Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, kopin napisał:

lipiec po 11,w sierpniu do 13 dojdzie ,a na Boże Narodzenie  kilo tucznika będzie droższe od kg szynki

może sie tak nie rozpędzajcie bo jeszcze Jarek to przeczyta i gówno dostaniecie nie OBIETNICĘ 100 ZŁ

Czlowieku a na co mi ta 100 jak ta cena bedzie? Nie potrzebuje jamluznej gdyby cena towaru byla oplacalna. Jak dla mnie e nie musi byc doplat itp itd ale jak rolnik sprzeda swoj towar to niech mu wystarczy na nawoz, paliwo itp itd. Mniej papierkow chociaz. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Dontcry napisał:

Czlowieku a na co mi ta 100 jak ta cena bedzie? Nie potrzebuje jamluznej gdyby cena towaru byla oplacalna. Jak dla mnie e nie musi byc doplat itp itd ale jak rolnik sprzeda swoj towar to niech mu wystarczy na nawoz, paliwo itp itd. Mniej papierkow chociaz. 

CZŁOWIEKU to było w tonie prześmiewczym,wyciągnij ten kołek z d... i się rozlużnij i uśmiechnij 😉

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, ws71 napisał:

Raczej stabilizacja cen jeżeli to co piszą to prawda to następną środę  będzie +0  na pewno  nie ''-''   i na pewno nie duży ''+''

PS: Szukam odbiorcy tucznikow ktory placi 5,5 netto w WLKP ( male ilosci) [podobno jest ich wielu tylko nikt nie pisze kto to 🙁 czy to sąsiad sąsiada kota od strony przeciwnej ktory zna takiego kolesia na młynie a ten słyszał o pewnej starej babci co jej pies zdechł na nosówkę i ona sie dowiedziała od weterynarza że taka osoba istnieje i płaci 5,5 netto za 1 tucznika w wadze 125,5kg do 129.8kg.]  

A tak na poważnie to ja się pytam i jak ktos coś to niech Tu napisze a jak sie wstydzi to wiadomość prywatną ;)

Edytowane przez bambrzwlkp1
Opublikowano
41 minut temu, kopin napisał:

CZŁOWIEKU to było w tonie prześmiewczym,wyciągnij ten kołek z d... i się rozlużnij i uśmiechnij 😉

Znajac Ciebie to uj wie kiedy sobie zarty robisz a kiedy nie. 

Opublikowano
12 minut temu, Dontcry napisał:

Znajac Ciebie to uj wie kiedy sobie zarty robisz a kiedy nie. 

Znając? a skąd my się znamy? raczej warto czytać z dobrym podejściem

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, kopin napisał:

Znając? a skąd my się znamy? raczej warto czytać z dobrym podejściem

Z czytajac Twoje posty. I nie czepiaj wszysrkiego jak typowy polaczek. Zachowujesz sie jakbys wszystkie rozumy pozjadal. Z reszta nie chce mi sie z Toba w dluzsze dialogii wchodzic bo nie o to w tym temacie chodzi. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano
1 godzinę temu, bambrzwlkp1 napisał:

Raczej stabilizacja cen jeżeli to co piszą to prawda to następną środę  będzie +0  na pewno  nie ''-''   i na pewno nie duży ''+''

PS: Szukam odbiorcy tucznikow ktory placi 5,5 netto w WLKP ( male ilosci) [podobno jest ich wielu tylko nikt nie pisze kto to 🙁 czy to sąsiad sąsiada kota od strony przeciwnej ktory zna takiego kolesia na młynie a ten słyszał o pewnej starej babci co jej pies zdechł na nosówkę i ona sie dowiedziała od weterynarza że taka osoba istnieje i płaci 5,5 netto za 1 tucznika w wadze 125,5kg do 129.8kg.]  

A tak na poważnie to ja się pytam i jak ktos coś to niech Tu napisze a jak sie wstydzi to wiadomość prywatną ;)

Lokalizacja,chociaż powiat,ilość no tak ze 20szt

Opublikowano
Dnia 9.04.2019 o 17:12, staszek131415 napisał:

Oj widzę że prawda bardzo Cię zabolała

Stasio kolego widzę, że wielu dostrzega to co wychodzi na jaw. Po co udzielasz się w tematach dot cen zboż i piszesz swe prostackie teksty. Odpowiedz, bo wiele osób chce wiedzieć

15 godzin temu, staszek131415 napisał:

Dzisiejsza sprzedaż 6 zl netto kolejka na miesiąc

Gdzie taka wyprzedaż. Wielu producentów zboż chce u ciebie sprzedać zboże

• Haha 1
Opublikowano

Wytrzezwiej zanim siądziesz do komputera

10 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Stachu to gdzie ta cena .Na dziś 5,4 netto.

U mojego odbiorcy

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

U jego szwagra, z teściem na święta biorą jednego na spółkę xD

Sprawdz lepiej czy Ci myszy Big Baga nie przegryzły a nie udzielasz się w temacie o którym nie masz pojęcia 😀

Opublikowano (edytowane)

@staszek131415, w takim razie ty nie powinieneś udzielać się w żadnym wątku, bo tylko trollujesz w internecie, a tata ordynator haruje w chlewie i polu, i udziela się tylko po niedzielnej sumie.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v