Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
soltys48 napisał:

3 minuty temu, pawelmf napisał: 20 min temu sprzedany byk z powodu braku paszy 605 kg. Hf cena 7,5 zł kto wziął i z jakiej okolicy jesteś Piotr Korzeniaka. A mieszkam w Żaboklikiach

Opublikowano
18 minut temu, pawelmf napisał:

Tak poważnie woj. Mazowieckie pow. Węgrowski

może do pobratanów.

Opublikowano

Sołtys , nie żartuj . Na obecny czas to i tak wysoko jak brutto .

Opublikowano
58 minut temu, Gringo1 napisał:

Nikolas może orientujesz sie do kogo sprzefaje gręboszów Bary Wochy i inne no bo chyba nie dadzą się wydymać jakiemuś handlarzykowi

Kowalczyk i raków kolego

Opublikowano
stonka15ak napisał:

21 minut temu, pawelmf napisał:

Tak poważnie woj. Mazowieckie pow. Węgrowski

Kto od ciebie brał może Grzesiek K. 

Przecież piszę że Piotr Korzeniaka że ze Słuchocina. Już tyle lat z nim handluję

Opublikowano
6 minut temu, pawelmf napisał:

Powiem że żaden interes na bykach. Hoduję krowy mleczne i z czasu 1-3 byki ale przez 1, 5 roku z krowy by dużo więcej zostało

Ale krowy trzeba doić A byka nie koniecznie😃

Opublikowano

Ja też trzymam krowy i 2 byki mam w razie czego jak ovsynch nie zadziała ale cena leci po wołowinie czyli po wszystkim.

Opublikowano
1 minutę temu, michalcium napisał:

Z krowy do 1,5 roku to ani złotówki niema 😀

do 2,5 roku niema ale w tym wszystkim niedobrym podobno mleko drożeje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v