Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, sumek666 napisał:

Jednoczy ludzi. Co do tej pory wszystkie partie niszczyły z komunizmem na czele. Rządź i dzieł. Hasło naczelne PiS. 

Rafał z calym szacunkiem dla Twojej osoby prosze powiedz jaką kasę dostaje Michał i ile. 

Obyś miał rację ,że jednoczy ,bo teraz obecnie bardzo mocno miesza w znakowaniu zwierząt i oby jego pomysły się nie sprawdziły ,bo świńki będą po 3 zeta .

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
Opublikowano
2 godziny temu, thefarmer napisał:

Dokładnie ile i od kogo bierze Pan Kołodziejczak? wpisowe do Agro unii kosztuje 100 zł może o to chodziło że ludzie mu dają te pieniądze.... ja nie widzę większego sensu że niby ktoś miałby mu napychać kiebzę przecież chyba nikt nie jest tak głupi?! a Pan Michał jest widać człowiekiem bardzo inteligentnym i raczej nie pozwoliłby sobie w tym momencie na popsucie własnego wizerunku....

100 ZŁ PO 10 OSÓB N KAŻDYM SPOTKANIU DO WIOSNY PARE BANIEK UZBIERA NIEZŁA ŚCIEMA

Opublikowano

Ale wy tam w Wielkopolsce jesteśta chytre żałujecie rodakowi z łodzkiego pare tysi .Gość może coś zrobi może nie zrobi dla rolników .

Kołodziejczak  zagraża Dobrej zmianie zaraz wiedzie mu na chatę CBA ,Tvp info,ABW,Piorin,Arimr,prokurator .Tak że tej kasy od was pyry nie wyciągnie wiele😈😈😈.Nie ma zgody elit na recydywę Samoobrony!!!!,chyba że to tylko ustawka służb🚓🚔🚓🚔🚓

Opublikowano

W opolskim zrzeszenie biała kupuje na żywa 4.03 netto a wszystko bierze animex . Spółdzielnia Śląski Tucznik na żywa 4.2 netto też animex  to bierze . Jak każdy będzie osobno sprzedawał to nigdy dobrej ceny nie osiągnie. 

Opublikowano
3 minuty temu, motorader18 napisał:

W opolskim zrzeszenie biała kupuje na żywa 4.03 netto a wszystko bierze animex . Spółdzielnia Śląski Tucznik na żywa 4.2 netto też animex  to bierze . Jak każdy będzie osobno sprzedawał to nigdy dobrej ceny nie osiągnie. 

takie ceny to w niektórych regionach są płacone i za 10 szt przez pośredników,wszystko zależy gdzie,bo w wielkopolskim czy łudzkim jest to raczej nierealne

Opublikowano
46 minut temu, kopin napisał:

musi jeżdzić po wielkopolsce żeby dostać jakąś kasę bo w Ludzkim  nie ma szans cokolwiek dostać-bo tam sami imigranci z Izraela lub Krakowa 😉

Nie z Krakowa tylko z Szwabii !!!!.ale nasi dziadkowie i towarzysze radziescy tych imigrantów w 45r zrobili OUT do palestyny i raichu.

W Ludzkim kasy może nie dostać, bo tu na nie których wioskach, ludzie takie chytre ,że jak by mogli toby g💩no z pod siebie zjedli.

• Thanks 1
Opublikowano

Tak czasami jak czytam krytykę tego całego Michała , to powiem Wam  że ciężko pojąć niektórych . Co chłopak Wam przeszkadza ? Dużo kasy żeście wydali na Jego działalność ? Co zrobił ?! Tak obrazowo , Co może zrobić ktoś kto się topi ? Jedynie wołać o pomoc i próbować utrzymać się na powierzchni , To Nasz Głos wołający o pomoc , a Wy najchętniej kamienie byście podawali żeby "pomóc" . Co kieruje takimi , którzy krytykują Jego działalność ? Ciężko zrozumieć pokrętną logikę niektórych . Oplują każdego , kto choć trochę nie zgadza się z poczynaniami miłościwie panującego Nam PiS-u ...

Opublikowano

Nic . Jedynie wydaje mi się że przez to taka krytyka , no bo czemu ? Czy On chce źle dla nas ?

Opublikowano
3 minuty temu, Bartek933 napisał:

Co Wy macie z tym PiSem to nie rozumiem

A Ty mieszkasz w wielkopolsce a jesteś za nimi ?Chyba deportacje za Wisłę trzeba Ci będzie załatwić;-)))))

Fajnie by było-wymyślony wróg 😉

Kurde wystarczy się tylko obudzić to i wroga nie będzie i świnie po 6 zł ;-)))

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, rollo29 napisał:

Do tego co najlepiej płaci 😂😂😂😂😂.Z Wilkucicami jest tak że chyba  jedyni w Polsce podają cene brutto dla RR.Ciekawe czy jakiś vatowiec 

Im sprzedaje i ile mu płacom???

Też sprzedaje do Wilkucic i niedługo będę miał do sprzedania i zastanawiam się który tak płaci 

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Tak czasami jak czytam krytykę tego całego Michała , to powiem Wam  że ciężko pojąć niektórych . Co chłopak Wam przeszkadza ? Dużo kasy żeście wydali na Jego działalność ? Co zrobił ?! Tak obrazowo , Co może zrobić ktoś kto się topi ? Jedynie wołać o pomoc i próbować utrzymać się na powierzchni , To Nasz Głos wołający o pomoc , a Wy najchętniej kamienie byście podawali żeby "pomóc" . Co kieruje takimi , którzy krytykują Jego działalność ? Ciężko zrozumieć pokrętną logikę niektórych . Oplują każdego , kto choć trochę nie zgadza się z poczynaniami miłościwie panującego Nam PiS-u ...

Co do Michała to ma drogę wolną niech pokaże ,że coś zdziała dla Ciebie dla mnie ,dla nas wszystkich .Zobacz wcześniej ,co napisałem pomijając kwestie finansowe ,co sobie przypisuje ,a to nie jest prawdą .

Opublikowano

U nas cena ustabilizowana (3,40-3,50 zł netto), a co do Kołodziejczaka to... Gdyby ktoś z nas zablokował autostradę, to dziś komornik wyceniałby nasz majątek, a jemu włos z głowy nie spadł.  W chwili obecnej trudno wyczuć o co w tym wszystkim chodzi, ale z czasem wszystko wypłynie...

Opublikowano
2 godziny temu, rollo29 napisał:

Ale wy tam w Wielkopolsce jesteśta chytre żałujecie rodakowi z łodzkiego pare tysi .Gość może coś zrobi może nie zrobi dla rolników .

Kołodziejczak  zagraża Dobrej zmianie zaraz wiedzie mu na chatę CBA ,Tvp info,ABW,Piorin,Arimr,prokurator .Tak że tej kasy od was pyry nie wyciągnie wiele😈😈😈.Nie ma zgody elit na recydywę Samoobrony!!!!,chyba że to tylko ustawka służb🚓🚔🚓🚔🚓

Kołodziejczak nikomu nie zagraża i nic dobrego nie zrobi to nie te czasy co za LEpera że ludzie na chleb nie mieli u mnie we wsi może z 10 gospodarst świnie trzyma jakoś biedy u nich nie widać ciągle inwestycje aż się boję co by było jakby opłaalność była większa aha każdy cykl zamknięty  od 500 -2000 sztuk rocznie

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Nie jestem za żadną partią tak jak kazdy rolnik. Kto by nie rządził to i tak źle. Pis mnie wkurza rozdawalnictwem. Kończę bo to nie temat o polityce 

Ale dzięki PiS owi ludzie wstali z kolan i kasjerka w Biedronce nie zarabia już 1000zł siedząc w Pampersie

Opublikowano

On nie ma zagrażać . On przypomina że nie każdy zadowolony , bo socjal dostał .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v