Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A co sadzicie o tych nowych Deutz fahr 5110 G GS (MY19)  na promocji kosztuje 162tys netto wyposażenie KOL REG,F. PNEUMAT, FOTELIK, KLIMA, 2 PÓŁBIEGI 20+20, SZYBKOSPRZĘGI, EHR, 6XHYDR, WOM 4PTO, KOŁA 480. ciekawe jak jest z awaryjnością tych Ciągników Posiadam jednego deutz fahr agroplusa 67 mam już go12 lat i zrobione 7tys mtg i jak narazi jest bezawaryjny .

Edytowane przez mlody9
Opublikowano
Dnia ‎05‎.‎03‎.‎2019 o 13:01, mlody9 napisał:

Witam wszystkich mam pytanko jak dostajecie oferty na ciągniki  to pokazujecie ja innemu dealerowi żeby dał  lepszą ofertę  czy trzymać do dla siebie i nie pokazujecie konkurencji. Bo mam ofertę na Zetora forterra CL 110 z 2018 za 176tys, a drugi dealer puszcza na 186, ale mówi jak mu pokaże Tańsza ofertę to spróbuje ja pobić, a jak mu mowie ze mam na 176 tys to nie wierzy i chce żeby mu pokazać  tamta ofertę  tańsza. 

Człowieku,nie kupuj nic od tych antypolskich gnojków. Zobacz jaką robią nagonkę na polska żywność. Trochę szacunku do siebie ludzie.

Opublikowano
Dnia 10.03.2019 o 13:13, mlody9 napisał:

A co sadzicie o tych nowych Deutz fahr 5110 G GS (MY19)  na promocji kosztuje 162tys netto wyposażenie KOL REG,F. PNEUMAT, FOTELIK, KLIMA, 2 PÓŁBIEGI 20+20, SZYBKOSPRZĘGI, EHR, 6XHYDR, WOM 4PTO, KOŁA 480. ciekawe jak jest z awaryjnością tych Ciągników Posiadam jednego deutz fahr agroplusa 67 mam już go12 lat i zrobione 7tys mtg i jak narazi jest bezawaryjny .

Zauważ, że ten model w promocji nie ma pneumatyki, która katalogowo kosztuje prawie 20 tys. zł, więc już nie wychodzi tak kolorowo.

Opublikowano
Dnia 10.03.2019 o 17:26, komizmo napisał:

Człowieku,nie kupuj nic od tych antypolskich gnojków. Zobacz jaką robią nagonkę na polska żywność. Trochę szacunku do siebie ludzie.

Może i masz rację, ale idąc tym tokiem rozumowania to nie powinniśmy kupować żadnych zagranicznych maszyn, bo każdy kraj się broni przed naszą żywnością czy innymi naszymi produktami

Opublikowano

ale nie każdy zachowuje się jak knedle chamy. Czy słyszałeś zeby np. włosi robili jakąś aferę o polskiej żywności? Czy angole? jak cię sąsiad obgaduje za plecami to bierzesz na to namiar, ale gadasz z nim i żyjesz w miarę ok udając, że nic się nie dzieje. Ale jak ci sąsiad publicznie naubliża i napluje w twarz to co, uśmiechasz się do niego i oblizujesz? 

Opublikowano

Koledzy stoję przed wyborem valtra a 104 vs MF 5710 global. Valtra droższa jakieś 15 tyś ale to bardzo zbliżone modele zastanawiam się z ląd się bierze ta różnica w cenie czy warto dopłacić do valtra?

Opublikowano

A może ktoś orientuje sie w cenach Deutza-Fahr 6165 RCshift lub Powershift bo ma przyjechać do mnie przedstawiciel a niewiem nic o ich cenach a i na forum ogólnie o Deutzach raczej cisza

Opublikowano
Dnia 16.03.2019 o 13:05, badboy27 napisał:

A może ktoś orientuje sie w cenach Deutza-Fahr 6165 RCshift lub Powershift bo ma przyjechać do mnie przedstawiciel a niewiem nic o ich cenach a i na forum ogólnie o Deutzach raczej cisza

opcja na full z przednim tuzem i wom skrzynia 50 km 338 netto 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, badboy27 napisał:

Taka cena w skrzyni RCshift czy Powershift i z monitorem i elektrozaworami?

Powershift do RCshift trzeba doplacic okolo 15tys netto bez elektrozaworow i monitora a tak to wszystko na full ogumienie szerokie Michelin climatronic itp. Tez szukam traktoru o podobnej mocy i po sobotniej wizycie w Kielcach chyba doplace i wybiorę valtre t144 jakosc wykonania masywna konstrukcja robi wrażenie:)

Edytowane przez pawelns88
Opublikowano
pawelns88 napisał:

Dnia 16.03.2019 o 13:05, badboy27 napisał:

zależy co znaczy dla kogoś full, ja biorąc navi i prawdziwym full tylko bez obciązników valtra t144- 480netto, mf 7715-480 netto a df6165- 510netto i wszystkie na bezstopniówce skrzyni

Opublikowano
Dnia 13.03.2019 o 07:00, komizmo napisał:

ale nie każdy zachowuje się jak knedle chamy. Czy słyszałeś zeby np. włosi robili jakąś aferę o polskiej żywności? Czy angole? jak cię sąsiad obgaduje za plecami to bierzesz na to namiar, ale gadasz z nim i żyjesz w miarę ok udając, że nic się nie dzieje. Ale jak ci sąsiad publicznie naubliża i napluje w twarz to co, uśmiechasz się do niego i oblizujesz? 

Nagonka na polskie mięso jest ogólnie w całej Europie, a że do Czech idzie od nas żywność chyba w największej ilości (biorąc pod uwagę wielkość państwa) to i najwięcej krzyczą i się bronią. Angole np. przed Euro 2012 ostrzegali że kibice od nas wrócą w trumnach byleby tylko zostali u nich i tam kasę w pubach wydawali. UE (czyt. Niemcy) chcę pomóc Ukrainie gospodarczo i otwiera granice dla ich płodów rolnych. A gdzie one trafiają chyba nie muszę mówić. Tak samo zobacz w kogo sieciach handlowych Polacy najczesciej robią zakupy, skąd kupujemy głównie sprzęt rolniczy, samochody, zaawansowana technologię i w jakich bankach bierzemy na to kredyty.  Także stara UE i tak jest grubo do przodu z handlem z nami, więc mają gdzieś jak trochę naszej żywności do siebie wpuszczą, bo to nie rolnictwo buduje PKB. A reszta UE niech się gryzie między sobą.

A Zetora sam miałem kupić, ale sobie odpuszczę ze względu na stosunek ceny do jakości i komfortu 

Opublikowano
10 godzin temu, ZELKOW napisał:

zależy co znaczy dla kogoś full, ja biorąc navi i prawdziwym full tylko bez obciązników valtra t144- 480netto, mf 7715-480 netto a df6165- 510netto i wszystkie na bezstopniówce skrzyni

no to ładne ceny jak za ten prawdziwy full :)

Opublikowano (edytowane)

mf 5710

100km,  ośka, 540 r38, tuz przedni, 3 pary hydrauliki, zaczepy+ piton fix 249 netto

Forterra 130 HD, ośka, opony 600, klima i takie tam- 245 netto (cena równa z nh, a wyposażenie i marka zdecydowanie słabsze)

Edytowane przez kamil18fmr
Opublikowano
Dnia 17.03.2019 o 20:27, pawelns88 napisał:

Chyba full bieda. Dobre wyposażony 6165 rcshift kosztuje 380-400 tyś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez brzozak2
      http://www.deutz-fahr.de/deutsch/agritechnika/agroplus.php
      Czy wiadomo już cos wiecej o tej serii ciagnikow??
      ceny, wyposazenie, moce i inne parametry
    • Przez yacenty
      Aktualna dyskusja o cenach ciągników w 2014 roku przeniesiona tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72475-ceny-ciagnikow-2014/page__view__getlastpost

Dyskusja o cenach we wcześniejszych latach w poprzednim temacie: http://www.agrofoto....nikow-20102011/
    • Przez ddaanniieell
      Jakich firm używacie lakierów? Grene Agtech-Granit, Kramp.

Jakimi lakierami się Wam lepiej maluje?
    • Przez JasminaWojcik
      Witam,
      Poszukuję rolników i właścicieli Ursusów z Mazowsza, chętnych do wzięcia udziału w PARADZIE CIĄGNIKÓW latem 2014 roku.
      Więcej szczegółowych informacji prześlę bezpośrednio do zainteresowanych osób
      Gorąco zachęcam!
      Proszę pisać na :
      traktoryursus@gmail.com

• Przez Vrykoulakas
      Dyskusja o cenach ciągników w 2013 roku dostępna tu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/72476-ceny-ciagnikow-2013/

to zależy z jakim wyposażeniem, ja za swojego pół roku temu dałem 260 k netto, ale to full wypas wśród full wypasów
  • Dodaj nową pozycję...
v