Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Misiek851 napisał:

dziś pod zakładami mięsnym w Mońkach woj podlaskie dziennikarze TVN dalej próbowali nagrywać bydło wjezdzajace do ubojni. pewnie szykują kolejny reportaż który przyczyni się do polepszenia dobrobytu polskiego rolnika. wcześniej ta sama stacja broniła wycinkę suchych drzew w puszczy biał. niedawno bronili odstrzał dzików, teraz bydło, w czyim interesie tą robią?

za***ac dziadom w mordę do tego kopa w d*pę i psami pognac niech spierdalają!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ludzie nie da się wy żyć z jednej produkcji raz jedno daje d raz drugie a nie tak jak w telewizji nastawiaj się na jedno.Wszystko co tv zawsze bokiem wychodzi.TVN jest stacją a tam dużo bydła mają.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, krzysieek napisał:

W interesie amerykańskiej wołowiny. I ja Wam mówię że ciągle będą jakieś syfy wyciągać, szukać czegoś.

Nie ma po co tak daleko wybiegać, wystarczy popatrzeć na sąsiadów, ale tutaj raczej nie chodzi o przejęcie rynku bo polak zawsze będzie za pół darmo tyrać, ja widzę w tym coraz bliższe wybory.

Nasza przyszłość dziennikarstwa aż zaczynam sie mocno bać

https://www.youtube.com/watch?v=g6wCKgYrPAs

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)
Dnia 8.02.2019 o 20:27, Ursus932 napisał:

Usługi to taka sama k**wa jak rolnictwo, wiecznie coś nie pasuje klientowi ,Panie a za co tak drogo kolega kolegi to za połowę tego zrobi ,Panie a za co tak dużo gipsu wyszło i tak w koło ciągle coś a na koniec urwie albo wcale nie'zapłaci

Wy nie myślcie że budowlanka to taki raj, cały dzień na kolanach to gorsza kara niż świnia po 3.5

Edytowane przez Rolnik1973
Zwolnienie załącznika
Opublikowano

Dziś byłem na szkoleniu. Podczas rozmów rolnik mieszkający blisko tej ubojni twierdził że materiał do reportażu nagrany był dużo wcześniej ludzie pracujący w tej ubojni już wcześniej wiedzieli że będzie duża afera, natomiast nie był puszczany z uwagi na zabójstwo Prezydenta Adamowicza. Dlatego trochę odczekali. Zależało im aby sprawę jak najbardziej nagłośnić i rozdmuchac.

Opublikowano

Być może już pora na powstanie? Z hodowli trzody już nas praktycznie wyeliminowali. Na bydlo jeszcze nie jest za późno. Dlaczego francuscy rolnicy nie boją się walczyć o godne życie z rolnictwa. Dziś w dobie tak powszechnego dostępu do Internetu można zebrać dużą partię bydla z jakiegoś konkretnego obszaru, powiatu, czy województwa i znaleźć ubojnie ktora zechce poważnie porozmawiać. Niekonicznie przez grupę, może warto choć raz spróbować. Ja mam 5szt w wadze 700-800 kg , jak na moje oko 2 R  3 U.

Takie sprzedawanie bo jutro może być gozej tylko bardzie to wszystko nakręca.

Opublikowano

Znajomy sprzedał dziś krowę 5 brutto jak się nie mylę 640kg ma byka powyżej 700 kg-(dobry towar)ale nie oddał po powiedzieli ze kiepska cena za byki.Max dawali 7 netto

Opublikowano
1 godzinę temu, Misiek851 napisał:

Dziś byłem na szkoleniu. Podczas rozmów rolnik mieszkający blisko tej ubojni twierdził że materiał do reportażu nagrany był dużo wcześniej ludzie pracujący w tej ubojni już wcześniej wiedzieli że będzie duża afera, natomiast nie był puszczany z uwagi na zabójstwo Prezydenta Adamowicza. Dlatego trochę odczekali. Zależało im aby sprawę jak najbardziej nagłośnić i rozdmuchac.

Za chwilę Wielkanoc ... To na pewno będzie coś o sprzedaży starych jajek ...

Opublikowano

Wszyscy myśleli że jest dno to teraz udowadniają że w tym dnie da się zrobić jeszcze głębszy odwiert...

America chce sprzedawać europie więc trzeba jej zrobić miejsce,miejsca nie ma więc choć niby jest konkurencja a Polacy pokazali ze potrafią produkować tanio,przestali kupować zagraniczne pasze więc stali się zbyt konkurencyjni dla zachodu a więc konkurencja konkurencją i trzeba kogoś wydymać a kogo dyma się najłatwiej?

Oczywiście Polskiego rolnika bo za nim nie stanie nikt nawet własny rząd

I teraz ubojnie zostaną bez towaru?nie towar dostarczą producenci którzy będą mieli kilkaset szt.i układ bo tacy będą powstawać h... wie z kąd i z jakim kapitałem gdy mali padną i oni będą kupowali pełne składy paszy i staną się dobrym partnerem ubojni mającym coś do powiedzenia.

Nie wierzycie?a kto by jeszcze 10 lat temu uwierzył że we wsi nie będzie ani jednej świni?

I proszę teraz kary za świnie gorsze niż za trzymanie żyda w okupacji.nikt nie trzyma ale jeść chce więc kupi a gdzie kupi?w markecie a czyje?...

I tak robi sie z bydłem.Idzie do zlikwidowania rolnika ktory wypracował doświadczenie w taniej porodukcji przez co stał się niewygodną konkurencją

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

na niska cene ma wpływ kilka czynników,nie tylko afera,brak paszy z powodu suszy,zblizajaca się wiosna i wydatki,czas dopłat sprzedając byka za 5tys ktoś wstawi na jego miejsce 5 ciekakow 

Opublikowano

Panowie.. to trzeba przetrzymać..musimy wytrwać...ewentualnie pozew ż zbiorowy o stratę  z utraconego zarobku..tylko komu TVN? ale poki ludzie sie niw zjednocza..to będą na nas grać politycznie..emocjonalnie itp...dalej będziemy między sobą się gorszyc

Opublikowano

ja to widzę tak , jak to już ktoś powiedział , w kupie siła ,wszyscy do agrounji , czy to się wszystkim podoba czy nie  ,  razem coś możemy zrobić , ale musicie sobie uświadomić że nikt za nas tego dobrze nie załatwi konkretnie się bucom postawić ,we wyborach wszyscy bez wyjątków na konkretnych naszych ludzi , a nie baranów  co nam podsuwają , zablokować ich na amen zrozumcie gorzej nie będzie , bo zysków nie ma , co żle?

Opublikowano

Ja postawię pytanie gdzie jest opozycja i obrońcy demokracji teraz chyba nikt już nie ma wątpliwości że Ci ludzie walczą tylko o stołki a nie jakąś Konstytucję czy wolne sądy

Opublikowano

Już wcześniej pisałem o tym że rolnicy nie mają prawdziwych instytucji wspierających czy reprezentujących, nie wspominając już o partiach politycznych które mają głęboko w D rolnika i zależy im na tym aby nie było jedności wśród rolników bo wtedy da się takim tłumem łatwo manipulować niestety 

A teraz poważnie pytam co powinniśmy zrobić aby to zmienić  , od czego zacząć ? 

2 minuty temu, iwik073 napisał:

ja to widzę tak , jak to już ktoś powiedział , w kupie siła ,wszyscy do agrounji , czy to się wszystkim podoba czy nie  ,  razem coś możemy zrobić , ale musicie sobie uświadomić że nikt za nas tego dobrze nie załatwi konkretnie się bucom postawić ,we wyborach wszyscy bez wyjątków na konkretnych naszych ludzi , a nie baranów  co nam podsuwają , zablokować ich na amen zrozumcie gorzej nie będzie , bo zysków nie ma , co żle?

CZyli na kogo głosować ?

Opublikowano
11 minut temu, Marecki2922 napisał:

Już wcześniej pisałem o tym że rolnicy nie mają prawdziwych instytucji wspierających czy reprezentujących, nie wspominając już o partiach politycznych które mają głęboko w D rolnika i zależy im na tym aby nie było jedności wśród rolników bo wtedy da się takim tłumem łatwo manipulować niestety 

A teraz poważnie pytam co powinniśmy zrobić aby to zmienić  , od czego zacząć ? 

CZyli na kogo głosować ?

Przedewszystkim rolnicy powinni zbojkotować wybory do Izb Rolniczych

Opublikowano

no na pewno nie na tych pasożytów co są teraz , z całą pewnością osobiście się brzydzę polityką , i wstyd mi za polski żąd ,  mam 50 lat i patrząc jak rujnują polską wieś cegiełka po cegiełce , to mi się nóż w kieszeni otwiera zdajcie sobie sprawę za 20 lat na polskich wsiach tylko wiatr będzie chulał a nie ciągniki i nikt się tym nie przejmie wbrew pozorom nie łudzcie się , nikt za was tego n ie załatwi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v