Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, sumek666 napisał:

To jedna bzdura napisana koła łowieckie utrzymują się ze składek członkowskich .

Już Komisarze Unijni głośno mówią że w Polsce jest łamane prawo .

Dziś sam minister powiadał że komuś zależy by w Polsce nie było hodowli świń .

Opublikowano
7 minut temu, kanalia36 napisał:

ja tylko sie modle aby do strefy trafił sokołów w Gadkach wtedy będą odbierać w osciennych powiatach , najgorzej by było jakby średzki, jarociński był w strefie a poznański nie

Na fb czytałem, że sokołów skupione z żółtej i przymierza się do czerwonej 

Opublikowano

Na razie to ja widzę  kolorowankę na mapie co tydzień nowa mapa a jakoś polowań ani widu ani słychu . 

Przed chwilą, sumek666 napisał:

Na fb czytałem, że sokołów skupione z żółtej i przymierza się do czerwonej 

Sumek tylko wiesz zółta strefa to pół biedy najgorzej to czerwona o niebieskiej nie mówie. w Czerwonej co dla mnie największym problemem bedzie  zakaz zatrzymywania się samochodu z zywcem miedzy gospodarstwem a ubojnią. 

Reasumując ja jestem w grupie i ja mam 30 sztuk inny 20 kolejny 50 i teraz  zbiera to jeden samochód a w czerwonej bedzie to zabronione . Wątpie aby sokołów chciał po małe ilosci jechac do rolników. może się okazać ze jak mu nie zapakujesz 100 tuczników to nie przyjedzie i tyle.

Opublikowano

minister przejżał na oczy że od myśliwych nie uzyska odstrzału i szuka rozwiązania kto ma zrobić odstrzał dzika, dopiero jak do Wielkopolski asf doszedł to przejżeli na oczy

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Reasumując ja jestem w grupie i ja mam 30 sztuk inny 20 kolejny 50 i teraz  zbiera to jeden samochód a w czerwonej bedzie to zabronione . Wątpie aby sokołów chciał po małe ilosci jechac do rolników. może się okazać ze jak mu nie zapakujesz 100 tuczników to nie przyjedzie i tyle.

Spokojnie w czerwonej są tak zbierane.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

A agencja nie bedzie się burzyć,  toż i ja mogę pile zrobić, a że tam wymoknie to hvj, posiane posiane zboże a że mie sprzyjały warunki to nie moja wina.

Co trzeba zrobić by pastwisko w pole przekształcić?

zapiąć pług do Ursusa i orać

Opublikowano
37 minut temu, ZELKOW napisał:

minister przejżał na oczy że od myśliwych nie uzyska odstrzału i szuka rozwiązania kto ma zrobić odstrzał dzika, dopiero jak do Wielkopolski asf doszedł to przejżeli na oczy

Dziwię Ci się, że łapiesz się na tę propagandę. Na hodowli trzody chlewnej w Polsce został już postawiony krzyżyk, ale nikt nie ma odwagi o tym powiedzieć wprost. Naiwni byli ci, którzy wierzyli, że ASF zatrzyma się na Wiśle. Mamy być konsumentami, a nie producentami... 

4 minuty temu, motorader18 napisał:

Na poniedziałek 6.8 netto za całe auto a po świętach będzie ostry zjazd w dół brak zbytu tłumaczenie rzeźni na Niemca nikt nie bedzie patrzył 

Terefere, Duńczycy też nie będą patrzeć, że Polacy za mało za świnie kasują i ceny za warchlaka nie obniżą. Nie będzie wstawień, nie będzie co zabijać, także powodzenia.

Opublikowano
10 minut temu, motorader18 napisał:

Na poniedziałek 6.8 netto za całe auto a po świętach będzie ostry zjazd w dół brak zbytu tłumaczenie rzeźni na Niemca nikt nie bedzie patrzył 

Naprawdę szczerze wątpię w to ze obniza cene, ewentualnie symboliczne ale czas pokaze. 

Opublikowano
5 minut temu, Piegus napisał:

Dziwię Ci się, że łapiesz się na tę propagandę. Na hodowli trzody chlewnej w Polsce został już postawiony krzyżyk, ale nikt nie ma odwagi o tym powiedzieć wprost. Naiwni byli ci, którzy wierzyli, że ASF zatrzyma się na Wiśle. Mamy być konsumentami, a nie producentami... 

Terefere, Duńczycy też nie będą patrzeć, że Polacy za mało za świnie kasują i ceny za warchlaka nie obniżą. Nie będzie wstawień, nie będzie co zabijać, także powodzenia.

Zakłady mają gdzieś po ile są warchlaki oni chcą kupić tanio a że rolnik płaci 400 za warchlaka to mają gdzieś.  Prezes jednego zakładu powiedział że 70% mięsa w kilbasie wieprzowej to drob. Świń będzie mało ale kur  jest od ch*ja  

Opublikowano

Biedronka czy Lidl złoży zamówienie w animexie na kiełbasę Śląska za 18 złotych oni zrobią a co tam będzie w środku to nikt nie będzie wiedział świni będzie 5% a reszta drob bo tani  a ludzie będą kupować  

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Sadek napisał:

Spokojnie w czerwonej są tak zbierane.

Bedą tak zabierać w czerwonej???? bo wet na spotkaniu powtarzał ciagle  gospodarstwo - ubojnia bez postojów 

sumek Gobartto działa, hehehehe    

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
2 minuty temu, sumek666 napisał:

Jak masz maciory to się zastanów ile chcesz za warchlaka. W styczniu kupię. 

sumek a po co ci swiniory ???? 

Opublikowano
17 minut temu, kanalia36 napisał:

Bedą tak zabierać w czerwonej???? bo wet na spotkaniu powtarzał ciagle  gospodarstwo - ubojnia bez postojów 

sumek Gobartto działa, hehehehe    

Piszę z czerwonej, też tak mówili ale tak to działa w niebieskiej.

Jak już kiedyś napisałem trzeba nauczyć się z tym żyć.

Przypadkiem nie wprowadźcie do stada trzody z strefy czerwonej bo blokada sprzedaży na 30 dni.

• Like 1
Opublikowano
Cytat

W mijającym roku, pełnym wyzwań dla całej branży mięsnej, Sokołów po raz kolejny osiągnął satysfakcjonujące wyniki sprzedaży oraz umocnił swoją pozycję na rynku krajowym i na rynkach zagranicznych. Potwierdzeniem dynamicznego rozwoju naszej firmy jest wzrost przychodów Grupy Sokołów o 16,5% (rok do roku) oraz wzrost zysku operacyjnego o 19,4% (rok do roku). Na osiągnięte wyniki złożyły się systematyczna praca i zaangażowanie wszystkich Pracowników. Kluczowe znaczenie miała również realizacja założonej strategii w połączeniu z elastycznym reagowaniem na zmiany zachodzące na rynku.

złożyły się takie czynniki jak zakup mięsa ze strefy żółtej i czerwonej, zamiast płacić cenę rynkową, jednocześnie podnoszenie cen wędlin.;)

Opublikowano
12 minut temu, Unexpected napisał:

złożyły się takie czynniki jak zakup mięsa ze strefy żółtej i czerwonej, zamiast płacić cenę rynkową, jednocześnie podnoszenie cen wędlin.;)

do połowy roku kupowali tuczniki po 4 zł a teraz ASF pomaga wiec 20 % zysku przez rok a świnie zdrożały 20% od 1995 r i już krzyczą ze bankructwo ubojnią grozi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, sumek666 napisał:

Ubojniom. 

Liczba mnoga. OM !!! 

Sprzedasz mi warchlaki po 200 zł i będę zadowolony. Akurat będą na Wielkanoc. 

hehe a co ty nazywasz warchlakiem???? bo wiesz ja taki po odsadzeniu 20 kg  do 35-40 kg . Po tej wadze zjadają już tucznikową pasze .

Edytowane przez kanalia36
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v