podobno staniały. Zło.... w biały dzień.

Opublikowano

Tak chu...wych cen i czasow juz dawno nie bylo. Mam nadzieje ze wyciagniecie z tego sluszne wnioski . Ja od listopada nie kupowalem cielakow ale cos mnie podkusilo i od stalej krowiarki  wziolem dwutygodniowego byczka lm . Po dwuch tygodniach u mnie zachodz rano do niego a on sztywny. W agencji i w weterynarii dzwi sie nie zamykaja od takich jak ja. Armagedon sie na dobre zaczol w chodowli bydla... 

Opublikowano
2 godziny temu, Gigus napisał:

Tak chu...wych cen i czasow juz dawno nie bylo. Mam nadzieje ze wyciagniecie z tego sluszne wnioski . Ja od listopada nie kupowalem cielakow ale cos mnie podkusilo i od stalej krowiarki  wziolem dwutygodniowego byczka lm . Po dwuch tygodniach u mnie zachodz rano do niego a on sztywny. W agencji i w weterynarii dzwi sie nie zamykaja od takich jak ja. Armagedon sie na dobre zaczol w chodowli bydla... 

Pocieszę ciebie jesli ceny za dwa lata bedą takie jak teraz to jak byś tego byczka przechował te dwa lata to bys byl dwa tysiące  w plecy   A tak jestes tylko tysiac Czyli tysiaka zarobiłeś na zdechłym cielaku!

Opublikowano

Dzieki za szczerosc i pocieszenie .  Jade do biedry sronki zainwestowac tysiaka zaoszczendzonego w plyny wysokooprocentowane i kielbaski na stype po cielaku.

Opublikowano

Jeszcze trochę i bedzie trzeba zamknąć oborę. Wczoraj byłem po opryski i za zboże pszenzyto koło mnie na skupie płaca po 780 brutto. Obśmiać wszystko zbożem i kukurydza na ziarno i 3 tygodnie w roku roboty a pieniądz lepszy i plecy zdrowsze.

Opublikowano

Ja już dochodzę do ściany 24.07.2019 zaczynać będą kończyć 30 miesięcy i z tego czekania na lepszą cenę wyjdzie musowa sprzedaż w największym dołku cenowym. Biznes życia będzie, nie dość że 1 upadek i 1 sprzedaż z koniecznosci zaliczylem na tej partji to resztę za bezcen się odda.

Opublikowano
8 godzin temu, Gigus napisał:

po zakupie cielakow to sie chodzi po oborze z termometrem i sluchawkami stetoskopem bo inaczej to same straty

Opublikowano

A ja rozmawiałem z odbiorcą i jedyny warunek to by na haku nie wyszło wiecej jak 450 kg  a wiek nie gra roli . Byłem w szoku mówi że cena taka sama jak za byka do 24 mc jak i takiego co 3 lata skończył ważna tylko masa żeby na żywo nie było ponad 900 kg . Szok .  Sąsiad sprzedał ładnego Hf  nawet za 6.9 do Glinki co do wagi nie wiem  chyba zwazone uczciwie . Ja sprzedałem te czarne po 7.55 brutto ale jałówka niestety po ważeniu była zestresowana i nie najadła się i ważyła skubana 499kg na jego i na mojej  i niestety cena 7.5 brutto a była gadaka że jak ma te 500+ to po 7.8 brutto 

Opublikowano
6 godzin temu, przemek28_28 napisał:

Jeszcze trochę i bedzie trzeba zamknąć oborę. Wczoraj byłem po opryski i za zboże pszenzyto koło mnie na skupie płaca po 780 brutto. Obśmiać wszystko zbożem i kukurydza na ziarno i 3 tygodnie w roku roboty a pieniądz lepszy i plecy zdrowsze.

w mojej okolicy kazdy placze na ceny ale wstawiajo cielaki non stop wienc tragedi nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v