Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Norman napisał:

wszyscy jak dla siebie do przerobu to chcą od małego hodowcy ze ściółki kupić bo dobry towar, którego ze świecą szukać.

Dziś właśnie kupiłem od takiego pół ekologicznego hodowcy 4 kabany na mięso w wadze +130kg po 600,-/szt

Opublikowano

co się robi na fb pełno kupie świnię za 2.90 +vat albo kupię maciory co pośrednicy i ubojnie nie ma skąd już kupować i się wam przypomniało że są Polscy  rolnicy a jak kupowaliście z belgi to co nie było rolników 

Opublikowano
9 minut temu, paweł98 napisał:

co się robi na fb pełno kupie świnię za 2.90 +vat albo kupię maciory co pośrednicy i ubojnie nie ma skąd już kupować i się wam przypomniało że są Polscy  rolnicy a jak kupowaliście z belgi to co nie było rolników 

Wstaw link

Opublikowano
6 minut temu, Dontcry napisał:

Teraz może sie skonczy na nagonka na dziki bo Adamowicz zmarl, owsiak rezygnuje z prowadzenia wosp. 

to ma być mądry post?

chłopie-lepiej milcz

• Like 3
  • Confused 1
Opublikowano
52 minuty temu, kopin napisał:

to ma być mądry post?

chłopie-lepiej milcz

A bo czemu niby nie? Wyrazam swoje zdanie a jak Ci siw nie podoba to nie komentuj 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Dontcry napisał:

A bo czemu niby nie? Wyrazam swoje zdanie a jak Ci siw nie podoba to nie komentuj 

a to było moje zdanie i jak ci się ono nie podoba to nie komentuj

• Haha 1
Opublikowano

Francja tworzy "białą strefę" przed ASF na granicy z Belgią

Za 1 kilometr zacznie się promocja na francuską wieprzowine !!!!!!

Teraz to nasi byznesmeni chyba będą tanie mięso ściągać pociągami bo tirami takiego wielkiego kraju nie wyczyszczą???

I tak zamiast 200 tyś dzików zginie 200 tyś macior 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

• Sad 1
Opublikowano

www.youtube.com/watch?v=3hzaFvfBt9k          warto posłuchać 

Opublikowano (edytowane)

www.youtube.com/watch?v=3hzaFvfBt9k            spróbuj teraz a jak coś to kopiuj i wklej w wyszukiwarce youtuba

albo wyszukaj w youtube                       

Minister Rolnictwa Krzysztof Ardanowski na spotkaniu w Lubawie cz.I

Edytowane przez szczypka
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v