Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
Dnia 24.01.2019 o 19:37, thefarmer napisał:

przykład dobrej pracy ? spawacz, ślusarz,tokarz, operator obrabiarek w mojej okolicy spokojnie zarabiają od 5000 netto w górę, kierowcy C, C+E po kraju codziennie w domu również od 5000 wzwyż i znalazłoby się jeszcze kilka przykładów

gdzie ta twoja okolica co tak płacą idę tam do roboty

Opublikowano

Z leżakami i tak był problem i będzie nadal nie ma co ztym zrobić gdzie to sprzedac by chodź trochę kosztu cofnąć a tu teraz zaś afera idz Pan w h*j . U nas ceny za takie to  klasa (zdycha) 1zł1kg klasa (zyje coś pękło przy porodzie ) 1.5zł za 1kg klasa (żyje  porażenie po porodowe nie wstaje spaśnięta sztuka ma sie dobrze) 1.8zł 1kg  i nic wiecej nigdy nie było jak sie udało 1000zł to max ale zawsze z tym jest problem .

Opublikowano

macie problem teraz, takie sprawy to po cichu, NIe twierdzę ,ze takie mięso powinno trafiać  do spożycia przez ludzi ale czy nie mogłoby chociaż w karmę dla psów  iść??

Każdemu kto trzyma nie raz trafiłą sie taka szt.I odpowiedzcie sobie sami czy nie boli oddać taką sztukę do "stokłosy"na spalenie?

• Thanks 2
Opublikowano

A jak kupujecie wolowinke pierwsza klasa od gospodarza co krówkę karmił widelcem i głaskał po główce po każdym posiłku. Każdy taka aferę robi a nikt nie wie że to jest w kebabach i innych MC Donalds... Ale i tak każdy się zachwyca jakie dobre te steki wołowe 😂

Opublikowano

@michalcium kiedyś oni byli w sprawie dla reportera że nie płacili. Ja im sprzedałem chyba 7sztuk i byłem tak obsrany że ch*j. Jeszcze jak ten chłop co przyjeżdżał po te bydło to pozwolił mi je napoić woda żeby więcej ważyć bo jak to powiedział "panie ja to tylko pracownik, pan im da wody do oporu to ciezejsze beda" to było z 3 lata temu. Na szczęście kasa była po 3 tygodniach 

• Haha 2
Opublikowano

bywało że pan Rawa mial cięższe momenty tyle że on pieniądze miał tylko sobie inwestowal w firmę a ludzie czekali dopiero jak ktoś się bral na ostro to kasa w ciągu kilku dni

Pana Nożyńskiego z węgrzynowa ktoś może kojarzy teraźniejsza ubojnia eco-beef chyba drugi właściciel ponieważ wyżej wspomniany obywatel to ogrom ludzi naciagnal w okolicy było słychać że nie płaci to coraz dalej jeździli kto pieniędzy nie dostał to już chyba zapomnieć może 

Opublikowano (edytowane)

ja kojarze tą ubojnie ale chyba nie o tą ubojnie chodzi ?

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
soltys48 napisał:

akurat w  MCD takie złe mięso nie jest

Teraz może jest lepsze. Mam znajomego co robi w rzeźni co odstawiala na MC to mówił ze szedł najgorszy towar. Teraz się zmieniło bo MC, jeśli chce sie do nich mięso odstawić daje swojego weterynarza i on sprawdza mięso. Znajomy mówił że odraz rzeźnia zrezygnowała

Opublikowano

W sporym mieście niedaleko mnie  pobudowano mcd na działce za 2 miliony więc nie sądzę żeby mogli sobie na przekręty pozwolić jeden artykuł w sieci tv gdziekolwiek i na skalę Polski strata na setki tysięcy jak nie milony 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v