Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dokładnie sprzedać mięso z 10 świn a wpisać jedną i sie toczy biznes

Opublikowano

i niestety chłop ma trochę racji  ja więcej zarabiam na jajkach marchwi dyni fasolce i ogórkach niz na świniach 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kopin napisał:

J eśli mi jeszcze ktoś powie że nasz kochany minister i jego klika coś dla nas rolników robi to albo głupi albo ślepy;

Tylko który ślepy pisze na forum?

Z całym szacunkiem kolego ,co proponujesz ?

Minister rolnictwa to dobry chłop ☺️

Edytowane przez RafaKdziela
Opublikowano
1 minutę temu, RafaKdziela napisał:

Z całym szacunkiem kolego ,co proponujesz ?

A jak tam Puławiaki już pokryte?

Opublikowano
5 minut temu, szczypka napisał:

i niestety chłop ma trochę racji  ja więcej zarabiam na jajkach marchwi dyni fasolce i ogórkach niz na świniach 

No patrz... sąsiad odstawiał ok 200 tucznikow miesięcznie. Muszę mu powiedzieć żeby masarni otworzył 

  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

No patrz... sąsiad odstawiał ok 200 tucznikow miesięcznie. Muszę mu powiedzieć żeby masarni otworzył 

tam od razu masarnie  jak potrafi kiełbase robić to niech przerabia jedną czy dwie w miesiącu zawsze dodatkowa kasa 

Opublikowano
23 godziny temu, tyran3 napisał:

kiko taka ze nawet zywiec nie powinien tyle kosztować. Gądki sokołów 5,2!!!!!!!!!!!!!! normalnie cyrk na kółkach

Jednym słowem hu..... z grzybnią ..... Tylko budować i wstawiać warchlaka

Opublikowano

Koledzy ja sie weterynarza z powiatu pytałem co musze zrobić aby sprzedawać swoje mięso. Dał mi wymagania na początek( ubój w ubojni i przerób tylko u siebie).

I najlepiej mnie pocieszył na koniec jak mu mówie ze teraz to aby zgłoszenie robie bez pozwoleń i bede działał.

A on mi na to tak zgadza sie otworzy p[an jak mówił minister  bez pozwoleń ale jak pan zacznie działać to musi Pan mieć to samo co masarnie bo takie są przepisy , czyli Pan otworzysz bez pozwolenia a ja Panu interes zamknę za 3 miesiące bo pan warunków nie spełnisz po drodze wlepie Panu jeszcze 2 kary.

Opublikowano

No a co myśleliście że siekierką w łeb strzelisz i rozbierzesz zawołasz sąsiadów i sprzedane?

jak nie ma się uprawnień,to pozostaje  jakaś okoliczna ubojnia,ja do najbliższej mam 20 km,za zabicie z badaniem kiedyś brał 100zł,teraz nawet nie wiem ,ale jak myślicie jak bym zabijał 5 tygodniowo to ile by kasował,a z drugiej strony jak by mu 10 takich przyjechało z ubojem to chciał by podcinać gałaż na której siedzi czy by powiedział że SPIER.....Ć

 

Opublikowano

No to wytlumaczcie mi dlaczego ci z ministerstwa na każdym kroku chwalą się, że takich ułatwień jak teraz są do sprzedaży bezpośredniej mięsa nigdy dotąd nie było? To niby na czym te ułatwienia polegają?

Opublikowano

Sprawa prowadzenia księgi,jak się prowadzi elektronicznie,teoretycznie nie trzeba formy papierowej,tylko jest jedno ale w przypadku kontroli i niemożności połączenia się z serwerem, należy przedstawić w formie papierowej aktualne wydruki z IRZ i rada kierownika BP aby lepiej prowadzić równolegle wersję papierową,normalnie paranoja😅,bo nawet Oni nie są pewni tego systemu i ciągłości jego działania

Opublikowano
16 godzin temu, staszek131415 napisał:

No dokładnie sprzedać mięso z 10 świn a wpisać jedną i sie toczy biznes

Swoje państwo chcesz okłamywać ?

Opublikowano
12 minut temu, Tomekzetor napisał:

eee tam zaraz  okłamywać  poco takie słowa   przecież  może  nie pamiętać  o tych 9 sztukach  

a jak wybrniesz z rejestracją w Agencji-uciekły ci do lasu ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

    • Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:
       
      http://moje-ankiety....pond-43841.html
       
      Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!
       
      Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki
       
       
      prosze o pomoc
       
       
      pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         
                                                                                                                           
×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v