Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz78 napisał:

i co nie umiesz odpowiedziec ?

widzisz ja tak postępuje w negocjacjach  i dzieki temu sie utrzymuje na rynku  nie daje sie rolować   ,zboze to nie trzoda i wyczekasz cene  ,tym bardziej że nie ciśnie brak finansów  ,

dałem ci możliwość zarobienia 20zł  na tonie bez roboty  nie chciałeś ,co to oznacza ? ze chcecz wyzyskiwać ,nie zarabiac i dziwisz sie ze taka mentalność ,

Odpisałem Ci że tak to powinno wyglądać, że masz rację. Więc co?

Tylko jeszcze dałem ci przykład złego postępowania, do przykładu podstawiłem moją osobę, jak to zazwyczaj w PL wygląda. Nie wiem czy ty pomyślałeś że ja tak bym zrobił, czy że tak robię, nie wiem. Chyba coś się nie zrozumieliśmy...

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

przypadkiem nie doczytałeś ze akurat ten produkt nie zawiera syntetycznych dodatków tylko naturalne bo inaczej nie mógł by się nazywać tak jak nazywa tylko inaczej ... udajesz nawiedzionego a czytać nie umiesz  i wklejasz by poudawać mądrego a nie wychodzi  i tyle 

temat produktów mlecznych znam bo w tym siedzę od lat i dla tego łatwo to wyłapuję .. 

niestety jeśli chodzi o produkty mięsne to zupełnie inna bajka i tylko głupi może dokonać takiego porównania ;)

temat znany nawet dla laika ..więc kogo chcesz ośmieszyć i czym to nie wiem ...gówno wiesz bo nie jesteś ani mleczarzem a ni producentem wieprzowiny i jetes zwykłym ignorantem w tej kwestii skoro porywasz się na takie '''argumenty ''

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano (edytowane)

tak, tak bo wszystko co twojej branży jest super a co nie z twojej już może być be. i nie można tego porównywać aby przypadkiem się nie okazało że  nie masz racji xD

Co do artykułu nie było wyjaśnione czy dodatek jest syntetyczny czy naturalny. Więc po co kłamiesz że napisali inaczej?

EDIT: Dobra dalej było napisane że aromat naturalny. 1 pt. dla ciebie.

Ale nie myśl że będę ci wyszukiwał inne serki z substancjami syntetycznymi. Bo tych nie brakuje.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

dodatek musi być naturalny i jest to wyjaśnione jak krowie na miedzy 

widzisz startujesz z pozycji ignoranta więc czytaj dokładnie ...bo ja to po prostu wiem 

no powiedz mi co się dodaje na zakładzie do wieprzowiny żeby   ja wzbogacić  itp . ...a co dodasz do sera ,masła jogurtu ? ...fałszują ser dodatkiem tłuszczu roślinnego ale nie chemią i to nie może mieć w nazwie  SER ...więc jak nie doczytasz nazwy to się nabierzesz na produkt z dodatkiem tłuszczu ,oleju roślinnego ale dalej jest to produkt czysto naturalny 

Edytowane przez marko-kolo
Opublikowano

Ty jesteś znawcą branży to nam powiedz jak się fałszuje wyroby mleczne? Ja nie wiem. I jak już to nie nazwał bym tego fałszowaniem. Co jest dozwolone nie może być zabronione, czyż nie?

Opublikowano

jest różnica  .'' ser gouda ''a coś co się nazywa''' gouda'' bo to drugie zawiera tłuszcze roślinne i nie jest to produkt   z mleka ...tyle na temat ''oszustwa''  a raczej niedoinformowania konsumenta i tyle 

temat mięsa i dodatków jakie w nim są dodane  w różnej postaci na zakładzie to zupełnie inna bajka i nie porównywalna do produktu z mleka   

Opublikowano

Towszystko o czym piszecie to temat poboczny.

(Swoją drogą kolega Damian nieudacznik innych krytykuje a sam ponad 100 ha odziedziczonych mówi że za mały i zastanawia się czy likwidować!?!)

Zacznijmy od tego że od prawie 30 lat przez zdrajców Polska zostaje wyprzedawana. Dziś już nie ma prawie przetwórców, firm polskich- wszystko wykupione przez zagraniczny kapitał ( a kapitał ma narodowość). Do tego zachodnie markety... Wszyscy oni działają w imię swoich krajów ( a my Polacy jak tu widaćna forum jeden drugiego utopi). Sprowadzają śmieci za grosze obniżajac tym samym cenę naszych produktów, które są dobre jakościowo, tym samym tanie i jadą na zachód.I takie to oto koło. Tylko mleczarstwo jeszcze ciągnie bo to polskie spółdzielnie których właścicielami są rolnicy. W innych branżach jesteście dymani i ciężko to będzie odwrócić. Chyba że wyjść z unii... która i tak rozpadnie się niebawem.

Szwajcara to kraj nie należący do unii, a bogaty jest,bo jest rządzony od dziesiątek lat mądrze. Nie to co w Polsce gdzie już wszystko należy do zachodu, nawet z telewizja. Naród jest manipulowany i jak z tym walczyć?

• Like 4
Opublikowano

Na Ukrainę wjeżdżają Niemcy i kolonizatorzy holenderscy,a jak będzie udany rok to zboże będzie za bezcen. Bo oczywiście wszystko będzie pchane do nas by pomóc "kochanej" Ukrainie

Jakie bzdury? Wymień

Opublikowano

W dzisiejszym tygodniku jest opisane ile kosztuje działanie kilku osób dla dobra polskiej branży mlecznej. Dlaczego wszędzie cisza o tym? Na forum rok temu ktoś podniósł temat ale wyglada jakby sprawie ktoś łeb ukręcił.

Opublikowano

Jest napisane ile przytula Hądzlik i spółka za działalność. Kiedyś były artukuły o nieprawidłowościach i o tym jak Banach komuś dal w pysk ale jakoś wszyscy dalej siedzą i się po plecach poklepują. A mleczarze na taki cyrk pozwalają?

Opublikowano

Związki branzowe to patologia a wy kolejny związek ratujacy rolnictwo tworzycie? Zacznijcie od zrobienia porządku w obecnych związkach a nie twórzcie kolejnych cwaniaków co na waszych plecach chcą się wybić. O to mi chodzi. Skoro w trzodzie jest tak źle to gdzie jest związek trzodziarzy? Skoro w mleku jest źle to gdzie jest związek mleczarzy? Skoro jest źle w warzywach to gdzie są związki plantatorów? Jeszcze trochę będzie jak w górnictwie, że na jednego rolnika będzie przypadać dwóch związkowców.

• Like 1
Opublikowano

Ja za swoją działalność w kierunku wyjaśnienia tych i innych nieprawidłowości zostałem usunięty wczoraj 17.12.2018 z PZHBIPM podczas walnego w Jeżewie przez ,,kolegów " hodowców  33 z 46 było za usunięciem mnie ze związku taka jest solidarność wśród rolników.  Osobiście większość z nich nic do mnie nie ma ale są to osoby zależne od Banacha bo ktoś z rodziny pracuje w Federacji bądź jego koledzy od kieliszka. Więcej na ten temat będzie w TPR i jeszcze ostatniego zdania nie powiedziałem  bo  nie było podstaw prawnych aby mnie ze związku usunąć i teraz została mi batalia sądową którą mam bardzo duze szanse wygrać.

Opublikowano

Brawo kolego. A gdzie reszta? Ja z mlekiem nie mam nic wspólnego ale jak czytam co sie tam wyprawia to nie mogę się nadziwić gdzie są pozostali rolnicy? Przecież wszystkich nie można kupić.

Opublikowano

Witam

Tak myślałem troche nad tym całym bigosem i się zastanawiam czy polska to właściwie jeszcze nasz kraj??

Ktoś napisał czy to da się odkręcić??

Do wszystkich krowiarzy-  Chyba będą się za nas brali :(

Powiem wam że to fermy powinny bawić się w zabezpieczenie swych fabryk, a jest tek że całe koszty i ryzyko chorób zostało przeniesione na głupich frajerów!

Ja się na to nie godzę!

• Like 1
Opublikowano
Ja bym dodał do tego, że ustawa o związkach jest z 82roku. Kliki się ułożyły i sobie żyją. Trzeba zmienić ustawę, bo w tym momencie związki itp muszą się rozliczyć tylko z 70% otrzymanych pieniędzy, dotacji itp. A resztą co? Do kieszeni. My nie ciągniemy od nikogo pieniędzy.