Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam dalekiego kuzyna od 8 miesiecy czeka za kasą od 6 miesięcy za nakazem zapłaty z sądu a jak go dostanie to czeka go kolejny rok czekania za rozprawą bo gość brał  wioskę dalej od innego rolnika, skupnik  dostał nakaz zapłaty( listopad) z sądu to złorzył sprzeciw uzasadnienie " nigdy nie kupił od tego rolnika zwierząt a faktura to fałszerstwo" wiec musi być rozprawa termin jakość w lipcu. !!!!!!!!!!!!!! 

Reasumując dłużej poczeka za wyrokiem prawomocnym jak byki hodował, a na koncu i tak nic nie wyegzekwuje. A skupnik kupuje jakby nigdy nic dalej. Machloje takie same jak opisujecie powyżej 2-3 firmy w papierach inny własciciel w realu inny, 

Tak ze ja wyleczyłem się z przelewów nawet od  tzw sprawdzonych odbiorców

Opublikowano
2 minuty temu, tyran3 napisał:

koledzy mam dalekiego kuzyna od 8 miesiecy czeka za kasą od 6 miesięcy za nakazem zapłaty z sądu a jak go dostanie to czeka go kolejny rok czekania za rozprawą bo gość brał  wioskę dalej od innego rolnika, skupnik  dostał nakaz zapłaty( listopad) z sądu to złorzył sprzeciw uzasadnienie " nigdy nie kupił od tego rolnika zwierząt a faktura to fałszerstwo" wiec musi być rozprawa termin jakość w lipcu. !!!!!!!!!!!!!! 

Reasumując dłużej poczeka za wyrokiem prawomocnym jak byki hodował, a na koncu i tak nic nie wyegzekwuje. A skupnik kupuje jakby nigdy nic dalej. Machloje takie same jak opisujecie powyżej 2-3 firmy w papierach inny własciciel w realu inny, 

przerabiałem z biernacki dawno temu  prawnik,  kasa plus odsedki zwrot kosztów trwało to ok 6 miesięc

12 minut temu, soltys48 napisał:

Jak ważone?

kto by niebrał ogólna GS

Opublikowano

ab23 ale biernacki ma majątek do ściągnięcia to raz  a u kuzyna jest tak ze on już czeka za nakazem 6 miechów i nie wie ile będzie czekał. a rolnik z innej wioski sprzedał byki w maju 2018 nakaz dostał w listopadzie 2018 skupnik złorzył sprzeciw i rozprawa pierwsza w lipcu 2019r  czyli po 14 miesiącach będą świadkowie, grafolog wiec wyrok przed koncem 2019 roku nie zapadnie, a potem jest apelacja za kolejne 6 miesięcy. Prawnik przewiduje prawomocnośc wyroku w połowie 2020 roku. Skupnik po prostu specjalnie przeciąga sprawę bo zanim komornik do niego przyjdzie minie 2 lata a po 2 latach kite zwinie i będzie kupował pod inną nazwą. A ty wiesz ile można kasy ukraść przez 2 lata???

Opublikowano

chyba gdzieś na Wielun  dokładnie nie pytałem jakaś mała  ubojnia

9 minut temu, AdamRo napisał:

A gdzie wozi ten "element" , na jaki zakład ?

Opublikowano

w kazdym razie jak dowiedziałem się jak działaja polskie sądy to włos na głowie się jeży. Od złorzenia pozwu do komornika to 24 miesiące jezeli oszust bedzie przeciągał sprawę.

Dlatego nawet znajomym skupniką na przelew nie można sprzedawać.

Opublikowano
43 minuty temu, ab23 napisał:

chyba gdzieś na Wielun  dokładnie nie pytałem jakaś mała  ubojnia

chyba raczej gdzieś w Wielkopolskę...mi kiedyś przywozil cielaki ż okolic Ostrowa wielkopolskiego to mówił że będzie tam po południu zrzucić byki na ubojnie to te zabierze na powrocie

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Dawaj jego nazwe na forum i to czerwonymi literami trzeba go chwalić w każdej parafii

Opublikowano
4 godziny temu, juniormarcin napisał:

ja miałem ofertę na 2 sztuki hf cena brutto 6,8 zł/kg i mieszańca lm/hf 7,2 zł/kg .Nie sprzedałem, jestem z okolic Kalisza -Konina, firma Bratex

zadzwoń może coś lepszego damy 518912851

Opublikowano
5 godzin temu, juniormarcin napisał:

ja miałem ofertę na 2 sztuki hf cena brutto 6,8 zł/kg i mieszańca lm/hf 7,2 zł/kg .Nie sprzedałem, jestem z okolic Kalisza -Konina, firma Bratex

Handlujesz z Bratexsem? Jak u nich z waga I płatnościa??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v