Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Cena zboża to coraz bardziej leci w dół...  Dziś obdzwonilem okolicznych handlarzy to byk maksymalnie 8zl brutto na żywą wagę. 

A Twoje jak?Faktura w końcu jest?

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
Dnia 27.03.2019 o 22:52, Wicher821 napisał:

Daj znać jak tam się zakończą targi 😉

No więc tak :ten Kulczyniec miał być dziś a go nie było, dzwoniłem to nie odbierał, kij mu w du.... Kilka dni temu dzwoniłem do Czarneckiego i też nie odebrał a dzisiaj rano zadzwonił że może przyjechać po niedzieli i tak się umówiliśmy, a o godzinie 18 dzwoni że jest w okolicy i może zajechać. Akurat moje byczki kończyły kolacje.😜 Cena za 2 ładne sim po 8,a za słabego hf 7. Bierzemy na wagę pierwszego a na wyświetlaczu 20 kg więcej jak na mojej😀 na hf też koło 20 wiecej😀a na tym największym 15😀 no i pojechały..... A no i kasa ma być w poniedziałek,

Coś mówił że od poniedziałku cena ma spaść bo towaru od zajebania, ile w tym prawdy niewiem. 

Opublikowano
9 minut temu, zetorki12 napisał:

Czemu nie powiedziałeś że za dużo ważą ??

Cholera, nie pomyślałem. 😜

Opublikowano (edytowane)

Mam, ale co mu będę gitarę zwracał, umowa podpisana, faktura też... Następnym razem powiem żeby opierdolił te prawie 60kg za dzisiaj i posprawie😜

Edytowane przez tobi866
Opublikowano
11 minut temu, tobi866 napisał:

Mam, ale co mu będę gitarę zwracał, umowa podpisana, faktura też... Następnym razem powiem żeby opierdolił te prawie 60kg za dzisiaj i posprawie😜

Z tego co pisałeś ważyłeś w sobotę i do tego kolacja i wszystko gra 😀

Opublikowano

dziś sprzedane 12 szt hf średnio 21mies waga średnio 835 brutto 6 procent na okarmienie cena 7.1 netto

Opublikowano (edytowane)

Ja wiem czy aż taki wynik ,trochę ponad 1,20 kg przyrostu jak dobre geny i po inseminacji ,dobrze odpojony to normalny wynik

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Cena zboża w dół bo i cena paszy poszła w dół .
 A ten czarnecki od kiedy tak szybko płaci zawsze było 2 czy tam 3 dni czytaj 20 bądź 30 dni

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
13 godzin temu, debrzyna napisał:

Ma ktoś z was owijarkę Elho 1520 Potrzebuje parę informacji Założyłem temat w owijarkach ale jakiś dobrodziej skasował Pewno sponsor sie wkurzył 

Nikt nie ma tej maszyny ,nie wierze  

Opublikowano

debrzyna pamietaj ze na forum są setki ludzi ale tych co piszą może z 50 więc z tych 50 moze niemieć  takiej maszyny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v