Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu nikt Ci nie napisze ceny nowego ciągnika bo wszystkie posłuszne pieski się słuchają pana dilera który zakazuje upubliczniana cen :D A następnie płaczą w innych tematach że nie ma wolnego rynku w naszym kraju.

Opublikowano

Partyzant85 - celna uwaga:)

Nawet w takiej luźnej rozmowie (np. na pokazach polowych) jak zapytałem się takiego "rolnika" o to ile dal za ciągnik bo interesuje mnie taki sam model to odpowiedział :

"TAJEMNICA..." Nikt nas nie musi wykańczać bo sami siebie utopimy w łyżce wody... 

Ale jestem tego zdania ze nie możemy ujednolicać jeden, dwóch ,trzech .... wielkich "panów" nie musi zaraz oznaczać ze WSZYSTCY rolnicy tacy są:)

Będę w najbliższych tygodniach u dealerów JD  to podam ceny za JD5090M. 

• Like 1
Opublikowano

Panowie chce Was ostrzec przed dilerem JD Agroefekt w Czekan.. Dziś rozmawiałem z sąsiadem i miał tam ugadanego JD 6M, przedstawiciel 4 krotnie bo tyle razy się spotykali potwierdzał cenę, niestety odcięcie prądu uniemożliwiło podpisanie faktury proforma. I teraz uwaga, wraz z powrotem prądu cena poszła w górę ponad 10tyś. Dlaczego? Pan przedstawiciel czuł się pokrzywdzony że sąsiad zadzwonił do centrali w Sycowie podpytać na ile oni wyceniają ten ciągnik... dno i żenada

• Like 1
Opublikowano
https://www.agriaffaires.pl/uzywany-sprzet/ciagnik-rolniczy/29122801/john-deere-6155r.html jd myślę że wyposażony jak fendt i cena chyba też podobna dla tych co uważają że fendt ma ogromną przebitke na cenie, ale niech porównają wyposażenie ciągników
Opublikowano
no pewnie tak ale juz na innej skrzyni i innym wyposażeniu. co do kół gdyby dało się zamontować błotniki przednie to bym wziął wszystkie cztery DF-a o tym samym rozmiarze, może bybtroche dziwacznie wyglądał ale wyższy byłby, opony 420tył i przód 340 dla mnie dobry rozmiar bo mieszczą się na styk w ścieżki a za wąskich nie chciałem, jedyne co bym nie polecał brać felg Polskich bo idioci nie wiem jak malują ale jak wjechałem w rzepak to wszędzie na rantach na wystających częściach felgi nie ma juz lakieru jedyne co zostało do podkład i jeszcze idioci mówią że to z mojej winy bo uszkodziły to rośliny a nie samoczynnie odpadł lakier. Jeszcze nie przydażyło mi się w rzadnym ciągniku żeby z felg schodził lakier pod wpływem otarć przez rośline
Opublikowano
Dnia 1.01.2019 o 19:11, Pawelch91 napisał:

Partyzant85 - celna uwaga:)

Nawet w takiej luźnej rozmowie (np. na pokazach polowych) jak zapytałem się takiego "rolnika" o to ile dal za ciągnik bo interesuje mnie taki sam model to odpowiedział :

"TAJEMNICA..." Nikt nas nie musi wykańczać bo sami siebie utopimy w łyżce wody... 

Ale jestem tego zdania ze nie możemy ujednolicać jeden, dwóch ,trzech .... wielkich "panów" nie musi zaraz oznaczać ze WSZYSTCY rolnicy tacy są:)

Będę w najbliższych tygodniach u dealerów JD  to podam ceny za JD5090M. 

Podpytaj się i podstawową wersję od jakiej kwoty zaczyna się pułap bo w internetowych prospektach coś od 170k reklamują, ciekawi mnie czy z tego coś jeszcze można urwać🤔🤔

Opublikowano
Dnia 9.01.2019 o 20:49, Bartek933 napisał:

Panowie chce Was ostrzec przed dilerem JD Agroefekt w Czekan.. Dziś rozmawiałem z sąsiadem i miał tam ugadanego JD 6M, przedstawiciel 4 krotnie bo tyle razy się spotykali potwierdzał cenę, niestety odcięcie prądu uniemożliwiło podpisanie faktury proforma. I teraz uwaga, wraz z powrotem prądu cena poszła w górę ponad 10tyś. Dlaczego? Pan przedstawiciel czuł się pokrzywdzony że sąsiad zadzwonił do centrali w Sycowie podpytać na ile oni wyceniają ten ciągnik... dno i żenada

podobnie zrobiono z moim bratem w agro wanicki w świdniku  ciągnik też jd 

dlatego jest kubota

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem że to bezstopniówka tylko przekładnia Direct Drive. Prowadzenie jest fabrycznie wbudowane i całość kosztuje 42 tys netto. Elektrozaworów jest 4 z tyłu i 1 para z przodu. Przedni Tuz nie oryginalny tylko Sautera tak samo jak i przedni wom. Monitor 10". Co jeszcze was interesuje?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomasek
      Witam nasza firma Thomas Maschinenbau z siedzibą w Zamościu jest dystrybutorem na Polskę obciążników do ciągników firmy AGRIbumper. Opatentowana konstrukcja obciążnika zapewnia możliwość agregowania na przednim TUZ maszyn rolniczych, dodatkowego obciążenia bądź skrzyni na narzedzia. Możliwość w kazdej chwili zwiększenia obciążenia poprzez zakup kolejnych płyt dociazajacych. W standardzie obciążnik wyposażony jest w światła LED, słupki krańcowe. Dostępne obciążenia od 350kg do 3500kg. Aby uzyskać więcej informacji proszę o kontakt telefoniczny bądź przesłanie w wiadomość prywatnej informacji o marce ciągnika, roku budowy, producencie przedniego Tuza oraz kolorze na jaki ma być pomalowany. Czas oczekiwania do 4 tygodni. Pozdrawiam

• Przez Pitlok4991
      Witam,
      Zakupiłem traktor Case 7120 z Holandi który nie był nigdy rejestrowany ,aby go zarejstrować w PL musi przejść szczegółowy przegłąd tzw "zerowy" 
      Niestety diagnosta nie potrafi znaleść numeru seryjnego nabitego na traktorze i bardzo się o to czepia.
      Dodam że tabliczka jest w kabinie, w Angielskim katalogu znalazłem że numer powinien być "in the floor" jednak na podłodze ani pod nią nigdzie nie potrafię go znaleść
      na ramie z przodu traktora też nie ma.  Pojechałem do znajomego do sąsiedniej wioski gdzie ma taki sam traktor jednak tam też nikt nie wie...
      Może jest na forum ktoś kto rozwiążę tą zagadkę i jednocześnie pomoże ? 
    • Przez zacx18
      Witam pisze ponieważ  nie wiem jaki olej zalać do skrzyni na każdej stronie internetowej są inne dane dotyczące oleju  na jednej jest stou na innej utto tak samo z parametrami 10w30 ,10w40  jaki jest prawidłowy ?
    • Przez Bambi14
      Witam, jaki jest potrzebny zaczep gorny do ciagnika zeby zaczepiac opryskiwacz 2 tys litrow? nie wiem jaki jest nacisk takiego opryskiwacza, aktualnie mam automatyczny na poduszkach amortyzujacych (taki jak w hl z tylu) to podejrzewam ze wcale sie do tego nie nadaje, czy taki z linku wystarczy? rockingery troche drogie na moje potrzeby...
      https://allegro.pl/hak-zaczepu-transportowego-mf-255-ursus-c-385-zeto-i5889031699.html
    • Przez Steyr9094
      Witam jaki najlepszy olej do zwolnic i dyfra w ciągniku steyr 9094  1996r
  • Dodaj nową pozycję...
v