Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Krowy 2x SM w b.dobrym mięsie 672 i 680 brutto 6zl brutto, 7% bród. 

Jałówkasmxhf przeciętna 625 brutto 7.7zl 6%bród 

ibyki mieszańce 810 i 833 brutto 8.1brutto  6%bród 

Walczyłem do końca aż z brudu po 1% ustąpił, na krowach poprawił po 40 gr jak wagę zobaczył, krótkie ale napakowane. jałówka 20gr i byki 20gr więc widać na co ma branie. 

Byki z oka 700-750 kg po 7.7-7.8 max oferował, zostały. 

Opublikowano

Pedro to też bez szału skoro krowy w dobrym miesie i Simy to powinno być 6 netto . A te byki wagę  miały ale  były zdechlaki czyste HF czy jak że po 8.1 ? Średnio to widzę wiec cena spadła albo słabe ceny u tego kupującego

Opublikowano

Krowy mleczne no może źle  napisałem,  smxhf brązowe tyle że opasane. Czy zła cena, myślę że nie. nikt więcej nie oferuje, a jak już  da  6 netto to 50kg zginie. 

Byki mieszańce hfxsm i hfxnrf 

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

A czym sie rózni mieszaniec od MM.... hahaha

MM to mieszaniec ras mięsnych A więc np lm x ch..

A jako mieszaniec może miał na myślę np hf x sm

Opublikowano

Taaa,na pewno 

Przed chwilą, jurasman napisał:

gdzie tak płacą???

Na symulatorze farmy 

Opublikowano (edytowane)

Daj numer bo mam sim to po ch*j je trzymać jak po tyle płacą aż 2,5 za kg więcej niż inne zakłady

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Ty nie wiesz?

To podpowiem

Twoje to mieszańce,moje MM 

2 godziny temu, tomcio124d napisał:

a gdzie taki dostawca

Chyba odbiorca 

44 minuty temu, tomcio124d napisał:

wczoraj dzwoniłem i jak za takie to po 17,50 brutto po ubojowo

@AdamRo nie masz tam parę szt na handel za taką cenę?

Jak są ferie to i takie rzeczy będą 

• Haha 1
Opublikowano

soltys48 napisał:

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Ty nie wiesz?

To podpowiem

Twoje to mieszańce,moje MM 

2 godziny temu, tomcio124d napisał:

a gdzie taki dostawca

Chyba odbiorca 

44 minuty temu, tomcio124d napisał:

wczoraj dzwoniłem i jak za takie to po 17,50 brutto po ubojowo

@AdamRo nie masz tam parę szt na handel za taką cenę?

Jak są ferie to i takie rzeczy będą 

Raczej moje to MM bo to mieszanka ras mięsnych a twoje to mieszance bo to mieszanka HFa z miesnym... no ale nie będę się sprzeczal i niech będzie po twojemu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v