Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

No i minister w uni podjął temat pomocy producentom trzody, a unia ma w d🐱pie pomoc, stwierdziła że rynek sam się ustabilizuje,😁

Podjol temat bo byl protest u niego za drzwiam w brukseli. I odpoczac i zdrzemnac sie nie mogl ......

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

jak dobrze kojarze temat znakowania zywnosci krajem pochodzenia , na ten temat chyba debatowała komisja europejska a i w Polsce był taki temat poruszony przez politykow bodajze  i nic z tego nie wynikło . Europa bierze nasz towar bo jest przedewszystkim tanszy a i jakosc tez jest dobra   Rolnictwo   w UE chyba musi sie cos stac zeby ludzie zrozumieli ze droga którą zmierza swiat ,, cywilizowany ''    doprowadzi do redukcji ludnosśći  ale poki to sie niestanie trzeba improwizować i dostosować śię trudnych warunkow  . Dzis w agrobiznesie ostrzezenie przed łososiem hodowlanym  tak promowanym niegdys 

• Like 1
Opublikowano

I proszę bardzo, mamy przykład jak polscy hodowcy krów mlecznych, wraz ze swoimi spółdzielniami trują konsumentów całej UE.

https://finanse.wp.pl/serek-waniliowy-bez-wanilii-to-nie-oszustwo-w-przepisach-jest-furtka-6327477775935617a

jak znakować produkty to wszystkie mięsne i mleczne też, na środku dużymi czerwonymi literami (serek zawiera chemiczne syntetyczne konserwanty i aromaty)

xD bo to z tyłu mało widoczne dla nieświadomych emerytów.

Opublikowano

damianzbr napisał:

I proszę bardzo, mamy przykład jak polscy hodowcy krów mlecznych, wraz ze swoimi spółdzielniami trują konsumentów całej UE.

https://finanse.wp.pl/serek-waniliowy-bez-wanilii-to-nie-oszustwo-w-przepisach-jest-furtka-6327477775935617a

jak znakować produkty to wszystkie mięsne i mleczne też, na środku dużymi czerwonymi literami (serek zawiera chemiczne syntetyczne konserwanty i aromaty)

Opublikowano (edytowane)

Eeee, Panie tam zdjęcie było wklejone, to co też sfałszowali, plagiat publikowali?

I tak to u nas wygląda, psikusa my komuś to możemy, ale oni nam to już nie. xD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

A czytałem czytałem i nie ma pewności jaki to był aromat, jednak intuicja mi podpowiada że naturalny to powód do dumy warty uwzględnienia w opisie, a syntetyczny najlepiej przemilczeć.

Opublikowano

Bo jemu to właściwie wszystko jedno . Najważniejsze dla niego , żeby przeciw PiS nikt nie występował , Zwykły , przeciętny człowiek się nie liczy . Najważniejsza partia ,

Opublikowano
13 minut temu, marko-kolo napisał:

masz wytłumaczone jak krowie na miedzy i nie kapujesz co czytasz :D...jak sobie wyobrażasz żywe kultury bakterii z chemią ? ..  co za bida umysłowa ;)

Czy ty chcesz nam wmówić że kultury bakterii tolerują tylko naturalne związki chemiczne a z takimi samymi związkami lecz uzyskanymi w sposób syntetyczny nie chcą mieć kontaktu? .. ooo bida umysłowa mało powiedziane, to jest bida w znajomości materiału wczesnoszkolnego. :D

Opublikowano

dokonałeś manipulacji i to podłej bo bez podstaw,  mało tego zrobiłeś to celowo tylko po to żeby sobie ulżyć bo twoje argumenty są miałkie i zostały wyśmiane ...:D

więc kombinuj dalej może następnym razem się uda  ;)...zostałeś tu wyśmiany i z frustracji chwyciłeś się manipulacji na poziomie przedszkola  

Opublikowano
59 minut temu, damianzbr napisał:

dowody poproszę a nie przykłady że jet odwrotnie bo dodawane są naturalne dodatki  ...czym i kto tu truje i kogo ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

I za ten tekst o polskich hodowcach bydła mlecznego powinieneś dostać w pysk od każdego z nich bo zakłady mleczarskie nie informują o swoich praktykach dostawców a tak na marginesie to dużo tego mięcha przywozisz do Polski z zachodu? 

Opublikowano
3 godziny temu, damianzbr napisał:

Jak to w biznesie, tylko ciekawe co było powodem, zbyt silna konkurencja, brak jednomyślności w śród członków, czy defraudacja kasy przez zarząd?

Konkurencja pewnie nie, ale reszta mogła być.

U nas w okolicy jest parę grup i jakoś działają, raz lepiej raz gorzej ale jakoś ciągną. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, marko-kolo napisał:

dowody poproszę a nie przykłady że jet odwrotnie bo dodawane są naturalne dodatki  ...czym i kto tu truje i kogo ? 

Bawisz się w zaklinanie rzeczywistości i masz nadzieję że się uda?

https://www.auchandirect.pl/auchan-warszawa/pl/somlek-jogurt-brzoskwiniowy/p-94500737

MLEKO, wsad brzoskwiniowy(cukier, brzoskwinia kostka 4% w jogurcie, woda, skrobia modyfikowana kukurydziana, syrop glukozowo-fruktozowy z PSZENICY, aromat, substancje zagęszczające: pektyny, guma ksantanowa

Przecież większość tych produktów ma syntetyczne dodatki, więc po kiego grzyba na mnie naskakujesz że coś chciałem zmanipulować. U nas OSM widzę że mają mało tego gówna lub wcale, ale te wasze wielkie promowane w TV sam szajs ładują do produktu.

24 minuty temu, PRIMO napisał:

I za ten tekst o polskich hodowcach bydła mlecznego powinieneś dostać w pysk od każdego z nich bo zakłady mleczarskie nie informują o swoich praktykach dostawców a tak na marginesie to dużo tego mięcha przywozisz do Polski z zachodu? 

Odezwał się niby szanowny hodowca bydła patrzący na wszystkich z góry, który nie ma nic do gadki w swojej spółdzielni xD

i od razu w pysk chce walić, co za tupet.

Jeszcze mi się nie zdarzyło do PL przywieść żadnej żywności. Ale często zdarzają się barwniki np. do serków hohlanda, albo inne gumy, glukozy syropy itp. syntetyczne świństwa.

A sorki owoce morza się zdarzają, ale sporadycznie, no bo weź pomyśl kto w PL je krewetki, może ty ale nie ci ludzie z miasta co zapieprzają jak osły za pół darmo abyś ty nie musiał płacić ZUS i za zaoszczędzone $ mógł kupić krewetki. xD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
4 godziny temu, damianzbr napisał:

Kiedy wreszcie zrozumiesz że praca rolnika np. takiego jak ty, w zestawieniu z pracą przetwórni czy podmiotu handlującego jest niemalże relaksem.

Więc jaka praca taka płaca. Zresztą sam napisałeś że jesteś prostym chłopem, więc czego się spodziewałeś?

Prosty chłop miałby więcej zarabiać od prezesa przetwórni który stracił pół życia na naukę oraz zdobywanie doświadczenia i opanowywanie języków obcych, aby na koniec tej męczarni, pożyczyć kilka baniek w banku ma swój biznes bez gwarancji powodzenia?

Dobrze się czujesz?

Jaki pracownik, taki humor xD

To po h wszystko sobie odpisujesz,odliczasz vat mawet na papier do d, i gadasz że ludzie nieudacznicy.Tu trochę pojechałeś,że prezes ma ciężką prace,haha padłem i niemogę wstać,tylko k...a jakoś prezeki itp,dożywają sobie godnej staroci i na emeryturce wczasy a zwykły rolnik nawet 60tki nie dociąga,bo się narobił do k nędzy,a nie na cwaniakował i posuwał sekretarki co miesiąc i jakie pół życia ma nauke jakie,będąc w skandynawi i jestem często to różnica pracownika a prezesa nie jest za wielka,a zabierz prezesowi ludzi jednego dnia to zobaczymy kto robote robi,szarak czy cwaniak w gajerku?hm wiadomo,że to pierwsze.

Wogóle twoje myślenie jest wg mnie chore masz firme która napewno funkcjonuje dobrze i utrzymuje Cię też dobrze,godziwe zarabiasz na niej,choć pewnie pracownikom gadamy"jak będe miał z czego to dołoże" i jeszcze k...Ci mało chciałbyś być gigantem,nie lepiej zamiast jednego niech ma 20tu małe firmy,powtarzam a gdzie reszt,wszyscy nie pójdą robić do Ciebie,i mam nadzieje że male jak najdłużej będą przeszkadać wielkim i większym którym ciąąągle Mało.

Opublikowano

Taaaa . Gigant z trzema tirami , które kupił żeby vatu nie odprowadzać . Normalnie wzór byzmesmena .

Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

Bawisz się w zaklinanie rzeczywistości?

https://www.auchandirect.pl/auchan-warszawa/pl/somlek-jogurt-brzoskwiniowy/p-94500737

MLEKO, wsad brzoskwiniowy(cukier, brzoskwinia kostka 4% w jogurcie, woda, skrobia modyfikowana kukurydziana, syrop glukozowo-fruktozowy z PSZENICY, aromat, substancje zagęszczające: pektyny, guma ksantanowa

Przecież większość tych produktów ma syntetyczne dodatki.

Odezwał się niby szanowny hodowca bydła patrzący na wszystkich z góry, który nie ma nic do gadki w swojej spółdzielni xD

i od razu w pysk chce walić, co za tupet.

Jeszcze mi się nie zdarzyło do PL przywieść żadnej żywności. Ale często zdarzają się barwniki np. do serków hohlanda, albo inne gumy, glukozy syropy itp. syntetyczne świństwa.

A sorki owoce morza się zdarzają, ale sporadycznie, no bo weź pomyśl kto w PL je krewetki, może ty ale nie ci ludzie z miasta co zapieprzają jak osły za pół darmo abyś ty nie musiał płacić ZUS i za zaoszczędzone $ mógł kupić krewetki. xD

Woli ścisłości mleko odstawiam do prywatnej mleczarni i nie patrzę z góry np na hodowców trzody i tym podobne . 

A jednak przyczyniasz się do trucia Polskich obywateli przyworząc tą chemię której zachód się pozbywa.