Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

soltys48 napisał:

6 godzin temu, ciastek12 napisał:

Warmia dzwoniła za bydłem i mowił ze dobry hef ( ponad 800kg) 7.5 netto. Płatność 14 dni. Jakieś opinie o nich?

zapytaj @Thomas2135

55 minut temu, karolr2 napisał:

Panowie powiedzcie jak rosną angusy bo nigdy nie miałem,np.w porównaniu z LM. I jaka jest cena z dużego byka też np. w porównaniu do lm. Ja mam 40 bbxhf do sprzedania i chyba będę się rozglądal za kupcem 

Czyżbyś złakomił się na odsady od Kiedla??

Na piątek umówione jałówki po 13,7 netto za R

Troche tak ale ma trochę za mało

Opublikowano (edytowane)

No i gdzie te szalone ceny?bo gdzie nie zadzwonię to taniej niż przed świętami.

czy to nie o ten tdzień chodziło?😆

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Za co?

1 godzinę temu, bobienko napisał:

No i gdzie te szalone ceny?bo gdzie nie zadzwonię to taniej niż przed świętami.

czy to nie o ten tdzień chodziło?😆

Szalonych niema ale bydła szukają 

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Za co?

Po cenie patrząc to chyba za karpia

Opublikowano

Dla zainteresowanych

Wniosek o wydanie informacji o średniej rocznej liczbie DJP bydła w gospodarstwie na potrzeby wniosku o zwrot podatku akcyzowego zawartego w cenie oleju napędowego wykorzystywanego do produkcji rolnej

styczeń 2, 2019

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa (ARiMR) informuje, że na podstawie ustawy z dnia 10 marca 2006 r. o zwrocie podatku akcyzowego zawartego w cenie oleju napędowego wykorzystywanego do produkcji rolnej (Dz. U. 2015, poz. 1340 ze zm.) posiadacz zwierząt może wystąpić do kierownika biura powiatowego ARiMR z wnioskiem o wydanie informacji o liczbie DJP bydła na potrzeby Wniosku o zwrot podatku akcyzowego zawartego w cenie oleju napędowego wykorzystywanego do produkcji rolnej.

W celu uzyskania w/w danych (informacji o liczbie DJP bydła) należy złożyć w biurze powiatowym ARiMR właściwym dla siedziby stada Wniosek o wydanie informacji o średniej rocznej liczbie DJP bydła w gospodarstwie  na potrzeby wniosku o zwrot podatku akcyzowego zawartego w cenie oleju napędowego wykorzystywanego do produkcji rolnej. Wzór w/w wniosku zamieszczony jest na stronie internetowej ARiMR.

Wniosek o zwrot podatku składa się w terminach od dnia 1 lutego do ostatniego dnia lutego i od dnia 1 sierpnia do dnia 31 sierpnia danego roku, do WÓJTA, BURMISTRZA, PREZYDENTA MIASTA właściwego ze względu na miejsce położenia gruntów będących w posiadaniu lub współposiadaniu producenta rolnego.

Wójt, burmistrz, prezydent miasta właściwy ze względu na miejsce położenia gruntów będących w posiadaniu lub współposiadaniu producenta rolnego przyznaje, na wniosek tego producenta, w drodze decyzji, zwrot podatku.

Wniosek o wydanie informacji o średniej rocznej liczbie DJP bydła w gospodarstwie na potrzeby wniosku o zwrot podatku akcyzowego zawartego w cenie oleju napędowego wykorzystywanego do produkcji rolnej.

Opublikowano

Dziś byłem jako pierwszy w powiecie😆we troje to robili bo nie wiedzieli jak się za to zabrać😊

Opublikowano (edytowane)

Tak

Normalnie dobrobyt idzie.nie w temacie ale kukurydza to podstawa opasu 😊

Screenshot_2019-01-03-18-31-51.png

Edytowane przez bobienko
Opublikowano (edytowane)

Ta tylko ciekawe ile rzucą tej dopłaty. Wczoraj pojechała krowa 780kg 6 zł brutto

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ile by nie dali to biere😆.po suszowym i kartki do xero będę brał jak będę rozdawać.

Opublikowano

Krowa pięcioletnia LM (mieszana) - 675kg - 5zł

Jałówka LM - 493kg - 6,75zł

Byk mieszaniec - 625kg - 7zł

Waga i ceny NETTO

Kupił: Stawiszyński, Zagórzyce, gm. Poddębice

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v