Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, sumek666 napisał:

Tyran masz na PW ;) 

ale strona internetowa sie nie otwiera a tam widze same warzywa na zaproszeniu, hehehye

Opublikowano
9 minut temu, Kazik80 napisał:

A może się boi, że będzie tylko on i Sumek, i zastanawia się ile wazeliny wziąć ze sobą. :ph34r:

Co prawda, to temat o trzodzie , ale przestań z takimi swinskimi zartami :DxD

Opublikowano
2 minuty temu, tyran3 napisał:

kopin w woli ścisłości 90 dni na zebranie podpisów i 90 dni na podanie pod obrady sejmu potem jest pierwsze czytanie i odrzut albo dalsze procedowanie i dopiero wtedy moze isc do zamrazarki. ale po zebraniu podpisów odrazu nie mozna projektu nie procedować w wcale.. To ma miejsce po pierwszym czytaniu

ale wiesz co oznacza pierwsze czytanie,nic,trafi do komisji i tam leży 

dobra zresztą nieważne,nasze dywagacje i tak ceny nie zmienią

Opublikowano (edytowane)

Kazik80 skomentuje twoją wypowiedz tak głodnemu chleb na mysli, hehehehe

Kopin i tu zgoda ale ile widziałes w sejme projektów obywatelskich z dziedziny rolnictwa???? jak sie nic nieskłada to sie nic niezmienia a urzedasy sa za tepi zeby cos z sami z siebie

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
1 minutę temu, sumek666 napisał:

@tyran3 na chamskie, prostackie i niczym nieuzasadnione zaczepki nie reaguj. widzisz stare dziady dorwały się do klawiatury i dewiacje im w głowach. :D

sumek a czemu nie Kazik taki ładny jak bogaty to może zmienie orientacje))))))) w końcu cena świń taka marna ze będziemy z Kazikiem wiązać konieć z końcem)))))))))

Opublikowano
to może ja zadam naiwne pytanie - ile kosztuje tucznik za granicą skoro opłaca się zakładom tam go zakupić, przywieźć i będzie to bardziej dla nich opłacalne niż zakupić go od lokalnego rolnika za 3.60 zł?
Opublikowano
1 minutę temu, Aktis napisał:

to może ja zadam naiwne pytanie - ile kosztuje tucznik za granicą skoro opłaca się zakładom tam go zakupić, przywieźć i będzie to bardziej dla nich opłacalne niż zakupić go od lokalnego rolnika za 3.60 zł?

to ja Ci odpowiem jak to wygląda w praktyce w mojej lokalnej ubojni. W dani i w niemczech  sa przepisy weterynaryjne które nakazują półtusze głeboko mrorzone  po 6 miesiącach zutylizować na koszt zakładu, a u nas mieso moze wisieć 30 lat.  I teraz jak mija 5, 5 miesiaca to Duńskie masarnie wystawiają półtusze na sprzedarz po promocyjnej cenie 30%-50% ich pierwotnej wartości aby za utylizacje nie płacić. I teraz mój lokalny złodziej jedzie tam i kupuje p[ółtusze po 3 zł wiec po cholere ma kupować tucznika za 3, 6 jeszcze ponosic koszty uboju.

Opublikowano
2 minuty temu, tyran3 napisał:

sumek a czemu nie Kazik taki ładny jak bogaty to może zmienie orientacje))))))) w końcu cena świń taka marna ze będziemy z Kazikiem wiązać konieć z końcem)))))))))

Dej Pan spokój, w weekendy wysportowane Amerykanki stacjonujące w  Powidzu się bawią w pubach,  a Ty mi tutaj takie oferty składasz :D .

5 minut temu, Aktis napisał:

Już wiele lat temu mówiło się, że do Polski przywozi się mięso z zachodu, a samochody wracające tam jadą z naszym rodzimym towarem, który podobno wcale nie jest lepszy. ;) 

Opublikowano
Przed chwilą, sumek666 napisał:

Kazik Ty PGN?

Zgadza się. :)

Opublikowano
1 minutę temu, Kazik80 napisał:

Dej Pan spokój, w weekendy wysportowane Amerykanki stacjonujące w  Powidzu się bawią w pubach,  a Ty mi tutaj takie oferty składasz :D .

Kazik to co bedzie z naszym zwiazkiem ???? sumek już dla nas wazeline szykował, heheheheh

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, tyran3 napisał:

Kazik to co bedzie z naszym zwiazkiem ???? sumek już dla nas wazeline szykował, heheheheh

Na razie nic z tego, jest z kogo wybierać wśród płci piękniejszej  B| . 

3 minuty temu, sumek666 napisał:

Wlkp opanowała ten temat? :P

do Powidza to ja na wakacje jeździłem 

Ceny najniższe w kraju więc mamy najwięcej powodów do narzekań ;)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a kto ma pisać jak nie wielkopolska-świnskie zagłębie,na wschodzie nie mają już świń,w łudzkim nikt sie nie odezwie bo na forum many urzęduje a on cięty na żydów  😉

Opublikowano
na wschód od Wisły, świnie to już niszowy towar. Jeszcze są, ale większość gospodarstw (tych co pozostały?) przestawila się na produkcję mleczna lub opasy.
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, sumek666 napisał:

nie podpuszczaj mnie 

Rzuciło Ci się w oczy to U tak jak mi :D ?

Opublikowano (edytowane)

@tyran3  Co tam w Babinie Olędrach słychać? Kupują jeszcze od rolników świnie? Kiedyś im sprzedawałem, ale wybicie się pogorszyło wtedy, kiedy zaczęli sami tuczyć i kontakt się urwał. ;)  

5 minut temu, Aktis napisał:

dodam jeszcze, że mam wrażenie, że jak wykończą już produkcję wieprzowiny w tradycyjnym modelu, to zaczną dokręcać śrubę tym od kontaktowego tuczu (aż i oni zaczną dopłacać do sztuki). Jedynie gdy będziemy wszyscy razem się trzymać i mówić jednym głosem, to może uda się nam obronić.

Toż to mitoman Minister każe się przerzucać z trzody na opasy, a Ty widzisz światełko w tunelu? Na chwilę obecną nie ma kto ruszyć tego tematu, bo jest prawie przegrany. 6 mln krajowego pogłowia i co szefie chcesz ratować? Pociąg odjechał, no chyba że Polski konsument zacznie nagle  kupować polskie wyroby, ale na chwilę obecną ludziom w marketach obojętne jest skąd pochodzi towar.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
dodam jeszcze, że mam wrażenie, że jak wykończą już produkcję wieprzowiny w tradycyjnym modelu, to zaczną dokręcać śrubę tym od kontaktowego tuczu (aż i oni zaczną dopłacać do sztuki). Jedynie gdy będziemy wszyscy razem się trzymać i mówić jednym głosem, to może uda się nam obronić.
Opublikowano

Kazik brak wiedzy.

Aktis  w Polsce nikt nie trzyma sie razem. zeby coś zmienić trzeba mieć władze a zeby mieć władze media. zobacie jak media wykończyły Leppera. Leper miał takie poparcie puki nie powiedział ze widział Talibów w klewkach, osmieszyli go i zrobili z niego durnia, ludzie sie od niego odwrócili bo lepper to wariat, jak sie później po latach okazało miał chłop racje bo były tajne wiezienia CIA i taliby były przyworzone. Ale chłop juz w piachu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Grasz w coś?

Spotkanie Agrounii będzie w Środzie Wlkp.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v