Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego marks dlaczego mnie drażnisz  ja pała policyjną na moście w Nowym Miescie nad wartą dostałem  za czasów Leppera nikt się wtedy nie pytał o wiek tylko lali gdzie popadnie, i nauczony doświadczeniem nie pójdę na protesty które nie mają sensu  po to aby lider kariere polityczna zbijał jak pan Kołodziejczyk i cała AgroUnia. 

Walka to konkretny projekt ustawy i domaganie sie jej uchwalenia a nie darcie ryja na ministra jak to robił ten kłamca i oszust Kołodziejczak. Pomyśl sam facet na wszystkich protestach i spotkaniach z rolnikami jest to kiedy on gospodarzy???? Z tego co wiem pracuje jego ojciec i brat a on świruje pawiana  aby.

Albo podam inny przykład z terenu sumka jest tam taki Prezes i działacz   z Koszut  niejaki Pan Szymkowiak prezes grupy pol-tucz.  utopił pieniądze rolników i z dotacji do grup w ZM Salus  , potem jak salus wykitował to ludzie z Salusa zrobili spółkę Bermont  pan prezes znowu tam wysyłał świnie znowu umoczył i rolników znowu okradziono. Teraz powstała  firma BAR- Tom i znowu chciał tam wysyłać zwierzęta. Grupa padła bo rolnicy się zbuntowali. Obecnie prezes sam przeszedł na duńskie prosiaki ale na każdym protescie w Koszutach  na S- 11 jest drze ryja, w telewizji występuje a facet głupi jak podeszwa kalosza za to co zrobił powinien od rolników w ryj zarobić , i np. ja mmiałbym z nim protestować walczyć niby czemu zeby znowu cymbał stołek otrzymał???

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

Jeszcze zapomniałeś o jednym działaczu patriocie od Duńczyków co naweet AU nie dopuściła go do stolika. 

o którym???

Opublikowano
2 godziny temu, sumek666 napisał:

Nie będę wchodził w politykę ale Marks nie masz racji. ;)

Nie, nie zmusicie mnie do rozwinięcia myśli bo na początku tego roku AF i AU nauczyło mnie, że nie ma sensu publicznie wypowiadać się na temat polityki. 

@Unexpected dzięki za wyjaśnienie stref

ma sens i to wielki , tylko za leppera rolnicy nie mieli wiedzy , i sami  rolnicy obecnie to inne pokolenie z bazą wiadomosci  szybkich z neta , na tą chwile nie ma w okolicy gdzie  kupić swiniaka na swieta , jeden  ma to chce 6, 5 za kg i zazwyczaj opasał przed sprzedażą . 

Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

już dobrze wiesz. nie raz o nim wspominałeś ;) 

razem na przejściu w koszutach stawali

oświeć mnie bo nie jarzę ))))) wspominałem o Pawliku ale to badylarz on świnie to na zdjeciu widuje 

1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Sprzedane 6 pln netto

staszku co tak słabo  jak na ciebie??)))

Opublikowano

To się nie domyślę, heheheh  ja od początku wiedziałem ze AgroUnia to pic na wodę i nie brałem w tym aktywny udział mimo zę mnie namawiano usilnie

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, marks50 napisał:

Nie chce obrażać ludzi ze ściany zachodniej ale wy się zachowujecie jak murzyni w Afryce zawsze dostosowujecię się do plantatora bawełny i to historycznie , jak wchedził wermacht to wieszaliście ich flagi

W pewnym stopniu masz rację, że były wieszane flagi niemieckie, tylko dziwne by nie były, skoro całe wsie zamieszkiwali Niemcy, a Polaków była dosłownie garstka, także doszkol się jak było, a potem ewentualnie obrażaj. 

Edytowane przez Sean
Opublikowano

W miarę porządnie się za to zabierają, chyba  Niemcom mocno zależy, żebyśmy byli dla nich tarczą obronną jak najdłużej. Wydaje mi się, że tym razem organizacje "proekologiczne" będą siedzieć cicho, bo ich źródełko może dotknąć potężna susza. ;)  

Opublikowano

Tylko że dzik został znaleziony 4.11 a teraz mamy 15 zanim powstanie płot będzie 20 to już te zarażone będą we Wrocławiu 

moim zdaniem ten sztab pokazuje że coś robi pod publikę 

Opublikowano

Oczywiście że nic nie zrobią. Przez 4 lata nic nie zrobili to teraz coś zrobią? Dzisiaj w agrobiznesie minister na temat tego padłego czy też przejechanego dzika mówił- "zawinił czynnik ludzki oraz rolnicy muszą przestrzegać zasad bioasekuracji" czyli jak my to mamy rozumieć? Niedługo cała Polska będzie w strefach, dziki będą sobie dalej latały a minister będzie  opowiadał bajki o tym że nie mogą prowadzić odstrzału dzików bo ekooszołomy protestują 

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, leszek1000 napisał:

Jeżeli ognisko asf było o 300km oddalone do tego pierwszego przypadku to oznacza że w całym centrum są dziki z asfem. A może już w Wielkopolsce biegają chore dziki. 

przypominam, że rok temu mieliśmy asf w Belgii ;)

Opublikowano
35 minut temu, krilan06 napisał:

Oczywiście że nic nie zrobią. Przez 4 lata nic nie zrobili to teraz coś zrobią? Dzisiaj w agrobiznesie minister na temat tego padłego czy też przejechanego dzika mówił- "zawinił czynnik ludzki oraz rolnicy muszą przestrzegać zasad bioasekuracji" czyli jak my to mamy rozumieć? Niedługo cała Polska będzie w strefach, dziki będą sobie dalej latały a minister będzie  opowiadał bajki o tym że nie mogą prowadzić odstrzału dzików bo ekooszołomy protestują 

Jeżeli serio dzik znaleziony 4.11 to ten region juz pozamiatany (trzeba uwzględnić czas ile dzików wcześniej miało kontakt)myślałem ze max 2 dni do tylu). Znając jeszcze szybkość do działania to śmiech na sali

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Unexpected napisał:

Jeżeli serio dzik znaleziony 4.11 to ten region juz pozamiatany (trzeba uwzględnić czas ile dzików wcześniej miało kontakt)myślałem ze max 2 dni do tylu). Znając jeszcze szybkość do działania to śmiech na sali

Ostry odstrzał + sumienna bioasekuracja w okolicy i są szanse.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

To.musi wojsko strzelać. W nocy. Z noktowizorami. Strzelać, pobrać krew i spalić na miejscu. 

Żaden myśliwy nie będzie strzelał. Jak znajdzie się odważny to mu koło broń zabierze. Najlepiej niech dadzą rolnikom broń :)

• Like 2
Opublikowano

@sumek666 zapomni ekozjeby by sie wściekły przecież jakbyśmy mieli dostęp do broni to na polu nawet kuropatwy byś nie zobaczył

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v