Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prezes Kaczyński, 100 zł dopłaty do każdego tucznika hodowanego na słomie i 500 zł do każdej sztuki bydła wypasanego na pastwiskach, w małych i średnich gospodarstwachrolnych😁😁😂😂😂 środki mają pochodzić z II filara Wpr

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

galan spoko że przytoczyłeś te obiecanki,ale trochę Cię znam więc chyba nie uwierzyłeś w te bajki?

Pewnie że bo jak by to Kobuszewski powiada to bym uwierzył .

Opublikowano

Ludzie ja Wierze Kaczyńskiemu i swoje obietnice spełni tylko wy nie jesteście ograniczeni umysłowo i nie rozumiecie obietnic:P

Jarosław Kaczyński obiecał raz w roku dla każdego gospodarstwa w kraju  100 zł  do tucznika i 500 zł do krowy. I teraz ciemna maso tłumacze)))))))))))) 100 zł do 1( słownie jednego) tucznika i jednej krowy obiecane wsparcie)

Innymi słowy możesz mieć 1000 tuczników i i 100 krów ale dostaniesz wsparcie do jednego tucznika i jednej krowy. i dlatego sadze ze obietni9ce zostana spełnione.

Opublikowano

Trzeba kupić duńskie warchlaki przed wyborami i trzymać je na ściółce, bo szykuje się niezły piniondz od Jarosława. B|

Opublikowano
25 minut temu, kopin napisał:

1 sobie kup,tyran już napisał że 100 tylko dostaniesz-tyle głos w urnie warty

Jeżeli naprawdę wchodziły by środki z II filara WPR to jest to teoretycznie możliwe [ chociaż mało prawdopodobne] coś takiego funkcjonuje w Niemczech , tylko jeszcze jest jeden problem  komuś bedzie trzeba obciąć dopłaty ponieważ suma środków  jest stała w II filarze i ustala to unia ,tak mi się wydaje🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ws71 po pierwsze to kiełbasa wyborcza, a jakby niebyła to ty wiesz jaka kleska idzie. Każdy  małorolni by trzymał 10 tuczników bo świńskie becikowe a handlarze wtedy to by po 2 zł płacili za kg tucznika.

tu trzeba uregulować rynek a nie jałmóżne  Podobno w Warszawie a strajkach Agrounii  byli sami duńczykowcy. Ja się pytam po co taki strajkuje??? rynek rozwalony jest przez kontraktowy i duńczykowców. 

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
3 minuty temu, tyran3 napisał:

ws71 po pierwsze to kiełbasa wyborcza, a jakby niebyła to ty wiesz jaka kleska idzie. Każdy  małorolni by trzymał 10 tuczników bo świńskie becikowe a handlarze wtedy to by po 2 zł płacili za kg tucznika.

tu trzeba uregulować rynek a nie jałmóżne  Podobno w Warszawie a strajkach Agrounii  byli sami duńczykowcy. Ja się pytam po co taki strajkuje??? rynek rozwalony jest przez kontraktowy i duńczykowców. 

Ci co rzucili świnie, to w większości mówią, że zrobili to o kilka lat za późno. O powrocie słyszeć nie chcą. Na świńskim becikowym skorzystają przede wszystkim handlarze krojący małych, bo PiS przedłuży  tym ruchem agonię hodowli jednoogonowych. W wielkie wzrosty pogłowia dzięki małym hodowcom nie wierzę.

Opublikowano

właśnie o tym mówie Kazik.

Zamiast szastać publiczna kasą niech wyeliminują z rynku dunskiego warchlaka i skończą z tuczem kontraktowym

Opublikowano

nic nie trzeba regulować i wprowadzać nowych zakazów, mało wam jeszcze władzy urzędników? trzeba tylko pilnować, żeby mięso i żywiec importowany nie był gorszej jakości niż produkowany w Polsce, tzn. kilkuletnie mrożonki z rezerw czy świnie z MRSA

• Like 1
Opublikowano

Wystarczy żeby spełniał takie same wymogi weterynaryjne. Bo to jest parodia, że Polska świnie ze strefy ASF jest traktowana jak diabeł wcielony a litewskie i belgijskie se robią wycieczki po kraju. Swoja droga ciekawe co na to niemcy jak belgijki przejeżdżały przez ich kraj do nas

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, adamn999 napisał:

Prezes Kaczyński, 100 zł dopłaty do każdego tucznika hodowanego na słomie i 500 zł do każdej sztuki bydła wypasanego na pastwiskach, w małych i średnich gospodarstwachrolnych😁😁😂😂😂 środki mają pochodzić z II filara Wpr

a to nie z1 kwietnia te obietnice?😝

Opublikowano
9 godzin temu, tyran3 napisał:

Zamiast szastać publiczna kasą niech wyeliminują z rynku dunskiego warchlaka i skończą z tuczem kontraktowym

Prima aprilis był 1 kwietnia jak zapomniałeś tucz kontraktowy to zasługa PSL to oni dali mu zielone światło dziś nic juz na to nie poradzisz tych co przed nim ostrzegali wyśmiewano i szydzono z nich tak jak zbożowcy drwili sobie z producentów trzody jeszcze kilka lat a ich gospodarstwa przejmą banki

9 godzin temu, sumek666 napisał:

Tej tej co Wy żeście się uwzięli na tucz kontraktowy? Gobarto ma hodowlę zarodowe oparte na PBZ, więc polska rasa

Polska rasa to jest Puławska i Złotnicka

Opublikowano
12 godzin temu, tyran3 napisał:

Przecież to co piszesz jest niemożliwe do wykonania,należy rozważać jakieś realne możliwości  i Niemcy jako mistrzowie  to uczynili i to bardzo małym kosztem tylko muszą tego chcieć politycy a na razie są to tylko opowieści sam kierunek obecnych pomysłów jest dobry[słoma,ilość m2/szt],tylko znając życie to skończy się na opowieściach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v