Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, mont napisał:

Czesi to pudel Niemiec, więc nawet nie zaszczekają:):)

50 minut temu, Thomas2135 napisał:

Myślisz, że jak ominiesz pośrednika to ubojnia Cię nie wydyma? Otóż zrobi to na sucho o dostaniesz nawet mniej niż gdybyś sprzedał na żywo. 

Zawsze sprzedawałem na żywą wagę . Teraz mam ładne sztuki i chciałbym spróbować po ubojowo.  Sokołów Podlaski to chyba wypłacalna firma jest?

Opublikowano

Dowiedz się jakie mają wymogi. Byk za duży cena w dół, byk za stary cena w dół. Inni tak nie kroją. Trzeba wiedzieć jaki ma się towar oraz jakiego oczekuje ubojnia. 

Opublikowano

Byka juz nikt nie chce cena 12 zł za O klasę (kilka sztuk po starej znajomości mogę wziąść usłyszałem od kierownika )Jałowka poszukiwana cena 12.5 zł O klasa. 

Może to i dobrze bo juz definitywnie zerwę z hodowlą  byków Jak cena drgnie na duże to zapraszam po takie 350+ i kilka mniejszych 

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Powtórzę jeszcze raz. Na dobry i miarowy towar zawsze dobra cena. Czy byk czy to jałówka.

Ile według twoich cenników mogę u nas dostać za ładną krowe Sm ?

2 godziny temu, marijusz napisał:

Byka juz nikt nie chce cena 12 zł za O klasę (kilka sztuk po starej znajomości mogę wziąść usłyszałem od kierownika )Jałowka poszukiwana cena 12.5 zł O klasa. 

Może to i dobrze bo juz definitywnie zerwę z hodowlą  byków Jak cena drgnie na duże to zapraszam po takie 350+ i kilka mniejszych 

Jutro ostrze brzytwe i jajca obcinam będą jałówki😜

Opublikowano (edytowane)

odbije sie spokojnie troche cierpliwości a co do jałówek to fakt poszukiwany towar znajomy handlarz zawsze bił plakaty skup byków jałówek krów teraz same jałówki i krowy :D:D:D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Byczki cielaki idą jak świeże bułeczki gorzej z jałówkami cielakami czyli ludzie wierzą ze będzie cena i kiedyś będzie ale kiedy nie wiem ale susza robi powoli swoje, trawa nie rośnie zboże na piachach usycha i w dodatku zimno.Cielaków będzie tyle samo ale paszy kto wie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

bez sensownej dopłaty do krów mamek jak pokolenie starych zakopiorów zakonczy prace na roli cielaków bedzie ubywało , coraz wiecej rolników do 20 krów dojnych konczy produkcje i próbuje w hodowle bydła miesnego wejsc z tym ze mamki są utrzymywane na użytkach ekscensywnych wiec tu hodowla zmiejszy sie o połowe sztuk  w ich gospodarstwach . 

Opublikowano (edytowane)

To coś może zmienić ludzie skąpi są i składają przeważnie dopłaty w ostatnim tygodniu  ale za starsze niż 24 kasy nie weżną i tak będą do sprzedania.

PŁATNOŚĆ DO BYDŁA

Płatność przysługuje do zwierząt gatunku bydło domowe (Bos taurus), na terenie całego kraju, niezależnie od płci (samce lub samice) i kierunku produkcji, które:

• w dniu 15 maja roku, w którym został złożony wniosek o przyznanie tej płatności, nie przekroczą wieku 24 miesięcy,
  • będą w posiadaniu rolnika przez okres 30 dni od dnia złożenia wniosku o przyznanie tej płatności.                                     
Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 minut temu, Wiesi0 napisał:

morze zmienić

Nie ma takiego morza . 🧐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v