Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Baks00 napisał:

Pojedyńczy rolnik nic nie zdziała,jedynie pozew zbiorowy  i ,,dobra papuga''

baks i co Ci to da??? polskie sądy produkuja papier toaletowy nie wyroki

mój kuzyn 8 miesięcy  czeka za kasą a sprawa juz 6 miesiąc gnije w sądzie. Jak go wkońcu dostanie to sobie nim dupe podetrze ( inny handlarz)

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
2 minuty temu, tyran3 napisał:

baks i co Ci to da??? polskie sądy produkuja papier toaletowy nie wyroki

mój kuzyn 8 miesięcy  czeka za kasą a sprawa juz 6 miesiąc gnije w sądzie. Jak go wkońcu dostanie to sobie nim dupe podetrze ( inny handlarz)

Drogi papier...

Opublikowano

Baks ale tu nie chodzi o trudność sp[rawy ale o czas pracy sądu. wecławiak sądząc po wpisach to przekrecił ludzi na 500 tys myslisz ze on ma tyle majątku???? i czy majatek jest jego a nie zony z rozdzielnością

Znając zycie ludzie kasy niedostaną a ewentualne śledztwo zostanie umorzone

Opublikowano

W piątek była u mnie firma Ur......k z Mińska Mazowieckiego. Po ciężkich negocjacjach dogadaliśmy się co do ceny. Chcieli ważyć na swojej wadze ale zaproponowałem jednak ogólną- bydło z luzu. Jednak stwierdzili, że coś na pokładzie im nie pasuje i odbiorą dziś. Jednakże nikt nie dojechał i tel milczy. Resztę możecie sami sobie dośpiewać. Dodam tylko że klasyfikator lekko podpity i jałówka MM nie jest dla niego mięsna. Takich kabaretów jeszcze nie miałem :) 

Nazwy celowo nie wpisałem aby nie mieć problemów jednak każdy kumaty w tym temacie się zorientuje 

Edytowano 1 godzinę temu przez robert123farmer

@zkordalski ich zachwalał

Tak dokładnie tak było waga zawsze sie zgadzała ale jak napisałem był tam inny klasyfikator Pan L który miał cenę rzetelną i wagę jednak już nie pracuje  a ten jak mówisz podpity Klasyfikator to sam Kierownik a za razem właściciel Pan U . Ja zaprzestałem współpracy po ostatniej jego wycenie  aż szkoda bo dobre chandle były . 

A teraz szok Teść sprzedał jałówkę 485 kg po uboju dostał 3400zł brutto do reki a za krowe 602 kg 3500zł brutto oddawał przez pośrednika Łukasza M ( faktóre wystawia Łukasz  M nie ma na niej rozliczenia wyboju )

Opublikowano

Pamietacie w tym kraju oszustwo jest bezkarne. ZA oszustwo do 8 lat ale za 1 oszustwo 8 lat i 200 oszustw tez 8 lat . wiec jak raz ukradniesz mozesz kraść do woli bez konsekwencji

a realne wyroki 1,5 roku w zawieszeniu na 3 lata.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, zkordalski napisał:

W piątek była u mnie firma Ur......k z Mińska Mazowieckiego. Po ciężkich negocjacjach dogadaliśmy się co do ceny. Chcieli ważyć na swojej wadze ale zaproponowałem jednak ogólną- bydło z luzu. Jednak stwierdzili, że coś na pokładzie im nie pasuje i odbiorą dziś. Jednakże nikt nie dojechał i tel milczy. Resztę możecie sami sobie dośpiewać. Dodam tylko że klasyfikator lekko podpity i jałówka MM nie jest dla niego mięsna. Takich kabaretów jeszcze nie miałem :) 

Nazwy celowo nie wpisałem aby nie mieć problemów jednak każdy kumaty w tym temacie się zorientuje 

Edytowano 1 godzinę temu przez robert123farmer

@zkordalski ich zachwalał

Tak dokładnie tak było waga zawsze sie zgadzała ale jak napisałem był tam inny klasyfikator Pan L który miał cenę rzetelną i wagę jednak już nie pracuje  a ten jak mówisz podpity Klasyfikator to sam Kierownik a za razem właściciel Pan U . Ja zaprzestałem współpracy po ostatniej jego wycenie  aż szkoda bo dobre chandle były . 

A teraz szok Teść sprzedał jałówkę 485 kg po uboju dostał 3400zł brutto do reki a za krowe 602 kg 3500zł brutto oddawał przez pośrednika Łukasza M ( faktóre wystawia Łukasz  M nie ma na niej rozliczenia wyboju )

U mnie to już są skreśleni. Jedyny + to szybka kasa jak komuś  potrzeba. 

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano
12 minut temu, tyran3 napisał:

Baks ale tu nie chodzi o trudność sp[rawy ale o czas pracy sądu. wecławiak sądząc po wpisach to przekrecił ludzi na 500 tys myslisz ze on ma tyle majątku???? i czy majatek jest jego a nie zony z rozdzielnością

Znając zycie ludzie kasy niedostaną a ewentualne śledztwo zostanie umorzone

Fakt jeżeli chodzi o długosć......to długo trwa.Kasy nie dostaną,ale słonko przez kratki może oglądać.Zresztą u mnie w okolicy pare lat temu przerabiali podbony przypadek.Tyle że tam facet ogłosił upadlość......

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Fakt jeżeli chodzi o długosć......to długo trwa.Kasy nie dostaną,ale słonko przez kratki może oglądać.Zresztą u mnie w okolicy pare lat temu przerabiali podbony przypadek.Tyle że tam facet ogłosił upadlość......

I co poszedł siedzieć??? raczej nie???

Opublikowano
17 minut temu, zkordalski napisał:

Nazwa firmy nie jest chroniona żadnym RODO więc z tego tytułu nie miałbyś problemów. Wyrażanie opinii  nawet niepochlebnej też nie jest żadnym przestępstwem dopóki nie nosi znamion zniesławienia.

Opublikowano

widzisz Baks sprzedał wcześniej jak w sądzie sprawy gniją po 6 miesięcy to tak jest. 

Najlepsze są kancelarie windykacyjne  takie z lat 90. Kasa do ręki albo ręka.))))))

własnie przydało by się tu podać albo załorzyć nowy watek, hehehe

Opublikowano

w każdym razie już po wecławiaku  bo nawet jakby chciał spłacić  rolników to z czego??? teraz mu nikt nawet kota nie sprzeda.

a druga sprawa tak wygladajaj przelewy nawet od tych wypłacalnych. dziś płaci a jutro jemu nie zapłacą a on tobie. 

Ja się wyleczyłem z przelewów.  

Opublikowano
1 godzinę temu, Marmurek12 napisał:

A wie ktoś komu ten Darek sprzedawał to bydło co go wydymali? 

pewnie Biernackim, mają kasę i plecy, bo po takich przejściach że to się jeszcze wszystko kręci, sam im nawet czasem sprzedaje ale jak kasa przed odbiorem

43 minuty temu, Baks00 napisał:

Raczej nie, po ogłoszeniu upadłości to raczej wiesz jak jest??? Ślad, słuch zaginał.Wszystko sprzedał wcześniej....

Nawet nie musi sprzedawać firma ,,Kowalscy" ogłasza upadłość wchodzi syndyk zabezpiecza jakieś pierdoły co do ściemy zostały. Po sprawie otwiera na żonę  ,, Kowalscy SA" zaczyna z czystą kartą i płacić gotówką, szybki przelew  lub przed odbiorem

Opublikowano
44 minuty temu, szaman1 napisał:

pewnie Biernackim, mają kasę i plecy, bo po takich przejściach że to się jeszcze wszystko kręci, sam im nawet czasem sprzedaje ale jak kasa przed odbiorem

Nawet nie musi sprzedawać firma ,,Kowalscy" ogłasza upadłość wchodzi syndyk zabezpiecza jakieś pierdoły co do ściemy zostały. Po sprawie otwiera na żonę  ,, Kowalscy SA" zaczyna z czystą kartą i płacić gotówką, szybki przelew  lub przed odbiorem

Wiadomo a po roku znowu opóxnienia, znowu ubojnia nie płaci  i znowu upadłość. 

Opublikowano

W moim rejonie nie ma takich kwiatków b..  zdaje tylko do sprawdzonych odbiorców i nigdy żadnych problemów z kasą nie było. Gdybym dowiedział się że że odbiorca zalega komukolwiek to nie zdaje bydła i tyle i won z podwórka. 

Opublikowano

Kolego w sasiedniej gminie wiele lat temu ubojnia  działała 8 lat płaciła jak w zegarku a potem jak przestała płacić  to jeszcze 6 miesiecy ludzi nabierała  to prokurator zliczył straty na milon.

A twierdzenie ze byś sie dowiedział  nieraz to dowiadywanie 2 miesiące trwa bo w jednym miejscu płaci a w innych nie . 

Oszut zawsze bedzie oszustem i jak bedzie chciał  to Cię oszuka.

a niestety polskie sady to wielka kpina.

miałes dane za zeszły rok komornik skuteczny w 20 % a te 20 % to emeryci, renciści i na umowie o prace. Innymi słowy sądy gospodarcze produkuja papier toaletowy nazywany wyrokiem  bo tego wyroku komornik i tak nie wyegzekwuje.

Opublikowano
13 godzin temu, robert123farmer napisał:

Wszyscy się wykruszą ale na szczęście zostanie nam BRATEX , który jest rewelacyjny 😂

handlujesz z BRATEXem??  byli ostatnio u mnie i niewiem czy z nimi Handlowac czy nie moze cos podpowiesz??

Opublikowano
10 godzin temu, tyran3 napisał:

Kolego w sasiedniej gminie wiele lat temu ubojnia  działała 8 lat płaciła jak w zegarku a potem jak przestała płacić  to jeszcze 6 miesiecy ludzi nabierała  to prokurator zliczył straty na milon.

A twierdzenie ze byś sie dowiedział  nieraz to dowiadywanie 2 miesiące trwa bo w jednym miejscu płaci a w innych nie . 

Oszut zawsze bedzie oszustem i jak bedzie chciał  to Cię oszuka.

a niestety polskie sady to wielka kpina.

miałes dane za zeszły rok komornik skuteczny w 20 % a te 20 % to emeryci, renciści i na umowie o prace. Innymi słowy sądy gospodarcze produkuja papier toaletowy nazywany wyrokiem  bo tego wyroku komornik i tak nie wyegzekwuje.

Jest tak i dlatego zdaje od paru lat do Luniewskich i czasem do jednego handlarza którego znam i ktory płaci i jest wyplacalny od lat a jak popłynie to będę wiedział bo bazę ma u szwagra. 

Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

jaka cena za byka mm

Jakbyś chciał pobajerować lub popisać z nudów to dobrze trafiłeś, ale jak chcesz się ceny dowiedzieć to lepiej zadzwoń sobie do paru handlarzy lub zakładów i zapytaj. Na to forum już nie warto wchodzić, tu jest kilkanaście stałych osób które nie mają innego zajęcia i sobie wzajemnie tu czat urządzają. 183 strony w niecałe 3 miesiace a może 1% pisania na temat. Szkoda czasu żeby tu zaglądać.

Sam jestem ceny ciekaw i studiowałem tu z 10 stron wstecz to więcej jak 8 brutto raczej nie dostaniesz, ogólnie krowy jeszcze jako tako płacą ale byk słabo.

• Like 6
  • Thanks 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v