Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, staszek131415 napisał:

Jak jest tak tragicznie to czemu wszyscy zabijają się za ziemią? N a mije to w rolnictwie jest o wiele za dobrze

Nie wszyscy . Mogę Ci narypać zdjęć ugorów ile tylko chcesz .

Opublikowano

Niestety peron ma rację wcześniej czy później każdy znajdzie się w strefie czerwonej lub niebieskiej i bez zgody powiatowego żadnej świni nie sprzedaż a weta na pobranie krwi i tak wpuścić trzeba czasami po wizycie u innych hodowców 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, zetorki12 napisał:

Nie wszyscy . Mogę Ci narypać zdjęć ugorów ile tylko chcesz .

Nie dotyczy większej części kuj-pom ,choć ostatnio kupujący przyszli po rozum do głowy i raczej nikt nie wychyla się pow 50 tyś/ha 4-5 kl ,cena niezmienna 5,70 netto 7szt

Opublikowano

Ostrzegam tych z poza stref asf-u, że lepiej żyć dobrze z wetami, najlepiej 2 kroki przed nimi w kwestii bioasekuracji, oni głupi nie są widzą, czy ktoś do hodowli poważnie podchodzi, przykłada się czy odwrotnie. Tutaj decyzje są uznaniowo wydawane przez człowieka, a nie przez sztuczną inteligencję, także nie podskoczysz.

Opublikowano
2 minuty temu, Unexpected napisał:

Ostrzegam tych z poza stref asf-u

A tych w strefie to już nie ostrzegasz ?

Opublikowano

Logiczne chyba, że w strefie sami tego doświadczyli na własnej skórze. Wiem tylko jaka jest świadomość hodowców na zachód od Łodzi w kwestii asf-u od przedstawicieli od wyposażenia i serwisantów.

Opublikowano

dokładnie idioci i sadyści ale to świadczy o tym że sobie nie radzą z ASF i że my polscy rolnicy naprawdę dbamy o dobrostan, bo żaden z nas by tak nie postąpił a tu kolejne bestialstwo https://youtu.be/uF2s4j7DcME Pytam gdzie są ekolodzy w państwie środka? Może naszych tych co odstrzał dzików chcieli powstrzymać czyli Otwarte klatki i fundacje Viva z Panią Kingą tam trzeba wysłać???

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja pier**le . Jak tak można ? Toż to zwykłe bestialstwo i zupełne zezwierzęcenie tych oprawców .

A u nas posrane ekologi czatują pod masarniami , by zrobić reportaż jak który klepnie świnię po d*pie przy zganianiu i afera na pół Polski .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bartek933 napisał:

Ci co karpia niosą w reklamówce są tacy sami, nie Pafnucy?

Rybacy też męczą ?

Tak na marginesie . Jak Ty strasznie musisz mnie nie cierpieć , żeby po takim czasie wyskakiwać z rybką ? 😯

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Nie odpalam tych linków ale domyślam się, że to te co świnie koparka wpychaja do dołu? 

Tak powstaje gospodarka numer 1 na świecie. Bez regulacji, bez dopłat, bez norm itd. Na pewno jest to nieeteczne i nie godne człowieka cywilizowanego. Niestety i stety mamy w Europie takie podejście a nie inne. 

@Bartek933 tylko mie przekręć mojej wypowiedzi jak zwykle bo NIE POPIERAM ZNĘCANIA SIĘ NAD ZWIERZĘTAMI

Opublikowano
33 minuty temu, adamn999 napisał:

dokładnie idioci i sadyści ale to świadczy o tym że sobie nie radzą z ASF i że my polscy rolnicy naprawdę dbamy o dobrostan, bo żaden z nas by tak nie postąpił a tu kolejne bestialstwo https://youtu.be/uF2s4j7DcME Pytam gdzie są ekolodzy w państwie środka? Może naszych tych co odstrzał dzików chcieli powstrzymać czyli Otwarte klatki i fundacje Viva z Panią Kingą tam trzeba wysłać???

Masz fejsbuka ? Podeślij jej ,zobaczymy czy zareaguje.

Tak samo jak @sumek666 ,nie będę tego oglądał ale zapytam. Z którego dnia to jest ? Może media tv się wypowiedzą w tej sprawie ?

Opublikowano

zgadzam się z wami na całej linii ,na pytanie gdzie są tam ekolodzy to chyba zapomnieliście jak tam protesty się konczą -do dołu jak te świnie ,

a poza tym czy my jesteśmy tak bardzo lepsi?-ryby rozładowywane  wężami,zdychające na statku po wyciągnięciu z wody,nikt ich nie ogłusza,a dlaczego? może tylko dlatego że nie kwiczą,a czym różnią się od większych zwierząt? ale jakoś na to patrzą ludzie i nie protestują-podwójna moralność 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v