Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To prawda Lacpol minus 1 grosz za jednostke tłuszczu oraz dopłata z tytułu kontynuacji umowy spada z 10 gr na 9gr

Opublikowano
2 godziny temu, jimmy871 napisał:

Skąd info? Kierowca przywiózł "papier"?

kierowca wczoraj przywiózł cennik i to nie koniec obniżek rozbój w biały dzień

Opublikowano
2 godziny temu, intel napisał:

To prawda Lacpol minus 1 grosz za jednostke tłuszczu oraz dopłata z tytułu kontynuacji umowy spada z 10 gr na 9gr

Nie wiem czy lacpol to spółdzielnia ?ale w umowie powinna byc jadnostka białka tłuszczu  i litry a nie jakieś dopłaty  za kontynuację czy stałość dostaw czy jak bylo w łodzi paszowa to jest tylko po to żeby mieć z czego opier......ać rolnika

Opublikowano
14 godzin temu, wielgus napisał:

kierowca wczoraj przywiózł cennik i to nie koniec obniżek rozbój w biały dzień

Skąd wiesz że to nie koniec obniżek? Źle się dzieje bo nie ma powodów by ciąć cenę rolnikowi,bo sytuacja na rynku jest stabilna. 

Opublikowano
9 godzin temu, Damianek20 napisał:

A przy jakiej ilości ?

Mam dziwne wrażenie że gdy przychodzi kryzyz w mleku to w lacpolu płacą wszystkim tak samo. Aktualnie przy ilości 45 tys cena to jakieś 1.18

Opublikowano
1 godzinę temu, jimmy871 napisał:

Mam dziwne wrażenie że gdy przychodzi kryzyz w mleku to w lacpolu płacą wszystkim tak samo. Aktualnie przy ilości 45 tys cena to jakieś 1.18

Kurde to źle jak przy takiej ilości tylko tyle. Ja mam przy 3 tys miesięcznie 1.10 brutto

Opublikowano
3 godziny temu, jimmy871 napisał:

Cena zaczęła spadać wcześniej czy dopiero po wykupieniu przez Polmlek tych30% udziałów?

52 minuty temu, strsw33 napisał:

Polmlek   kupil większość  udziałów   w lacpol  i od tej pory  ceny leci w dół  .  nie dlgo sie okaze ze jogo bedzie lepiej placić

O ile pamiętam to w moim regionie to Jogo pierwsze 8gr ucielo a płacą ok1,25 brutto przy ok 20tys no to szał wow

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Cena zaczęła spadać wcześniej czy dopiero po wykupieniu przez Polmlek tych30% udziałów?

O ile pamiętam to w moim regionie to Jogo pierwsze 8gr ucielo a płacą ok1,25 brutto przy ok 20tys no to szał wow

To zmiencie lacpol na Polmlek to cena będzie wyższa.  To że lacpol obniża to Polmlek nie ma nic do tego , niwrozumiecie że przejęcie jeszcze nie nastąpiło .

Opublikowano
8 godzin temu, Łukasz95 napisał:

To zmiencie lacpol na Polmlek to cena będzie wyższa.  To że lacpol obniża to Polmlek nie ma nic do tego , niwrozumiecie że przejęcie jeszcze nie nastąpiło .

Już teraz rozumiem 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Już teraz rozumiem 

To dobrze . Lacpol obniża to teraz ludzie z mlekovity i Łowicza będą na Polmlek pisać,  tego można było się spodziewać. 

Opublikowano

O co wy tu się spieracie kto ma lepiej? Czy kogo mniej w d... kopią? Zamiast wymieniać się informacjiami i próbować wpłynąć aby wynegocjować lepszą cenę to jeden drugiemu wilkiem ogarnijcie się trochę !! konsolidacjie itp jak sasiad sąsiada by sprzedał za matne srebrniki .....

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Łukasz95 napisał:

To dobrze . Lacpol obniża to teraz ludzie z mlekovity i Łowicza będą na Polmlek pisać,  tego można było się spodziewać. 

Już wcześniej pisałem że za krótko tam oddaje,,polmlek ,,zeby sie o nich wypowiadać ale narazie mam lepiej niż w Jogo  przez 10 lat

31 minut temu, slawek74 napisał:

O co wy tu się spieracie kto ma lepiej? Czy kogo mniej w d... kopią? Zamiast wymieniać się informacjiami i próbować wpłynąć aby wynegocjować lepszą cenę to jeden drugiemu wilkiem ogarnijcie się trochę !! konsolidacjie itp jak sasiad sąsiada by sprzedał za matne srebrniki .....

Jak jeszcze oddawalem do Jogo to umówiliśmy się i pół trasy wydzwanialo do prezesa i Kierownika grożąc że odejdziemy jak ceny nie podniosą i nas olali bo mają tak popisane umowy że  jak zerwiesz to cie zaboli i tylko ja odszedłem tak że  jest jak piszesz każdy sobie

Opublikowano
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Łowicz za maj 2 gr premi plus 1 grosz za przedział według nowego cennika minus 1.5 grosza za parametry wyszło 1.46 brutto vat

To są dokładane kolejne grosze do premii z poprzednich miesięcy czy tylko utrzymywanie poziomu premii? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v