Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kurde Primo każdy to wie,przecież Ci już napisałem co masz zrobić jak nie chcesz płacić

tak ciężko to zrozumieć

to tak jak nie musisz opłacać ZUS jak masz możliwosć być na Krus

opłacasz KRUS a pracujesz na umowe zlecenie,albo o dzieło,do zeszłego roku był limit miesieczny ok 2 tyś ,od tego roku już nie ma tego

limitu

a z 2 strony jak sie nie płaci to nie ma co płakać że emerytury nie będzie ;-))))))))))

Opublikowano

Kopin weź przestań pić bo widzę tam na południu śniegu napadalo i połączenie z rozumem siadło. 

Jeżeli posiadasz grunty rolne lub Twoja małżonka/mąż to po ustaniu zatrudnienia wylatujesz na KRUS, który musisz opłacać. 

Koniec kropka. Nie da się w sposób legalny nie podlegać ubezpieczeniu społecznemu. 

Opublikowano
44 minuty temu, sumek666 napisał:

Kopin weź przestań pić bo widzę tam na południu śniegu napadalo i połączenie z rozumem siadło. 

Jeżeli posiadasz grunty rolne lub Twoja małżonka/mąż to po ustaniu zatrudnienia wylatujesz na KRUS, który musisz opłacać. 

Koniec kropka. Nie da się w sposób legalny nie podlegać ubezpieczeniu społecznemu. 

Piszesz o tym że każdy jakieś składki musi płacić( bo powinien) a ja Ci pokazuję że tak nie jest.

Ty z dorosłym synem masz jeszcze problem;-) ale może masz brata na etacie to zapisz mu ziemię ,on już ubezpieczenie ma,a Ty z żoną nie musicie płacić jak nie chcecie.

Żeby wielkopolanin był taki nie kumaty?;-)))

Koniec tematu ;-)))

Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No i co pojedziecie nowymi traktorami pokazać ile to piniędzy z kraju wyprowadziliście w obce ręce?

Nudny jesteś. Gdyby obecny Ursus był mocnym i bezawaryjnym ciągnikiem to jeden nowy na pewno by u mnie w garażu stał, bo mnie znaczki, zielony kolor i super amortyzowana kabina niepotrzebna. NIestety Ursus moich skromnych wymagań nie spełniał i kupiłem inny.

Opublikowano

Jeżeli teraz nie będzie zmian z cenami ,to długo może potrwać ta sytuacja .Niemy mówią otwarcie .Oni zwiększają hodowlę ...budują kolejne chlewnie ponieważ ...mówią ,że Polscy rolnicy likwidują świńki ,a im się opłaci .Tak mi powiedział chłopak ,który pracuje u Niemca i stawia ,oraz remontują ekipą takie budynki .Na miesiąc zarabia ponad 10 tysi pln.

Opublikowano
22 minuty temu, RafaKdziela napisał:

@Rolnik1973 Policja już dostała wytyczne ,że stare traktory ma ładować na lawety i wlepiać po 5 tysi kary .Wczoraj na necie o tym pisało .

Poco  czytasz   takie  bzdury  i potem je  powielasz  ???  Policja  co najwyżej  może  ci  zabrać  dowód  ale  muszą mieć do tego  jakiś  powód  i  co najwyżej  wlepić  500zł  mandatu i to wszystko.  

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomekzetor napisał:

Poco  czytasz   takie  bzdury  i potem je  powielasz  ???  Policja  co najwyżej  może  ci  zabrać  dowód  ale  muszą mieć do tego  jakiś  powód  i  co najwyżej  wlepić  500zł  mandatu i to wszystko.  

Tomek zetor jak taki odważny to zapraszam na strajki z dezelowanym sprzętem.

funkcjonariusze policji dostają nakazy od przełożonych ze podejrzany stary sprzęt ma być sprawdzany pod względem technicznym bardzo dokładnie i jak coś nie tak to ma  być mandat i zabrany dowód a pojazdy zagrazające bezpieczeństwu ( czyli zdezelowany stary traktor) maja miec zakaz dalszej jazdy i własciciel ma zabrać go na lawete lub ma to zrobić policja na koszt własciciela. I teraz kochany policz sobie mandat, koszt policyjnej lawety i koszt policyjnego parkingu to zobaczysz ci ile wyjdzie.Dlatego biedni rolniczy nie jada sprzetem na strajki.

zresztą spytaj sie sumka666 jak w 2015 wygladał strajk rolników w Środzie Wielkop[olskiej każdy oflagowany ciagnik był zatrzymywany w drodze na strajk przez 2 radiowozy i było normalne trzepanie tyłka rolikowi. Stawiło sie wtedy 2500 rolników  pod Starostwem, powiatowym o drugie tyle nie dojachało do Środy bo ich policja dobra godzine trzepała na zatoczkach.  na S11 z jarocina do Środy naliczyłem 5 traktorów trzepanych po rzez policje

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kopin napisał:

kurde to ciasno mieli ,skoro 2,5 tyś dojechało a druga połowa nie bo zatrzymali ich policjanci w 5 traktorach ;-)))))

mówie o rolnikach nie traktorach, heheheh wtedy też byłem pod starostwem ale samochodem.   

Rolników było 2500 na parkingu pod starostwm a ile było traktorów na ulicach Środy to dokładnie nie wiem ale troche tego sprzetu było.

i niestety ani tvp wtedy po i tvn nawet słowem w wiadomosciach o strajku sie nie zajekneły 

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
34 minuty temu, tyran3 napisał:

Tomek zetor jak taki odważny to zapraszam na strajki z dezelowanym sprzętem.

funkcjonariusze policji dostają nakazy od przełożonych ze podejrzany stary sprzęt ma być sprawdzany pod względem technicznym bardzo dokładnie i jak coś nie tak to ma  być mandat i zabrany dowód a pojazdy zagrazające bezpieczeństwu ( czyli zdezelowany stary traktor) maja miec zakaz dalszej jazdy i własciciel ma zabrać go na lawete lub ma to zrobić policja na koszt własciciela. I teraz kochany policz sobie mandat, koszt policyjnej lawety i koszt policyjnego parkingu to zobaczysz ci ile wyjdzie.Dlatego biedni rolniczy nie jada sprzetem na strajki.

To  chyba dobrze  że  pojazdy  zagrażające bezpieczeństwu  będą  na lawet  wciągać  i  kary  walić   tak  powinno  być   pojazd  jak na drogę  publiczną  wyjeżdża  ma być  sprawny  i  nie zagrażać  bezpieczeństwu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v