Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tatary, Niedźwiedź to Kadzidło, Myszyniec a nie Sypniewo.

Opublikowano

Panowie jak z płatnościa w zakładzie miesnym henryk Kowalczyk kolo Częstochowy?  Jutro mam zamiar sprzedawać kilka sztuk 

Cennik to 

Hf 7.3 

Mieszaniec 7.5 

Jalowka mięsa 8 

Jalowka mieszaniec 7.5 

Krowa 5.5 

Ceny brutto 

Opublikowano
4 minuty temu, ukaszProcho napisał:

Panowie jak z płatnościa w zakładzie miesnym henryk Kowalczyk kolo Częstochowy?  Jutro mam zamiar sprzedawać kilka sztuk 

Cennik to 

Hf 7.3 

Mieszaniec 7.5 

Jalowka mięsa 8 

Jalowka mieszaniec 7.5 

Krowa 5.5 

Ceny brutto 

Ceny takie jak u naszego kowalczyka EPD a moze i słabszr a płatność to epd od ręki

Opublikowano

Ceny przez telefon. Mm po 8 spokojnie daje. A krowa jak jest płaska to 6 zł bez problemu podobno także zaczyna czy uda mi się coś ugrać. A jak z wagą jechać na dużą wagę i cały samochód ważyć? Tak miałem zamiar zrobić 

Platnosc przelew 7 dni 

Opublikowano
1 godzinę temu, mat22889 napisał:

jak u niego z płatnością? mam 5 takich na sprzedaż(NCB) z luzu i proponują mi po 7netto  a ta cena co podałeś już by była normalną ceną

przelew na miejscu w ciągu 5 minut ale od razu muwił PKO bo spółdzielczy dłużej do godziny

55 minut temu, skorpion2021 napisał:

jak płaci gotówka czy przelew?

skorpion przelew na miejscu

Opublikowano
1 godzinę temu, ukaszProcho napisał:

Cennik to 

Hf 7.3 

Mieszaniec 7.5 

Jalowka mięsa 8 

Jalowka mieszaniec 7.5 

Krowa 5.5 

Ceny brutto 

płatność u nich była około 3 tygodni ( 14dni  roboczych 😀) niekiedy parę dni przeciągną, ale z wagą uważaj bo jest cudowna.😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Piteriiv napisał:

płatność u nich była około 3 tygodni ( 14dni  roboczych 😀) niekiedy parę dni przeciągną, ale z wagą uważaj bo jest cudowna.😉

to jakie maja chwyty bo jestem ciekawy bo sam im sprzedaje ale jezdze na ogolna

Opublikowano

tak a propos tego zamieszania z salmonellą w czechach... Mam nadzieję, że już nikt nie myśli o kupnie ich szrotów (zetor,skoda) w obliczu tej ich ciągłej nagonki na polską żywność? Pokażmy tym knedlom jak jest po drugiej stronie lufy...

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, komizmo napisał:

tak a propos tego zamieszania z salmonellą w czechach... Mam nadzieję, że już nikt nie myśli o kupnie ich szrotów (zetor,skoda) w obliczu tej ich ciągłej nagonki na polską żywność? Pokażmy tym knedlom jak jest po drugiej stronie lufy...

Wole KIA 🚙

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, mareknh napisał:

A jak to jest z jalowkami? Po pierwszym wycieleniu, a przed 30 miesiacem pojda jako jalowki, czy juz krowy? R12.80 netto

to już zależy od ubojni jedna traktuje jako jałówke do 30miesięcy a druga do 24 miesiecy i nie ważne czy ona sie wycieliła czy nie

Opublikowano

A Polaczki w kolejce za nową fabią boć to wieśwagen przecie z krwi i kości. Ja wolę Renault i Dacia. Moja ubojnia w Chróścinie liczy jałówki do 30 miesięcy ale kilka lat temu mieli krótki okres że do 24 miały wyższą cenę.

Opublikowano
13 godzin temu, Gringo1 napisał:

Nie wiem bo to juz przyrządzone w hotelu ale na miescie patrzyłem i cenowo to wychodzi około 20 zeta za kg 

chyba za funt albo ta wołowina ze zwierzaka co jeszcze tydzień temu koty po mieście ganiał:D

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v