Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał:

dopłaty do świń

Yyyyy . Jakich świń ?? 🤔 W zoo chyba .

Opublikowano
1 minutę temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Kanalia Ci zaraz doradzi że masz se 3 krowy u sąsiada trzymać 😁

@sumek666

nie trzymać pic na wode w agencji przerestrowac. 

przecież już teraz ci co mają np 60 byków  a nie mają na kogo rozpisać  to '' sprzedaja''  po sąsiadach 40 sztuk na pare miesięcy i 300 zł po 50%  lepsze 150 zł niż nic wiec  ja nie widze problemu.  W końcu mamy wolny rynek kto mi zabroni sprzedać bysiora sumkowi a za 3 miesiące go odkupić????   

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krilan06 napisał:

Jak do łąk dopłaty mają być powiązane z posiadaniem zwierząt to może zróbmy od razu też identycznie z dopłatami do innych upraw - zbożem itd

Ja już mówiłem wielokrotnie dopłata powinna być do produkcji i faktury a nie do posiadania  ziemi.  w maju składasz wniosek i deklarujesz jakie faktury przedstawiasz  w na koniec roku np. 50 zł do kazdego tucznika ( max limit 1000 zł) lub do mleka, lub do bydła  nie przedstawisz boś warszawiak goła d*pa  nie dopłaty  skończyło by się branie dopłat do tych co nie rolnikami nie są. 

FAKTURA SPRZEDAŻOWA = DOPŁATA brak faktury ciepłe gówno . Dopłat by nie dostali rolnicy z marszałkowskiej i dziady sklepowi z 500 plus którzy sieja poślad żyta  i udają uprawe

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

No a jak ktoś ma łąki , a sprzedaje siano ???

jak tak robię właśnie. mam 1 ha łąki i zawsze wszystko zbieram i sprzedaję bo za dzierżawę dają całe 100 zł za ha u nas 

Opublikowano

No i jak wszystkim dogodzić ? :D

3 minuty temu, kanalia36 napisał:

Ja już mówiłem wielokrotnie dopłata powinna być do produkcji i faktury a nie do posiadania  ziemi.  w maju składasz wniosek i deklarujesz jakie faktury przedstawiasz  w na koniec roku np. 50 zł do kazdego tucznika ( max limit 1000 zł) lub do mleka, lub do bydła  nie przedstawisz boś warszawiak goła d*pa  nie dopłaty  skończyło by się branie dopłat do tych co nie rolnikami nie są. 

Ale by biurokracja i handel lewymi fakturami kwiiiiitł . :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

No i jak wszystkim dogodzić ? :D

Ale by biurokracja i handel lewymi fakturami kwiiiiitł . :ph34r:

Nic by nie kwitło  wątpie aby ktoś chciał się podkładać  . W końcu były by zawierane  normalne umowy dzierżawy na papierze a nie jak jest teraz na gębe imasz strate suszową i kase bierze własciciela nie ten co  mu wypaliło

Opublikowano
7 minut temu, kanalia36 napisał:

FAKTURA SPRZEDAŻOWA = DOPŁATA brak faktury ciepłe gówno . Dopłat by nie dostali rolnicy z marszałkowskiej i dziady sklepowi z 500 plus którzy sieja poślad żyta  i udają uprawe

Ukarani też by zostali ci którzy mają słabą klasę ziemi .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ukarani też by zostali ci którzy mają słabą klasę ziemi .

Ale wystarczy wprowadzić rozsadne limity. Np. 1 ha dopłata jak przedstawisz pakture na sprzedaż 3 ton zboża , ziemniaki np. 25  ton wyprodukujesz wiecej to twój zysk bez dopłaty

2 minuty temu, sumek666 napisał:

tylko można by ustalić maksymalny limit dopłat coś na zasadzie DJP. tylko wtedy nadwyżki zboża można by sprzedać na "warszawiaka"

sumek przy dzieiejszym JPK wat ??? zaufał byś warszawiakowi ze ci odda kase za żboże które ty na niego sprzedaż??? ja w to nie wierze

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

No i sposób na obejście  -  Kupię fakturę . :ph34r:   A co jak ktoś tylko gołębiarzom sprzedaje ?

Nie nadajesz się na ministra . W obłokach bujasz Kanalia . B|

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

No i sposób na obejście  -  Kupię fakturę . :ph34r:   A co jak ktoś tylko gołębiarzom sprzedaje ?

Nie nadajesz się na ministra . W obłokach bujasz Kanalia . B|

Ja bym był switnym ale nie ministrem tylko naczelnikiem państwa ja bym w tym kraju w 6 miesiecy wprowadził Prawo i Sprawiedliwość )))))))). Początek rządów stare poradzieckie koszary troche krat  i  wszystkich złodzieji bioracych udział w prywatyzacji i reprywatyzacji na początek do pierdla. Ty wiesz jaka selekcja by była ????

Opublikowano

No , no . Obecni właściwie też podobnie obiecali ... Czasami nadal obiecują . :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v